Извор: Политика архива вести 14.12.2017

Ухапшена два новинара Ројтерса у Мјанмару

Политика 14.12.2017
НЕЈПЈИДО - Полиција у Мјанмару ухапсила је два новинара британске агенције Ројтерс - Ва Лонеа и Кјав Сое Оа, саопштила је влада те земље. Како наводи британска агенција, новинари су извештавали о војној акцији против припадника… »

Спречено кријумчарење 100.000 ветеринарских вакцина

Политика 14.12.2017
Српски цариници су спречили кријумчарење 100.000 ветеринарских вакцина за имунизацију перади против птичјег вируса и бронхитиса из Мађарске, саопштила је данас Управа царина. Вакцине су пронађене у аутомобли мађарских… »

Ђукић Дејановић: Жене одлучују, држава ствара услове

Политика 14.12.2017
Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, Славица Ђукић Дејановић, каже да би измењена Стратегија за подстицање рађања требало да обезбеди да се тачно зна ко који задатак треба да изврши… »

Данас формирање власти у српским општинама на КиМ

Политика 14.12.2017
Свих десет градоначелника са Српске листе на локалном нивоу спроводиће политику која се спроводи и на парламентарном нивоу, каже Игор Симић. Косовска Митровица – Конститутивне седнице локалних скупштина биће одржане данас… »

Светски медији: Крвава дерби битка у Београду

Политика 14.12.2017
Светски медији у извештајима из Београда са 156. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде апострофирали су сцене навијачког насиља и подсетили да су проблеми на трибинама редовна појава још из времена распада… »

Трамп поништио још једну Обамину одлуку –укинути прописи о неутралности интернета

Политика 14.12.2017
ЊУЈОРК – Америчка Савезна комисија за комуникације (Федерал Цоммуницатионс Цоммиссион - ФЦЦ) изгласала је данас укидање правила о такозваној неутралности интернета, уведених у време председника Барака Обаме, којим је… »

Вучић: Радићемо на развоју економских односа са Кубом

Политика 14.12.2017
ХАВАНА – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Куба увек према Србији исказивала изразито пријатељски став, као и да је и Србија увек подржавала Кубу и да ће обе наставити тако да се понашају, с тим… »

Унутрашњи дијалог о Косову – шта предлажу спортисти

Политика 14.12.2017
Представници спортских институција затражили су од Владе Србије да уместо препоруке донесе обавезујуће упутство о начину понашања српских спортиста на такмичењима на којима учествују и спортисти Косова. На округлом столу… »

Маровић од Мујовића тужбом потражује 890.000 евра

Политика 14.12.2017
ПОДГОРИЦА - Бивши функционер Демократске партије социјалиста Светозар Маровић поднео је тужбу против Подгоричанина Веселина Мујовића којом тражи накнаду штете у износу 890.000 евра. Маровић је у тужби навео да је Мујовић… »

Крвава борба за превласт на Партизановој јужној трибини

Политика 14.12.2017
У бруталним инцидентима на дербију повређено 20 особа. – Приведенидржављани Хрватске, Русије, Грчке и Бугарске. – Енглески медији описали сукобе као грађански рат. Један од најбруталнијих сукоба навијача на српским… »