Извор: РТВ архива вести 13.12.2016

Србија отворила Поглавља 5 и 25

РТВ 13.12.2016
БРИСЕЛ - Србија је на Међувладиној конференцији у Бриселу отворила два нова поглавља, 5 о јавним набавкама и 25, о науци и страживању. Истовремено, одмах је затворено поглавље 25. У поглављу које се односи на науку и… »

Вучић: Не пристајем на унижавање Србије и нашег народа

РТВ 13.12.2016
БЕОГРАД - Нисам напустио преговоре, нисам напустио процес, али нисам присуствовао међувладиној конференцији, јер не пристајем на унижавање Србије и нашег народа, рекао је председник Владе Србије Александар Вучић на ванредној… »

Нови државни секретар САД "пријатељ Русије"

РТВ 13.12.2016
ВАШИНГТОН - Новоизабрани председник САД Доналд Трамп саопштио је данас да је изабрао директора Ексон мобајла Рекса Тилерсона за новог државног секретара, упркос бојазнима због пословних веза шефа нафтног гиганта с Русијом… »

Николић: Србија не прихвата речник уцена

РТВ 13.12.2016
БЕОГРАД - Одговорно тврдим да су закони који третирају националне мањине у Србији далеко изнад закона земаља чланица Европске уније, изјавио је данас председник Србије Томислав Николић и поручио да Србија не прихвата речник… »

Заев: Груевски не сме да формира владу

РТВ 13.12.2016
СКОПЉЕ - Лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев позвао је данас странке које су добиле мандате на ванредним парламентарним изборима да не улазе у владину коалицију са ВМРО ДПМНЕ. На конференцији за новинаре… »

Маријан Вајда поново главни тренер Ђоковића

РТВ 13.12.2016
БЕОГРАД - Словак Маријан Вајда, после одласка Бориса Бекера, наредне године поново ће бити главни тренер српског тенисера Новака Ђоковића. Ђоковић је на свом Фејсбук профилу поставио слику свог тима, на којој су Вајда, Пепе… »

Посланици о блокирању преговарачког поглавља

РТВ 13.12.2016
БЕОГРАД - Посланици појединих опозиционих странака у Скупштини Србије оценили су данас да се премијер Србије Александар Вучић понео неодговорно јер је напустио Брисел због блокаде преговарачког поглавља 26 и истакли да нису… »

УО Војводине поднео оставку

РТВ 13.12.2016
НОВИ САД - Управни одбор ФК Војводина поднео је оставку након синоћње скупштине клуба на којој предлог управног одбора о изменама статута није добио већину. Скупштина ФК Војводина на ванредној седници одржаној у Новом Саду… »

"Центар у Нишу за ЕУ шпијунско гнездо"

РТВ 13.12.2016
БЕОГРАД - Европска унија тражи од Србије да затвори Руско-српски хуманитарни центар у Нишу ако жели да постане њена чланица, тврди руски министар спољних послова Сергеј Лавров. Брисел тај центар, како каже, сматра… »

Путин: Американци су велики народ, али не изузетан

РТВ 13.12.2016
МОСКВА - Руски председник Владимир Путин изразио је данас скепсу поводом идеје коју заступа актуелни председник САД Барак Обама да је америчка нација изузетна. "Несумњиво, Сједињене Државе и амерички народ - то је велика… »