Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

„Putinovi pomoćnici“ dolaze na RT, a ko dolazi na Bi-Bi-Si?

Sputnik 11.10.2017
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji kritikovala je na svom nalogu na Tviteru list „Tajms“ koji je objavio dva članka u kojima napada televiziju RT. U članku pod nazivom „Putinovi pomoćnici“ novinari „Tajmsa“ su napisali da britanski… »

Šta Beograd i Prištinu očekuje u dijalogu do kraja 2018.

Sputnik 11.10.2017
Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini očekuje da tokom 2018. godine dođe do značajnog napretka u dijalogu Beograda i Prištine i precizira da dve strane u ovom trenutku rade na identifikovanju sadržaja, ritma… »

Šta će italijanski brodovi nadomak Libije

Sputnik 11.10.2017
Savet Evrope zahteva od Italije da objasni zašto se njeni mornarički brodovi nalaze nadomak obale Libije, dok kruže informacije da postoji „realan rizik“ da migrante koji budu vraćeni u Libiju očekuje mučenje i nehuman tretman. Komesar za… »

Ultimatum Madrida Barseloni: Čekamo vas do 16. oktobra

Sputnik 11.10.2017
Vlada Španije je zatražila od katalonskog predsednika Karlesa Pučdemona da do ponedeljka 16. oktobra objasni da li je proglašena nezavisnost Katalonije, prenosi španska agencija „Efe“. Ukoliko Pudždemon potvrdi da je proglasio nezavisnost… »

Severna Koreja je prošlost: Sve oči opet uprte u Bliski istok, čeka se 15. oktobar

Sputnik 11.10.2017
Trampova administracija do nedelje 15. oktobra mora pred Kongresom da potvrdi da li smatra da Teheran poštuje sporazum po kojem je Iran svoj program obogaćivanja uranijuma stavio pod međunarodnu kontrolu u zamenu za postepeno ukidanje sankcija. Šta… »

Nemci znaju: Američki „Patriot“ nema šanse protiv S-400

Sputnik 11.10.2017
Zahtevi za ruskim protivvazdušnim raketnim kompleksima S-400 „Trijumf“ su toliko brojni da čak i predstavnik kompanije proizvođača „koketljivo“ izjavljuje: „Mogućnosti proizvodnje tih sistema nisu neograničene“, piše nemački list… »

Imate li ovih pet mana? One su znak visoke inteligencije

Sputnik 11.10.2017
Jako pametni ljudi previše vremena provode u analiziranju, iz čega proizlazi i briga, i pod stalnim su pritiskom da opravdaju svoj status. Visoka inteligencija svakako je prednost, ali nije ključ za lakši, jednostavniji, srećniji ili ispunjeniji… »

Amerika priznala: Ne možemo da zaplašimo Rusiju

Sputnik 11.10.2017
Pokušaji SAD i njihovih saveznika iz NATO-a da „zastraše“ Rusiju izazivaju ozbiljnu pretnju, jer američka vojska ne poseduje potrebne resurse za to, rekao je američki general-potpukovnik Ben Hodžes. „Naše sposobnosti da budemo efikasan… »

Panika u Savetu Evrope: Na čelu Skupštine nije više rusofob

Sputnik 11.10.2017
Nova šefica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) je Kipranka Stela Kirijakides, koja je u trci za to mesto ubedljivo pobedila Litvanca Emanuelisa Zingerisa, inače rusofoba koji je svoju kampanju bazirao na borbi „protiv ruske pretnje“. Taj… »

Britanski ambasador: Šta će Kosovo sa neprofesionalcima i poslušnicima

Sputnik 11.10.2017
Nakon što je Hašim Tači ocenio dečjim i nediplomatskim ponašanje Ruri O’Konela, ambasadora Velike Britanije u Prištini, koji je u ponedeljak napustio skup na kojem je kosovski predsednik kritikovao međunarodnu zajednicu zbog neispunjenih… »