Veselinović (Biram Beograd): Prirodna je saradnja sa Kreni - promeni

Beta pre 24 dana

Kandidat za gradonačelnika liste "Biram Beograd" Dobrica Veselinović rekao je danas da je prirodno da ta koalicija posle izbora sarađuje sa pokretom "Kreni - promeni".

"Videćemo kako će pokret 'Kreni - promeni' da prođe na izborima, naravno da njih smatramo za opozicionu opciju i sa njima ćemo sarađivati kao što smo sarađivali u prethodnom periodu o drugim stvarima", rekao je Veselinović nakon glasanja.

Dodao je da se nada velikoj izlaznosti i da prve procene govore da će ona biti na nivou uobičajenom za lokalne izbore, oko 50 odsto.

Veselinović je istakao da mu je žao što je deo opozicije odlučio da ne izađe na izbore i dodao da se opozicione stranke "samo taktički razlikuju" kad je reč o Beogradu dok u ostalim gradovima i opštinama izlaze objedinjeno, kao i da će sve to biti predmet analize posle izbora.

Pored nade da će izbori proteći u miru, bez mnogo nepravilnosti Veselinović je ponovio prioritete koalicije "Biram Beograd" ukoliko dođu na vlast. "To je otvaranje i revizija svih štetnih ugovora koji su potprisani u prethodnom periodu, rešavanje problema saobraćaja kroz ulaganje u javni prevoz, rešavanje problema zagađenja jer je Beograd jedan od najzagađenijih gradova kroz investiranje u energetsku efikasnost, subvencionisanje ljudi koji koriste indidvidualna ložišta, a njih je trećina u gradu da pređu na bolje izvore grejanja", naveo je on.

Dodao je i problem obrazovanja, nedostatak mesta u vrtićima kao i ulaganje u zdravstvo jer se, kako je rekao, "domovi zdravlja raspradaju". {Video1:}

(Beta, 06.02.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »