Praznik rada ili festival nerada? Izletišta u Beogradu prepuna, evo šta za građane predstavlja 1. Maj: "Mi inače ne radimo ništa, i onda dođemo ovde da po ceo dan opet ne radimo ništa" (video)

Blic pre 20 dana
Praznik rada ili festival nerada? Izletišta u Beogradu prepuna, evo šta za građane predstavlja 1. Maj: "Mi inače ne radimo…

Biće da je od sećanja na demonstracije u Čikagu 1886. godine, kako su godine prolazile, ostala jedino žica za roštilj. Od ranog jutra, izletišta širom Beograda danas su mesta za žurke na otvorenom, a glavni rekviziti su ćevapi i kobasice. Na jednom od takvih mesta- Košutnjaku, zabeležene su velike gužve, a nije manjkalo ni muzike i veselja.

Ne zna svako, a naročito mlađi u Srbiji, da prvi maj smeste u istorijski kontekst ili da objasne zašto je taj datum bitan za radnike širom sveta. Taj datum asocira ih uglavnom na dva dana odmora i druženja na otvorenom sa prijateljima. Ekipa "Blic" televizije prošetala se Košutnjakom i tom prilikom razgovarali su sa veselim građanima. Na pitanje šta za njih predstavlja prvi maj, ogovori su uglavnom bili isti - druženje i slavlje prva su asocijacija na praznik rada.

Blic »

Beograd, najnovije vesti »