Извор: РТС архива вести 26.11.2016

Умро Фидел Кастро, проглашена деветодневна жалост

РТС 26.11.2016
Бивши кубански председник Фидел Кастро, револуционарни вођа који је изградио комунистичку државу на прагу САД и 50 година пркосио америчким напорима у циљу његовог свргавања, преминуо је у петак увече у 90. години, јавила… »

Обрадовић: Србија жели да искључи насиље над женама

РТС 26.11.2016
Усвајање Закона о спречавању насиља у породици снажан је искорак државе у спречавању насиља над женама, поручила је потпредседница СНС-а Марија Обрадовић и истакла да ће у наредних шест месеци, до почетка примене… »

Светски лидери о Кастру

РТС 26.11.2016
Светски државници одају пошту преминулом кубанском лидеру Фиделу Кастру. Председник Русије Владимир Путин рекао је да је Кастро "симбол једног раздобља" док је француски председник Франсоа Оланд истакао да је он био "оличење… »

"Ако се поново кандидујем, било би природно као кандидат СНС-а"

РТС 26.11.2016
Председник Србије Томислав Николић изјавио је да још није одлучио да ли ће се поново кандидовати на председничким изборима и додао да би, уколико то учини, било природно да буде кандидат Српске напредне странке. Николић… »

Куба у тишини жали за Фиделом

РТС 26.11.2016
Непосредно пре поноћи, кад је у петак увече по локалном времену саопштена вест о смрти оца Кубанске револуције Фидела Кастра, све прославе и улична музика су стале на Куби која оплакује свог "оца" Фидела, јавила је агенција… »

Телеграми саучешћа Куби због смрти Фидела Кастра

РТС 26.11.2016
Државни и политички званичници Србије упутили су Куби телеграме саучешћа поводом смрти бившег кубанског председника и револуционарног вође Фидела Кастра. Такође, телеграм саучешћа упутио је и председник РС Милорад… »

Хрватска председница се сликала са усташком заставом

РТС 26.11.2016
На друштвеним мрежама се појавила фотографија хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић са усташком заставом, пише "Индекс". Канцеларија хрватске председнице: Не видимо ништа спорно у застави. Професор у Торонту Тихомир… »

Кубански емигранти у Мајамију славе због Кастрове смрти

РТС 26.11.2016
Након вести о смрти Фидела Кастра, кубански емигранти у кварту "Мала Хавана" у Мајамију изашли су на улице и славили уз погрдна скандирања. Вест о смрти Фидела Кастра изазвала је опречне реакције - док у Хавани тугују, на… »

Ухапшен због напада на хирурга у Београду

РТС 26.11.2016
Н. Б. стар 42 године ухапшен је због сумње да је испред киоска у Београду нанео више удараца у главу лекару Клиничког центра Србије. Ухапшена особа осумњичена је за напад испред киоска на углу Владетине и Улице краљице… »

Јункер: Трамп понавља упозорења својих претходника

РТС 26.11.2016
Председник Европске комисије Жан Клод Јункер изјавио је да би Турска требало пажљивије да прихвати упозорење ЕУ о замрзавању преговора о чланству и побрине се за реформе које Унија тражи. Напомиње да ће следеће недеље… »