Извор: Н1 Инфо архива вести 07.03.2016

Званично: Шарапова објавила да је пала на допинг тесту

Н1 Инфо 07.03.2016
Руска тенисерка Марија Шарапова објавила је да је пала на допинг тесту обављеном током Аустралијан Опена. Шарапова је ово изјавила на конференцији коју је одржала у Лос Анђелесу. "Желим да вас обавестим да сам пре неколико… »

Ванредна ситуација у више општина, ангажована Војска

Н1 Инфо 07.03.2016
Ванредна ситуација због поплава је тренутно проглашена на територијама 11 општина у Србији. У току је евакуација у четири краљевачке месне заједнице. Најкритичније у околини Чачка, ангажована и војска. Како се наводи на… »

Маја Гојковић расписала локалне изборе за 24. април

Н1 Инфо 07.03.2016
Председница Скупштине Србије Маја Гојковић расписала је данас локалне изборе за 24. април. Тог дана биће одржани и ванредни парламентарни избори, као и избори за војвођански парламент. Одлуку о расписивању избора за… »

Нови дан на Копаоник бизнис форуму, гост Александар Влаховић

Н1 Инфо 07.03.2016
У Новом дану уживо смо на Копаонику где почиње Бизнис форум. Каква су привредна кретања, да ли нам се економија опоравља, колико брзо спроводимо реформе. О овоме у Теми јутра говориће председник Савеза економиста Александар… »

Против извршитеља се води пет дисциплинских поступака

Н1 Инфо 07.03.2016
Пред дисциплинском комисијом образованом решењем Министарства правде у току је пет дисциплинских поступака против извршитеља, а од тога у два случаја постоје предлози за забрану обављања делатности, пишу Вечерње новости… »

Дитман: Немачка подржава отварање поглавља 23 и 24

Н1 Инфо 07.03.2016
Немачка у потпуности подржава отварање поглавља 23 и 24 у преговорима о чланству Србије у ЕУ у првој половини ове године, изјавио је у Београду немачки амбасадор у Србији Аксел Дитман. На скупу "Консолидација европске идеје… »

Милановић: Говор мржње је плашење народа Србима

Н1 Инфо 07.03.2016
"Говор мржње има ту мобилизацијску компоненту и снагу да од човека направи физичког насилника. А ми то не радимо. Ми можемо бити иронични, безобразни, дрски, можемо се ругати, што и радимо, али то је део политичког… »

Иванов: Македонија брани ЕУ од ЕУ

Н1 Инфо 07.03.2016
Македонски председник Ђорђе Иванов оценио је да је Македонија директно на удару мигрантске кризе и да је доведена у ситуацију да брани Европску унију од ње саме. У колумни за британски Телеграф уочи данашњег европског самита… »

Евакуација људи у Новом Пазару, руше мостове због поплава

Н1 Инфо 07.03.2016
Штаб за ванредне ситуације Новог Пазара прогласио је данас ванредну ситуацију на територији тог града, због поплаве која је задесила неколико насеља. Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић рекао је новинарима након седнице… »

Хрватска и Мађарска поново отварају пружне прелазе

Н1 Инфо 07.03.2016
Хрватска и Мађарска ће поново отворити три железничка гранична прелаза која су затворена прошле године у циљу заустављања таласа миграната и избеглица. Министар унутрашњих послова Хрватске Влахо Орепић и његов… »