Извор: Политика архива вести 14.12.2017

Касапину из Батајнице повећана казна на осам година затвора

Политика 14.12.2017
Апелациони суд у Београду повећао је за три године казну Петру Живковићу (66) и правоснажно га осудио на осам година затвора јер је 16. фебруара 2015. године у Батајници искасапио Стевана Катиловића (35), наневши му више… »

Убио се сенатор из Кентакија оптужен за сексуално узнемиравање

Политика 14.12.2017
ВАШИНГТОН - Републикански сенатор из Кентакија, Ден Џонсон, оптужен за сексуално узнемиравање тинејџерке, пронађен је мртав поред свог аутомобила и верује се да је извршио самоубиство. Џонсон (57) је пронађен са једном… »

Дачић: По питању Јерусалима Србија остаје при принципијелном ставу

Политика 14.12.2017
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је данас у Београду, поводом одлуке САД да призна Јерусалим као главни град Израела, да је то „веома осетљиво питање”, да сукоб Израелаца и Палестинаца дуго траје, и да је… »

Вулин у Бањалуци: БиХ поштујемо, РС волимо

Политика 14.12.2017
БАЊАЛУКА - Српски министар одбране Александар Вулин, који борави у званичној посети БиХ, разговарао је данас у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додик, који је том приликом истакао да га радује чврст став… »

Једнодневни генерални штрајк у Грчкој због мера штедње

Политика 14.12.2017
АТИНА - Грчки радници почели су данас 24-часовни генерални штрајк због мера штедње, па су многе установе и јавне службе затворене или раде на минималном нивоу, док је превоз трајектом до острва и са острва обустављен. На… »

Шесторо повређено у судару у Нишу, међу њима и беба

Политика 14.12.2017
НИШ – У судару два возила који се данас пре подне догодио на Булевару Немањића у Нишу лакше је повређено шест особа, међу којима је и двомесечна беба и двоје деце старости 11 и 15 година, речено је у Хитној помоћи у… »

У Србији вежба НАТО-а у реаговању на ванредне ситуације

Политика 14.12.2017
Припремили смо нацрт Стратешких смерница за информисање јавности о процесу сарадње Србије и НАТО кроз програм Партнерство за мир, који ће ускоро бити упућен на усвајање Влади Србије, каже Бранимир Филиповић. Србија ће… »

Почео Фестивал науке на Београдском сајму

Политика 14.12.2017
Једанаести Фестивал науке, под слоганом „Један на један”, отворен је данас на Београдском сајму, а министар просвете Младен Шарчевић отварајући Фестивал најавио је да ће следеће године бити отворено још центара за… »

Полиција ради на идентификацији актера нереда на дербију

Политика 14.12.2017
Министарство унутрашњих послова, по налогу надлежног тужилаштва, ради на идентификацији особа које су учествовале у инцидентима током фудбалске утакмице између ФК Партизан и ФК Црвена звезда, саопштено је из МУП-а Србије… »

ЕП подржао улазак Хрватске у шенгенску зону

Политика 14.12.2017
СТРАЗБУР – Европски парламент је на пленарној седници у Стразбуру, у тематској расправи, подржао улазак Хрватске шенгенску зону. То би се, према очекивању хрватских европарламентараца могло догодити већ 2019. године… »