Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 05.01.2016

Cameron će dozvoliti ministrima da vode kampanju za izlazak iz EU

Slobodna Evropa 05.01.2016
Britanski premijer David Cameron odobriće svojim ministrima da vode kampanju za izlazak iz Evropske unije na predstojećem referendumu, objavio je BBC, u utorak 5.janura, ne navodeći izvore. Cameron traži nove pregovore o novim uslovima za članstvo… »

Na Zapadnoj obali ubjen Palestinac

Slobodna Evropa 05.01.2016
Izraelske snage ubile su u utorak, 5.januara Palestinca koji je nožem napao i povrijedio izraelskog vojnika na Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska. U saopštenju se navodi da se napad dogodio na raskršću "Guš Ecijon", gdje su se desili… »

Venecuela: Opozicija kontroliše parlament posle 17 godina

Slobodna Evropa 05.01.2016
Novoizabrani venecuelanski poslanici položili su danas zakletvu, čime je opozicija u toj zemlji posle 17 godina preuzela kontrolu nad parlamentom. Zakletva je protekla u atmosferi velikih tenzija u skupštinskoj sali i sukoba stotina pristalica i… »

Podignuta optužnica protiv Arifovića, Smajlovića i Salihovića za Zalazje

Slobodna Evropa 05.01.2016
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Izeta Arifovića (56), Suada Smajlovića (59) i Amira Salihovića (59) zbog ratnog zločina nad srpskim civilima na području Srebrenice. Optužene terete da su kao pripadnici snaga Armije BiH na području… »

Pretres Pavlović banke u Bijeljini

Slobodna Evropa 05.01.2016
Prema nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH od ranih jutarnjih sati pretresaju prostorije i dokumentaciju Pavlović internacional banke u Bijeljini, saopšteno je iz Tužilaštva. Na… »

Izaslanik UN: Tenzije S. Arabija-Iran neće uticati na pregovore o Siriji

Slobodna Evropa 05.01.2016
Izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura ocenio je danas da tenzije u odnosima Saudijske Arabije i Irana "neće negativno uticati" na mirovne razgovore o Siriji koji treba da počnu krajem meseca. De Mistura je u saopštenju naveo da postoji "jasna… »

St.Luis: Presuda BiH imigrantkinji zbog finansiranja terorističkih grupa

Slobodna Evropa 05.01.2016
Migrantkinji iz BiH, Jasminki Ramić u utorak, 5.janura, biće izrečena presuda u Sent Luisu zbog optužbe za davanje novca terorističkim grupama u Iraku i Siriji, objavio je AP. Ramić se pred sudom u septembru izjasnila da je kriva zbog davanja… »

Turska kompanija Pegasus suspendovala letove za Rusiju

Slobodna Evropa 05.01.2016
Turska avio kompanija "Pegasus Airlines" saopštila je danas da je suspendovala letove prema i iz Rusije do 13. januara, nakon što članovima posada aviona nisu odobrene vize. Portparol turske državne kompanije "Turkish airlinesa" rekao je Reutersu da… »

Malaysia airlines zabranio ručni prtljag na letovima za Pariz i Amsterdam

Slobodna Evropa 05.01.2016
Kompanija "Malaysia airlines" zabranila je danas unošenje kabinskog prtljaga na letovima za Pariz i Amsterdam zbog duže rute koju avioni koriste i jakih udara čeonog vjetra. Zabrana unošenja kabinskog prtljaga na letove za Evropu važiće u naredna… »

Pažin: Neophodan intenzivniji fokus na finansijske istrage u Crnoj Gori

Slobodna Evropa 05.01.2016
Ministar pravde Zoran Pažin u razgovoru za Radio Slobodna Evropa govori o izazovima koji stoje pred Crnom Gorom nakon dobijanja pozivnice za NATO, osvrće se na značaj civilnog sektora, pojašnjava zašto rezultate tužilaštva smatra mršavim, kao i… »