Култура архива вести 17.01.2017

Милошу Радовићу награда "Златна камила"

Пресс 17.01.2017
Милош Радовић редитељ филма "Дневник машиновође” добитник је награде ”Златна камила” за најбољег редитеља на недавно завршеном Међународном филмском фестивалу у Џаипуру, објавили су продуценти. Фото:б92.нет… »

Виолинисткиња Акико Суванаи поново са Филхармонијом

Политика 17.01.2017
Након више од деценије паузе, јапанска виолинистичка звезда Акико Суванаи, поново ће наступити са Београдском филхармонијом и то два пута, 19. и 20. јануара, на Коларцу од 20 сати. Овом приликом заједно са диригентом Данијелом… »

Први пут у историји: Вуди Харелсон снима и уживо емитује филм

Блиц 17.01.2017
Вуди Харелсон спрема се да изведе јединствен догађај: да сними филм који ће уживо бити емитован у биоскопима. Он ће у четвртак (19.1) почев од 2х ујутру на лондонској позорници снимати остварење које потписује као редитељ… »

Гордану Михићу на Кустендорфу уручена Награда за будуће филмове

Блиц 16.01.2017
Оснивач Кустендорфа Емир Кустурица уручио је вечерас у Дрвенграду сценаристи Гордану Михићу Награду за будуће филмове”, истакавши да је у питању један од најбољих сценариста у Европи, а кога нисмо довољно славили. - Он… »

Шерлок Холмс: Дедукција, дрога и Тхе Воман

Б92 17.01.2017
Да њега нема Поаро не би имао свог Хејстингса, детективске приче не биле то што јесу, а свет би био другачији, ако ништа друго досаднији. Он је најпознатији детектив на свету и глобални феномен који траје 130 година. Шерлок… »

Сузе и смех на премијери на кустендорфу: Куста: "На млечном путу" сниман је по рецепту из прошлости

Блиц 16.01.2017
Посетиоци 10. "Кустендорфа" данас су могли да виде најновији филм Емира Кустурице "На млечном путу", који је светску премијеру имао на Венецијанском фестивалу, а потом је приказан у Лондону, Лисабону, на репертоару је бројних… »

СМ: САД помажу обнову Царске палате

РТВ 17.01.2017
СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Аташе за културу Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији Ерика Кин посетила је Завод за заштиту споменика културе у Сремској Митровици. Повод је договор о наставку сарадње на конзервацији и… »

Циклус филмова "Панк на филму" у Југословенској кинотеци

Недељник 17.01.2017
У терминима од 18 и 21 часова биће приказано 9 филмова. Цена улазнице је 150 динара. Југословенска кинотека и Дејан Д. Марковић припремили су циклус филмова под називом "ПАНК на филму". Програм је на репертоару од среде 18… »

Видео: Ирачанин прави минијатурне реплике уништених умјетнина

Ал Јазеера 17.01.2017
ИСИЛ је уништио бројне кипове у древном Нимруду, а својим репликама млади Нинос Тхабет чува их од заборава. Млади умјетник у ирачком граду Ербилу ствара реплике древних умјетничких дјела које су уништили борци групе Исламска… »

Признање Радоју Чупићу

РТВ 17.01.2017
НОВИ САД - Новосадски глумац Радоје Чупић добитник је признања "Предраг Пеђа Томановић" за најбоље глумачко остварење у прошлој години. Награду додељује Задужбина "Предраг Пеђа Томановић", у сећање на рано… »