Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

Nije fantastika: Telefoni će „otpustiti“ bankare, a hranu će da kupuju — frižideri

Sputnik 11.10.2017
Digitalni način plaćanja je glavni uzrok zašto će sve veći broj službenika postati višak u bankama. I u nekim bankama kod nas u poslednje dve godine je taj višak iznosio oko hiljadu službenika. Prema podacima britanskog „Telegrafa“, u prvih… »

Irački sud dao nalog za hapšenje organizatora kurdistanskog referenduma

Sputnik 11.10.2017
Irački sud doneo je odluku o hapšenju predsednika i članova Vrhovne nezavisne komisije za održavanje referenduma o nezavisnosti Kurdistana, saopštila je iračka novinska agencija. „Istražni sud doneo je odluku za hapšenje predsednika i članove… »

Regulacija kriptovaluta u Rusiji do kraja 2017.

Sputnik 11.10.2017
Ruske vlasti bi mogle do kraja godine da razrade osnovne principe o regulisanju emisije i obrta kriptovaluta, kao i „majninga“, izjavio je novinarima ministar finansija Rusije Anton Siluanov. „Pripremaćemo ih (zakonodavne inicijative za regulisanje… »

Sirija Amerikancima: Raspustite se

Sputnik 11.10.2017
Ministar inostranih poslova Sirije Valid Mualem izjavio je da treba raspustiti međunarodnu koaliciju na čelu sa SAD. „Treba raspustiti tu međunarodnu koaliciju, jer je ona izvršila zločin nad sirijskim narodom. Žrtve tog zločina za poslednja dva… »

Erdogan: Novi Pazar, moj zavičaj, moj najmiliji grad...

Sputnik 11.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je danas u obraćanju građanima u Novom Pazaru da Turska želi Srbiji da bude zemlja u kojoj vladaju jedinstvo i sloga i da bude zemlja prosperiteta, zbog čega je spreman na saradnju u svim oblastima… »

Kako je Ana uvredila građane Srbije u Briselu

Sputnik 11.10.2017
Srpski novinari su, a to bi premijerka morala da zna, decenijama i godinama finansijski urnisani, otpuštani, pritiskani, ucenjivani, zastrašivani, hapšeni, pa i ubijani, i poslednje što im treba je da ih sopstveni državnici ogovaraju i ponižavaju po… »

Objavljena fotografija: Ovako će izgledati ruski dresovi na Mundijalu

Sputnik 11.10.2017
Na internetu se pojavila fotografija novog dresa ruske reprezentacije, kakav će igrači te zemlje nositi na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. Proizvođač, kako se navodi, ostaje kompanija „Adidas“. Neimenovani izvori tvrde da je reč o skici… »

Rusija: Četvorici Ukrajinaca sudi se u odsustvu

Sputnik 11.10.2017
Četvorici državljana Ukrajine koji su učestvovali u napadima na ruske diplomatske institucije na teritoriji zemlje biće suđeno u odsustvu, izjavila je portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko. „Na osnovu dokaza koje je prikupila… »

Euforija u Novom Pazaru: Slike Erdogana po celom gradu, baloni i poruke

Sputnik 11.10.2017
Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vucicć i Redžep Tajip Erdogan stigli su nešto posle 13.00 u Novi Pazar, i odmah se sastali sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i… »

Madrid pita Kataloniju: Da li ste proglasili nezavisnost?

Sputnik 11.10.2017
Premijer Španije Marijano Rahoj izjavio je da je Vlada zvanično upitala Kataloniju da li je proglasila svoju nezavisnost, nakon što je katalonski lider Karles Pudždemon održao svoj prvi govor nakon spornog referenduma koji je održan 1. oktobra… »