Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

Otkriven plan: Amerikanci nameravaju da sarađuju sa Rusima u nuklearnoj sferi

Sputnik 11.10.2017
Rusija i SAD, posle višegodišnje nuklearne krize, mogle bi da obnove saradnju u toj sferi. Makar, kako stvari stoje, Vašington na to računa. Ruski kanal RT je došao do dokumenta Državne revizorske kancelarije SAD u kojem se navodi da bi saradnja u… »

Lavrov: Politizacija situacije sa Sirijom, ometaćemo je!

Sputnik 11.10.2017
Rusija će se suprotstavljati pokušajima neosnovanog optuživanja sirijske vlade za incidente sa hemijskim oružjem koji su se desili na teritoriji zemlje i pokušajima da se politizuje situacija sa Sirijom, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije… »

Američki mornari: Naša krstarica je zatvor nemoćan protiv Pjongjanga

Sputnik 11.10.2017
Mornari sa krstarice „Šajlo“ Sedme flote američke mornarice koja je odgovorna za zapadni deo Tihog okeana i istočni deo Indijskog okeana, požalili su se na loše uslove službe i nisku borbenu sposobnost broda, objavio je list „Nejvi tajms“… »

Borča kao kineski Sudžou

Sputnik 11.10.2017
Industrijski park u Beogradu, koji će se graditi u Borči, imaće i savremeni logistički centar, po ugledu na centar u industrijskom parku Sudžou, najavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. „Impresivan je logistički… »

Pjongjang Rusiji: Ukrotite SAD

Sputnik 11.10.2017
Severna Koreja je zamolila poslanike Državne dume Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR), koji su posetili Pjongjang, da podrže nameru severnokorejskog lidera Kim Džong Una da „vatrom ukrote“ SAD, saopšteno je u izveštaju o poseti delegacije… »

Rusija: Broj zaposlenih u Ambasadi SAD mogao bi da se smanji na 300

Sputnik 11.10.2017
Moskva razmatra različite varijante odgovora na situaciju oko ruske diplomatske imovine u SAD i ne isključuje da će zahtevati od Vašingtona uspostavljanje realnog pariteta po broju zaposlenih u diplomatskim misijama, izjavio je Direktor odeljenja za… »

Španski ambasador: Hvala Srbiji što nije poslala pismo

Sputnik 11.10.2017
Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti. To je izjavio španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suarez za današnju „Politiku“. „Španija je… »

Rusija: SAD da objasne „selektivno slepilo“

Sputnik 11.10.2017
Ministarstvo odbrane Rusije predložilo je Sjedinjenim Američkim Državama da objasne svoje „selektivno slepilo“ o teroristima u Siriji koji rade pred njihovim nosom. „Predlažemo američkoj strani da razjasni svoje ’selektivno slepilo‘ u vezi… »

EU, SAD i Velika Britanija odgovorile Tačiju: Ti si kriv za neuspeh institucija

Sputnik 11.10.2017
Dan nakon što je kosovski predsednik žestoko kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih obećanja prema Kosovu, EU, SAD i Velika Britanija su ukazale na neuspehe institucija u Prištini za koje je, kako kažu, odgovoran Hašim Tači, piše… »

Dešifrovan 3200 godine star natpis o invaziji misterioznih moreplovaca

Sputnik 11.10.2017
Tim švajcarskih i holandskih arheologa, koji je dešifrovao natpis na kamenoj ploči staroj 3200 godina, smatra da je rešio „jednu od najvećih arheoloških zagonetki Mediterana“. Friz dugačak 29 metara, koji je 1878. godine pronađen na teritoriji… »