Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 05.01.2016

Doček Pravoslavne nove godine i anti-NATO miting u Podgorici

Slobodna Evropa 05.01.2016
Grupacije opozicionog Demokrtskog fronta (DF) koji se protive ulasku Crne Gore u NATO, će na trgu u Podgorici, 13. januara organizovati doček Pravoslavne nove godine a to će biti i anti-NATO okupljanje, saznaje Portal Analitika iz DF-a. Takođe je… »

Novi Pazar: Direktorska mesta za mlade

Slobodna Evropa 05.01.2016
Kako se u Srbiji približavaju lokalni izbori, tako političari sve više pribegavaju marketinškim potezima ne bi li privukli veći broj glasača. Lokalna vlast u Novom Pazaru okrenula se mladima, pa je tako u poslednjih nekoliko nedelja čak troje ljudi… »

Obama administrativnim mjerama povećava kontrolu za oružje

Slobodna Evropa 05.01.2016
Američki predsjednik Barack Obama je u posljednjoj godini mandata donio nekoliko administrativnih odluka kojom će biti pooštrene mjere prodaje oružja, a što je jedna od tema o kojoj se u SAD-u najčešće raspravljalo u proteklim godinama. Obama je… »

Antonija Spajić - humanitarka godine u Hrvatskoj

Slobodna Evropa 05.01.2016
Humanitarka UNICEF-a Antonija Spajić iz Vinkovaca – česta sugovornica našeg servisa oko izbjegličke krize u Hrvatskoj - dobitnica je nagrade „Josipa Vancaš – dobrotvorka godine,“ javlja dopisnik RSE. Za nagradu su je prijavile kolegice i… »

SDP još nema stav o glasanju o povjerenju Vladi CG

Slobodna Evropa 05.01.2016
Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Džavid Šabović kazao je da njegova partija još nije odlučila kako će glasati na sjednici parlamenta na kojoj će se raspravljati o povjerenju crnogorskoj Vladi, ali ističe kako je siguran da će "SDP biti… »

Đurić na Kosovu 6. i 7. januara

Slobodna Evropa 05.01.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marko Đurić prisustvovaće u srijedu, 6.januara, na Badnje veče, bogosluženju u crkvi Svetog Dimitrija u Mitrovici. Bogosluženje koje će služiti episkop raško–prizrenski i kosovsko–metohijski… »

SNSD i SDS traže ukidanje kazne za nepoštovanje odluka Ustavnog i Suda BiH

Slobodna Evropa 05.01.2016
Na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u utorak, 12. januara, naći će se Prijedlog zakona o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine čiji su predlagači zastupnici iz klubova SNSD-a i SDS-a, a kojim je previđeno ukidanje stranih… »

Borci protiv korupcije: Dvojka za vlast u 2015. godini

Slobodna Evropa 05.01.2016
Malo jačom dvojkom ocenili su sagovornici Radija Slobodna Evropa borbu protiv korupcije u Srbiji u 2015. Uprkos gromoglasnim obećanjima vlasti, obračun sa ovim problemom je mlak, a građani i potencijalni investitori Srbiju i dalje vide kao zemlju sa… »

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS o Zakonu o radu

Slobodna Evropa 05.01.2016
Klub delegata iz reda bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske razmatrat će na sjednici u Banjaluci Zakon o radu u tom bh. entitetu, koji je uz protivljenje Saveza sindikata i opozicije, usvojen na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS 29… »

Robot: Batler, pomoćnik i prijatelj

Slobodna Evropa 05.01.2016
Pripremila Jasmina Lazić Koliko puta ste, samo tokom praznika, poželeli da uopšte ne morate da ustajete iz omiljene fotelje i da vam neko donosi kafu, parče pice ili kompletan ručak “na noge”, pa čak i da, umesto vas, otvara vrata prijateljima… »