Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

Predsednik Turkmenistana poklonio Putinu štene srednjoazijskog ovčara (video)

Sputnik 11.10.2017
Predsednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov čestitao je ruskom kolegi Vladimiru Putinu rođendan i poklonio štene alabaja (srednjoazijskog ovčara) po imenu Verni. „Želeo bih da počnem sa prijatnom misijom. Nedavno ste slavili rođendan. Zbog… »

Moskva: Američki raketni sistem u Južnoj Koreji naciljao Rusiju i Kinu

Sputnik 11.10.2017
Prema ocenama visoko rangiranog ruskog diplomate Georgija Borisenka, američki raketni sistem THAAD u Južnoj Koreji u stvari je usmeren na Rusiju i Kinu. Direktor severnoameričkog odeljenja pri ruskom Ministarstvu spoljnih poslova Georgij Borisenko u… »

Madrid na potezu: Sve opcije na stolu

Sputnik 11.10.2017
Zvaničnici iz španske vlade naveli su da su sve opcije na stolu kada je u pitanju kriza u vezi sa Katalonijom, prenosi AFP. Španska vlada sastaje se danas kako bi odlučila o odgovoru na Pudždemonovo obraćanje katalonskom parlamentu, prenosi Rojters… »

Vežbe ili osmatranje: Japanski i američki bombarderi obletali Korejsko poluostrvo

Sputnik 11.10.2017
Dva teška američka supersonična bombardera preletela su Korejsko poluostrvo tokom prvih noćnih vojnih vežbi izvedenih zajedno s avijacijom Japana i Južne Koreje. Dva B-1B „lansera“, iz američke baze na ostrvu Gvam, strateške američke lokacije… »

Krimske vlasti: Pitanje statusa Krima zatvoreno

Sputnik 11.10.2017
Pitanje pripadnosti Krima je definitivno zatvoreno, ruski status ne može da bude doveden u sumnju, izjavio je predsednik Državnog komiteta krimske vlade Zaur Smirnov. „Pitanje Krima je konačno zatvoreno. Ovo je stav ruskog predsednika. Za Krimljane i… »

Važna faza operacije: Sklapaju se najkrupniji elementi Krimskog mosta (video)

Sputnik 11.10.2017
Ploveći podupirači sa drumskim lukom izašli su iz tehnološke platforme Kerč i krenuli ka Kerčko-jenikalskom kanalu koji se nalazi na pet kilometara od njega, saopštio je informativni centar „Krimski most“. „Drumski luk je težak oko 5.500… »

Da li građanska opozicija u Crnoj Gori zamajava narod

Sputnik 11.10.2017
Nakon što je odbila zahtjev za saradnju i usaglašavanje zajedničke platforme sa Demokratskim frontom, takozvana „građanska opozicija“ uputila je zahtjev premijeru Dušku Markoviću da saopšti datum prijevremenih parlamentarnih izbora. Sa druge… »

Američki Kongres predložio uvođenje sankcija Rusiji zbog Hezbolaha

Sputnik 11.10.2017
Američki senator demokrata Brendan Bojl predložio je uvođenje novih sankcija protiv Rusije, jer Moskva navodno pruža vojnu podršku Hezbolahu u Siriji. Dokument je odobrio Odbor za međunarodne poslove Predstavničkog doma. Kongresmen predlaže da se… »

EKSKLUZIVNO Novi ruski šef u Nišu: Ne zanima me šta ko priča — bićemo najjači na Balkanu!

Sputnik 11.10.2017
Ne pada mi na pamet da nekoga ubeđujem da ovo nije vojna baza. Neću da komentarišem ni tvrdnje da Rusija ima veliki uticaj na Srbiju, sa prijateljskim zemljama treba ostati u prijateljskim odnosima. Uostalom, Rusija je toliko velika zemlja da ne mora… »