Извор: Спутник архива вести 11.10.2017

Председник Туркменистана поклонио Путину штене средњоазијског овчара (видео)

Спутник 11.10.2017
Председник Туркменистана Гурбангули Бердимухамедов честитао је руском колеги Владимиру Путину рођендан и поклонио штене алабаја (средњоазијског овчара) по имену Верни. „Желео бих да почнем са пријатном мисијом. Недавно… »

Москва: Амерички ракетни систем у Јужној Кореји нациљао Русију и Кину

Спутник 11.10.2017
Према оценама високо рангираног руског дипломате Георгија Борисенка, амерички ракетни систем ТХААД у Јужној Кореји у ствари је усмерен на Русију и Кину. Директор северноамеричког одељења при руском Министарству спољних… »

Мадрид на потезу: Све опције на столу

Спутник 11.10.2017
Званичници из шпанске владе навели су да су све опције на столу када је у питању криза у вези са Каталонијом, преноси АФП. Шпанска влада састаје се данас како би одлучила о одговору на Пуџдемоново обраћање каталонском… »

Вежбе или осматрање: Јапански и амерички бомбардери облетали Корејско полуострво

Спутник 11.10.2017
Два тешка америчка суперсонична бомбардера прелетела су Корејско полуострво током првих ноћних војних вежби изведених заједно с авијацијом Јапана и Јужне Кореје. Два Б-1Б „лансера“, из америчке базе на острву Гвам… »

Кримске власти: Питање статуса Крима затворено

Спутник 11.10.2017
Питање припадности Крима је дефинитивно затворено, руски статус не може да буде доведен у сумњу, изјавио је председник Државног комитета кримске владе Заур Смирнов. „Питање Крима је коначно затворено. Ово је став руског… »

Важна фаза операције: Склапају се најкрупнији елементи Кримског моста (видео)

Спутник 11.10.2017
Пловећи подупирачи са друмским луком изашли су из технолошке платформе Керч и кренули ка Керчко-јеникалском каналу који се налази на пет километара од њега, саопштио је информативни центар „Кримски мост“. „Друмски… »

Да ли грађанска опозиција у Црној Гори замајава народ

Спутник 11.10.2017
Након што је одбила захтјев за сарадњу и усаглашавање заједничке платформе са Демократским фронтом, такозвана „грађанска опозиција“ упутила је захтјев премијеру Душку Марковићу да саопшти датум пријевремених… »

Амерички Конгрес предложио увођење санкција Русији због Хезболаха

Спутник 11.10.2017
Амерички сенатор демократа Брендан Бојл предложио је увођење нових санкција против Русије, јер Москва наводно пружа војну подршку Хезболаху у Сирији. Документ је одобрио Одбор за међународне послове Представничког дома… »

ЕКСКЛУЗИВНО Нови руски шеф у Нишу: Не занима ме шта ко прича — бићемо најјачи на Балкану!

Спутник 11.10.2017
Не пада ми на памет да некога убеђујем да ово није војна база. Нећу да коментаришем ни тврдње да Русија има велики утицај на Србију, са пријатељским земљама треба остати у пријатељским односима. Уосталом, Русија је толико… »