Култура архива вести 24.11.2017

Ђорђе Аралица: Цхаин Еффецт

Арте 24.11.2017
У Галерији СУЛУЈ, у понедељак 27.11. 2017, у 19 часова, биће отворена самостална изложба скулптура вајара Ђорђа Аралице, под називом Цхаин Еффецт. Изложбу чини поставка скулптура од варених ланаца, избор из опуса које је… »

Кемал Гекић, пијаниста: Виртуозност је средство, а емоција је циљ

Дневник 24.11.2017
НОВИ САД: Поклоници уметничке музике у Новом Саду биће у прилици да у уторак, 28. новембра, уживају у реситалу једног од најпризнатијих европских пијаниста Кемала Гекића. Прослављени уметник је за концерт у Синагоги одабрао… »

Уз ватромет и песму отворен други "Новосадски Винтер Фест"

Данас 24.11.2017
Други "Новосадски Винтер Фест" свечано је отворен јуче на Тргу слободе. Фестивал је отворио Милорад Радојевић, члан Градског већа за привреду који је пожелео добродошлицу Новосађанима и туристима. - Десетине хиљада људи… »

Милена Марковић отвара 23. ФАФ

Студио Б 24.11.2017
Драмска списатељица Милена Марковић отвориће данас у Дому омладине 23. Фестивал ауторског филма, у оквиру кога ће до 2. децембра бити приказан рекордан број филмова – 91 у девет биоскопских дворана и осам програмских целина… »

Сетили се легенде! Чувени глумац (76) добио звезду на Булевару славних у Холивуду! (видео)

Србија данас 24.11.2017
Славни напукли глас. Седамдесетшестогодишњи глумац добитник је бројних награда. За Оскара је био номинован три пута. "Док још нисам био глумац, понекад сам долазио овамо да гледам звезде славних. Тада бих се присећао њихових… »

Договорено снимање 4. сезоне "Војне академије", а ево и кад почиње!

Србија данас 24.11.2017
Многи једва чекају нове епизоде... Министарство одбране и РТС до краја године потписаће уговор о сарадњи на наставку снимања четвртог серијала "Војна академија", а почетак снимања планиран је за април идуће године… »

Ума Турман поручила Вајнстину: Драго ми је да лагано патиш, ти не заслужујеш метак

Блиц 24.11.2017
Ума Турман, која је донедавно била прилично уздржана у коментарима везаним за Харвија Вајнстина, коначно је проговорила преко објаве на Инстаграму, пожелевши (јуче) свима срећан Дан захвалности сем њему и његовим "злим… »

Галицијске песме о Богородици окупљају музичаре из Србије, Хрватске и Словеније

Блиц 24.11.2017
Концерт "Ружа над ружама. Песме посвећене Богородици" одржаће се 2. децембра у Цркви Св. Петра Апостола у Београду у 19х. Београдска публика моћи ће да чује старе галицијске песме са албума "Роса Дас Росас" (Ружа над… »

Дом бате спасојевића: Величанствени атеље с погледом који инспирише

Курир 24.11.2017
Док приводи крају припреме за ревију на којој ће у оквиру Српске недеље моде представити своју нову колекцију, наш модни креатор Бата Спасојевић управо у свом дому прегледа моделе које је недељама пажљиво осмишљавао. Јер… »

Срдан Голубовић: Савремени човек је кастриран

Данас 24.11.2017
* Обележавање јубилеја не служи само као подсећање већ као својеврсни подстицај за будуће филмове. Мислим да је важно што у Главном такмичарском програму има много дебитантских филмова неких нових редитеља. С друге… »