Б92

Заплењене две тоне колумбијског кокаина

Б92 пре 7 сати
Пољска је запленила скоро две тоне колумбијског кокаина вредности 470 милиона евра, рекао је премијер те земље Матеуш Моравјецки. "Спречили смо највећи шверц у више година", рекао је Моравјецки. Дрога је највероватније била… »

Светски лидери, а највеће трачаре: Ухваћени на (не)делу

Б92 пре 10 сати
Златно правило политике гласи - понашај се као да је микрофон укључен, али као што бројни политичари могу да потврде, правило се често заборавља. То је ове недеље потврдила и свечана вечера с НАТО самита у Лондону кад… »

Дронови могу да помогну у бројању фока

Б92 пре 11 сати
На енглеским острвима Фарне никада није било више фока, због чега је њихово пребројавање постало тежак посао. Зато у помоћ ускаче - дрон. Популација фока на острвима Фарне у Нортамберланду расте. Има више од 2.700… »

Помпео: Једноставно је све погрешно

Б92 пре 13 сати
Амерички државни секретар Мајк Помпео одбацио је извештај о презентовању демократског случаја за опозив америчког председника Доналда Трампа. Помпео је извештај одбацио уз оцену: "Једноставно је све погрешно". У извештају… »

Чему НАТО служи данас?

Б92 пре 13 сати
Размимоилажења између САД и европских партнера по питању НАТО-а односе се пре свега на дефинисање питања - чему служи тај савез данас. То је оцена војног аналитичара Александра Радића донета на основу самита Алијансе… »

"Станковић ме је питао зашто сам то урадио... Чекао сам освету четири године" ВИДЕО

Б92 пре 13 сати
Златан Ибрахимовић је говорио о свом дугогодишњем сукобу са Марком Матерацијем. Он се подсетио детаља из времена када је наступао за Јувентус. "Играли смо против Интера. Матераци је улетео у мене као убица и повредио ме. Он је… »

Упозорење Медведева: Искључење Русије из система СВИФТ значило би рат

Б92 пре 16 сати
Москва -- Руски премијер Дмитриј Медведев изјавио је да би искључење Русије из међународног СВИФТ система трансфера новца значило објаву рата. "То би била објава рата, али је о томе ипак дискутовано", каже Медведев и додаје… »

Авио-компанији пала зарада у Србији

Б92 пре 18 сати
Будимпешта -- Нискобуџетни авио-превозник Виз Ер забележио је пад добити у шест земаља у односу на прво полугодиште 2018. године. Две су биле Србија и БиХ. Упркос томе, Виз Ер је био профитабилан на свим тржиштима на… »

На данашњи дан, 5. децембар

Б92 пре 22 сата
1443 - Рођен је италијански свештеник Ђулијано дела Ровере (Гиулиано делла), папа Јулије ИИ (1503-1513), највећи покровитељ уметности међу поглаварима римокатоличке цркве. Од Микеланђела (Мицхелангело) је наручио израду… »

Како нуклеарни кофер изгледа изнутра - први пут ВИДЕО

Б92 пре 7 сати
Руска телевизија "Звезда" први пут је приказала како изгледа нуклеарни кофер изнутра. "Желим да скренем пажњу на то да је дугме за ’старт‘ беле боје (а не црвене, како се мисли)", рекао је водитељ програма Алексеј Јегоров… »

Б92, најновије вести »