Б92

Папа кренуо у посету Тајланду и Јапану

Б92 пре 28 минута
Поглавар Римокатоличке цркве, папа Фрања кренуо је из Рима за Тајланд, земљу са претежно будистичким становништвом. То је његово 32. путовање у иностранство током којег ће посетити и Јапан. Авион са папом полетео је у… »

Тужилаштво проверава Салвинија

Б92 пре 6 сати
Тужилаштво на Сицилији истражује бившег министра унутрашњих послова Матеа Салвинија због забране хуманитарном броду да овог лета уђе у италијанске воде. Агенција АНСА је пренела да је Салвини под истрагом за отмицу и… »

Ђоковић позива нацију да их подржи у Мадриду ВИДЕО

Б92 пре 6 сати
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, изјавио је да је екипа вредно тренирала претходних дана и спремно дочекује сутрашњи старт Дејвис купа против Јапана. "Спремни смо, без обзира што је иза сваког од нас дуга и напорна… »

Комесаријат: У Србији тренутно борави око 4.200 миграната

Б92 пре 8 сати
Према информацијама републичког Комесаријата за избеглице и мигранте, у Србији је тренутно регистровано 3.502 мигранта који су смештени у укупно 16 центара. Процењује се да ван центара има још око 700 миграната, углавном у… »

Васиљевићева за Б92: "Квалификована сам тачно онолико колико и Скроза 2008. године"

Б92 пре 9 сати
Није проблем да новинари поставе питање, било би добро да је Миодраг Совиљ чуо оно што сам заиста рекла, каже саветница за медије председника Србије за Б92. Новинар Миодраг Совиљ рекао је за лист Данас да је "послата порука… »

Земљотрес у Херцеговини

Б92 пре 9 сати
Сарајево -- Земљотрес јачине 3,9 степени погодио је данас нешто пре 10 сати подручје Херцеговине. Према информацијама Европског медитеранског сеизмолошког центра (ЕМСЦ), епицентар потреса био је четири километра од… »

"Раст у четвртом кварталу - између 5,2 и 5,5 одсто БДП-а"

Б92 пре 9 сати
Београд -- Председник Александар Вучић изјавио је да очекује да ће Србија ову годину завршити са растом БДП-а између 3,7 и 4 одсто. Према његовим речима, он очекује да ће тако Србија бити међу најбољим земљама у… »

САНУ обележава 178 година постојања

Б92 пре 10 сати
Српска академија наука и уметности (САНУ) данас свечано обележава свој дан - 178 година постојања. Указом кнеза Михаила 19. новембра 1841. године формирано је Друштво српске словесности на предлог два великана, Јована Стерије… »

Музички критичари су његов албум прогласили за албум 21. века; Óлафур Арналдс сутра у Београду

Б92 пре 10 сати
Ово је претпоследњи наступ на турнеји од преко 140 концерата, којом Арналдс промовише свој последњи студијски АЛБУМ â€�РЕ:МЕМБЕР’, који су музички критичари назвали албумом 21. века. Творац неких од најбољих… »

Није само стелт, овај материјал вас заиста чини потпуно невидљивим ВИДЕО

Б92 пре 11 сати
Канадска компанија за производњу војних униформи креирала је савитљиви материјал који људе и предмете може да учини невидљивим. Материјал, који је произвела компанија ХиперСтеалтх Биотецхнологи, са седиштем у Британској… »

Б92, најновије вести »