Култура архива вести 17.09.2016

Нацио(а)нално

Данас 17.09.2016
Наслов ове представе указује се и као име за национални језик и као име за етничку припадност, радије бих рекао, етничку задешеност или обрелост. Јер припадност националном одређењу није ни онтолошка ни биолошка… »

Јован Маљоковић на саборским данима у Тршићу

Блиц 17.09.2016
Саксофониста Јован Маљоковић и његов "Балкан салса бенд", приредили су вечерас концерт у Вуковом дому културе у склопу саборских дана који се завршавају сутра у Тршићу. Публика је могла да чује репертоар састављен од… »

Блек Чајна одлучила: Планирам да поједем своју постељицу након порођаја!

Курир 17.09.2016
Блек Чајна и брат сестара Кардашијан, Роб, очекују своје прво дете. Будућа мама жели да следи пример сестара Ким и Кортни, те је објавила да планира да поједе своју постељицу након порођаја. Чајна сматра да ће то бити… »

Треба показати свету ваш таленат

Политика 17.09.2016
Желимо да се успостави веза између Битефа и фестивала у Авињону и да се организује њихова сарадња, каже Ан-Лорен Вигуру, која руководи пројектом Театроскоп. Овде постоји значајна креативна снага, која још није довољно… »

(Видео) Таленат за сва времена: Ово су 10 најбољих геј музичара уз чије је хитове цео свет ђускао

Курир 17.09.2016
Једни од највећих бораца за права ЛГБТ популације били су управо музичари, а ово су највеће звезде које су се изјасниле као геј. Листа (по нашем мишљењу) 10 најбољих: 1. Адам Ламберт Адам је талентовани музичар који је… »

Напад на мене је постало питање пропаганде

Ало 17.09.2016
Она је на конференцији за новинаре, на којој је говорила о свом синоћ приказаном филму "Добра жена" на фестивалу ЛИФФЕ, оценила да своје ставове износи отворено те да честе нападе на своју личност доживаљава као пропаганду… »

Филм Шишка Делукс приказан на лесковачком фестивалу

РТВ 17.09.2016
ЛЕСКОВАЦ - Филм словеначког редитеља Јана Цвитковића, приказан је синоћ у лесковачком културном центру као последња пројекција у такмичарском делу фестивала. Комедија апсурда о три пријатеља пристигла из Словеније… »

(Фото) опада јој коса: Позната глумица почела да носи перике у 31. години!

Курир 17.09.2016
Једна од најтраженијих холивудских глумица, коју многи сматрају једном од најлепших жена на свету признала је да има проблема са косом. Кира Најтли је објаснила како већ пет година на снимањима носи перике, јер су јој… »

Серије године: Који су ваши фаворити?

Б92 17.09.2016
Онима који редовно прате телевизијске серије, “Еми” награде обично нуде мало наде и много разочарања. Ове године додела Еми награда биће одржана по 68. пут у недељу увече, а домаћин доделе биће Џими Кимел… »

Прва жена на челу библиотеке Конгреса САД

Н1 Инфо 17.09.2016
Карла Хајден је ушла у историју када је положила заклетву за Конгресног библиотекара у среду. За разлику од њених претходника, који су сви белци и мушкарци, Хајден је Афроамериканка. "Иако је библиотекарство једно од четири… »