Друштво архива вести 14.12.2017

Све више жртава породичног насиља, трпе га и мушкарци

Б92 14.12.2017
Београд -- Координаторка Сигурне куће Весна Станојевиц каже да је број жена убијених у породицном насиљу од почетка године повећан на 29, а да је убијено и двоје деце. Она је за РТС указала и да друштво мора проблем… »

Збогом пролећном времену, сад стварно стиже зима

Б92 14.12.2017
Београд -- У већем делу Србије још сутра ће се задржати топлије време. Већ после подне и увече долази наоблачење, местимично с кишом, углавном на северу и западу. Дуваће умерен до јак ветар, а на планинама и југу Баната… »

"Сеоска учитељица" из Србије међу 50 најбољих на свету

Вести онлине 14.12.2017
Наставница Основне школе "Милан Ракић" из Мионице Жељана Радојичић Лукић нашла се међу финалистима награде “Глобал тичер“ за 2018. годину. Како се наводи, реч је о једној од највећих наставничких награда у свету… »

Неодговорни риболов угрозио рибљи фонд у Србији

Радио 021 14.12.2017
Светска организација за природу (ВВФ) и Уједињени риболовци Србије (УРС) упозоравају на драстично смањење рибљег фонда и нарушавање речних екосистема као последице неодговорног коришћења рибе у Србији. По речима… »

Апел грађанима: Купујте јелке са бусеном

Вечерње новости 14.12.2017
Јавно предузеће "Србијашуме" апеловало је данас на грађане да за предстојеће празнике купују јелке са бусеном како би се спречила неконтролисана сеча младих четинарских стабала. Јавно предузеће "Србијашуме" апеловало је… »

АМСС: Камиони на граници са Хрватском чекају четири сата

Нови магазин 14.12.2017
Камиони и шлепери чекају четири сата на излазу из Србије према Хрватској на граничном прелазу Батровци, саопштио је Ауто-мото савез Србије, позивајући се на податке граничне полиције. АМСС је навео да су коловози мокри и… »

Кубуровић о породичном насиљу: За 6 месеци 7.500 насилника удаљено од жртви

Курир 14.12.2017
БЕОГРАД - За шест месеци примене Закона о спречавању насиља у породици хитне мере су изречене у близу око 7.500 случајева, израђено је више од 4.000 индивидуалнх планова за штиту жртве, а разматрано је укупно више од… »

Повереник: Неправилности у издавању сениор картице

Данас 14.12.2017
Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић поднео је захтев за покретање прекршајног поступка против начелника Градске управе поводом обраде података за издавање "Београдске… »

Донација ЕУ полицији

Данас 14.12.2017
Директор полиције Владимир Ребић и шеф Мисије ОЕБС у Србији Андреа Орицио потписали су данас споразум о донацији рачунарске опреме. Донација рачунарске опреме ће допринети већој ефикасности српске полиције у борби против… »

"Премијерка показала елементарно незнање"

Данас 14.12.2017
Изјава премијерке Ане Брнабић да "такозвани истраживачки медији без икакве одговорности копају по имовини функционера" изазвала је буру негодовања у стручној јавности. Саговорници Данаса сматрају да сем што је премијерка… »