Извор: Слободна Европа архива вести 05.01.2016

Дочек Православне нове године и анти-НАТО митинг у Подгорици

Слободна Европа 05.01.2016
Групације опозиционог Демокртског фронта (ДФ) који се противе уласку Црне Горе у НАТО, ће на тргу у Подгорици, 13. јануара организовати дочек Православне нове године а то ће бити и анти-НАТО окупљање, сазнаје Портал Аналитика… »

Нови Пазар: Директорска места за младе

Слободна Европа 05.01.2016
Како се у Србији приближавају локални избори, тако политичари све више прибегавају маркетиншким потезима не би ли привукли већи број гласача. Локална власт у Новом Пазару окренула се младима, па је тако у последњих неколико… »

Обама административним мјерама повећава контролу за оружје

Слободна Европа 05.01.2016
Амерички предсједник Барацк Обама је у посљедњој години мандата донио неколико административних одлука којом ће бити пооштрене мјере продаје оружја, а што је једна од тема о којој се у САД-у најчешће расправљало у… »

Антонија Спајић - хуманитарка године у Хрватској

Слободна Европа 05.01.2016
Хуманитарка УНИЦЕФ-а Антонија Спајић из Винковаца – честа суговорница нашег сервиса око избјегличке кризе у Хрватској - добитница је награде „Јосипа Ванцаш – добротворка године,“ јавља дописник РСЕ. За награду су је… »

СДП још нема став о гласању о повјерењу Влади ЦГ

Слободна Европа 05.01.2016
Посланик Социјалдемократске партије (СДП) Џавид Шабовић казао је да његова партија још није одлучила како ће гласати на сједници парламента на којој ће се расправљати о повјерењу црногорској Влади, али истиче како је… »

Ђурић на Косову 6. и 7. јануара

Слободна Европа 05.01.2016
Директор Канцеларије за Косово Владе Србије Марко Ђурић присуствоваће у сриједу, 6.јануара, на Бадње вече, богослужењу у цркви Светог Димитрија у Митровици. Богослужење које ће служити епископ рашко–призренски и… »

СНСД и СДС траже укидање казне за непоштовање одлука Уставног и Суда БиХ

Слободна Европа 05.01.2016
На дневном реду Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ у уторак, 12. јануара, наћи ће се Приједлог закона о Уставном суду Босне и Херцеговине чији су предлагачи заступници из клубова СНСД-а и СДС-а, а којим је… »

Борци против корупције: Двојка за власт у 2015. години

Слободна Европа 05.01.2016
Мало јачом двојком оценили су саговорници Радија Слободна Европа борбу против корупције у Србији у 2015. Упркос громогласним обећањима власти, обрачун са овим проблемом је млак, а грађани и потенцијални инвеститори Србију и… »

Клуб Бошњака у Вијећу народа РС о Закону о раду

Слободна Европа 05.01.2016
Клуб делегата из реда бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске разматрат ће на сједници у Бањалуци Закон о раду у том бх. ентитету, који је уз противљење Савеза синдиката и опозиције, усвојен на посебној сједници… »

Робот: Батлер, помоћник и пријатељ

Слободна Европа 05.01.2016
Припремила Јасмина Лазић Колико пута сте, само током празника, пожелели да уопште не морате да устајете из омиљене фотеље и да вам неко доноси кафу, парче пице или комплетан ручак “на ноге”, па чак и да, уместо вас… »