Izvor: Sputnik arhiva vesti 11.10.2017

Katalonija kao Slovenija: Oni, kao, hoće da se otcepe, a mi im, kao, ne damo

Sputnik 11.10.2017
Nekoliko je mogućih scenarija daljeg razvoja situacije u Kataloniji nakon što je lider te regije Karles Pudždemon proglasio, pa suspendovao nezavisnost, dajući šansu dijalogu sa Madridom. Prema oceni bivšeg ambasadora Srbije u Španiji Trive… »

Priština smislila način da izazove haos za nekoliko sati

Sputnik 11.10.2017
Ovo jeste jedan od mehanizama da se skrene pažnja međunarodne zajednice na Kosovo, a to plaši najviše, jer najavljuje potencijalni haos, koji može da izbije za samo nekoliko sati. Stranci znaju da njihov, navodno uspešni projekat Kosovo mora da se… »

Turski biznismen poklonio 200 bicikala Novom Pazaru

Sputnik 11.10.2017
Biznismen iz Turske Salih Salkan Hadžifejzović poklonio je 200 bicikala Novom Pazaru, koji su posetili predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan. Hadžifejzović, poreklom iz Raške oblasti i član delegacije iz Turske, koja… »

Zašto engleski fudbaleri uplašeni idu u Rusiju

Sputnik 11.10.2017
Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji našalila se na Tviteru na račun Fudbalskog saveza Engleske, čije rukovodstvo se plaši špijunaže specijalnih službi tokom Svetskog prvenstva koje će 2018. godine biti održano u Rusiji. Pored ruskih fudbalskih… »

Tramp zapalio ratni fitilj na Korejskom poluostrvu

Sputnik 11.10.2017
Predsednik SAD Donald Tramp svojim govorom na Generalnoj skupštini UN u septembru, u kojem je faktički obećao da će razoriti Severnu Koreju zbog njenog nuklearnog programa, zapalio je fitilj rata na Korejskom poluostrvu, rekao je ruskim medijima… »

(Od)zvonilo: Otvoren lov na profesore — đaci jači od države

Sputnik 11.10.2017
Psihoterapeut Zoran Milivojević kaže da, osim nasilja nad nastavnicima, imamo i drugu pojavu u društvu o kojoj se ne priča, a to je da deca tuku roditelje. Profesori srednje Trgovačke škole u Beogradu obustavili su na jedan dan nastavu i održali… »

Napad na policiju: Serija eksplozija u Damasku

Sputnik 11.10.2017
U terorističkom napadu u Damasku poginula je najmanje devet osoba, dok je deset ranjeno, saopštio je neimenovani izvor Sputnjika sa lica mesta. U Damasku su odjeknule tri eksplozije: dve ispred policijske stanice, a jedna na ulazu u bazar El Bal u ulici… »

Porošenko traži novi referendum na Krimu

Sputnik 11.10.2017
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je spreman da razgovara o mogućnosti održavanja novog referenduma na Krimu o statusu poluostrvu, ali tek nakon što se ponovo nađe pod ukrajinskom kontrolom. „Suvereniteta se stiče na nacionalnom… »

Ko ratuje, a ko se pravi da ratuje protiv terorista (video)

Sputnik 11.10.2017
Sve je više informacija iz Sirije i sa Bliskog istoka koje dovode u sumnju iskrenost tvrdnji Vašingtona da želi da se obračuna sa teroristima DAEŠ-a. U Ministarstvu odbrane Rusije kažu da tim povodom imaju niz pitanja za Pentagon i antiterorističku… »

Tači od Albanije traži državljanstvo za sve građane Kosova

Sputnik 11.10.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači zatražio je u Prištini tokom susreta sa albanskim kolegom Iljirom Metom državljanstvo za građane Kosova, prenose prištinski mediji. Kao razlog za ovakav zahtev Tači je istakao „nepravdu“ Evropske unije prema… »