Париз

Црвена трогодишња панда побегла из зоолошког врта

Дневник пре 9 сати
ПАРИЗ: Црвена панда побегла је из зоолошког врта у месту Сан Мартен ла Плен недалеко од Лиона, а француске власти су покренуле потрагу. Запослени у зоолошком врту кажу да је панда побегла тако што се попела преко грана дрвећа… »

Макрон: Влада није крива за отпуштање радника

Дневник пре 2 сата
ПАРИЗ: Председник Француске Емануел Макрон рекао је данас отпуштеним радницима фабрике апарата Вирлпул у свом родном граду Амијену да није кривица његова владе што преузимање тог предузећа није успело. Макрон је у том граду… »

Француска највећи извозник вина међу земљама ЕУ

Дневник пре 1 сат
ПАРИЗ: Француска је прошле године потврдила позицију највећег извозника вина међу земљама ЕУ, остављајући далеко иза себе Италију и Шпанију, показују подаци европске канцеларије за статистику, објављени поводом дана… »

Француски џихадиста осуђен на 28 година затвора

Б92 пре 0 минута
Један џихадиста осуђен је на 28 година затвора јер је француском затвору покушао у да убије двојицу стражара. Билал Таги (27), Француз мароканског порекла, стражаре је напао у посебном затвору, за "радикализоване исламисте"… »

Прича о човеку који је прво морао све да заборави

КСКСЗ магазин пре 36 минута
Похвала путовању: Хуан Миро. Хуан Миро задужио нас је, на својој ретроспективној изложби у Паризу, у Музеју модерне уметности, за неколико часова радости и усхићења, можда и за неке тренутке отрежњавања. Човек уђе на… »

Косово се брани стрипом

Вести онлине пре 8 сати
Стрип „Добродошли на Косово“ аутора Николе Мирковића промовисан је на конференцији За Косово и Метохију – лобирање кроз културу у Српском културном центру у Паризу. Скуп је организовао Савез Срба Француске, чији је… »

Србија са Русијом за наставак похода ка "салатари"

РТС пре 8 сати
Тенисери Србије састају се са селекцијом Русије у четвртини финала Дејвис купа. У борби за полуфинале први на терен излази Филип Крајиновић против Андреја Рубљова. Њихов дуел почиње око 10.30 уз директан пренос на Првом… »

Партитура коју је Моцарт написао када је имао само 16 година продата за невероватних 372.500 евра

Телеграф пре 9 сати
Партитура крије његову страст према једној уметности за коју је говорио да заиста поседује његово срце. Оригинална партитура за менуете коју је Волфганг Амадеус Моцарт написао када је имао 16 година, и која је била део колекције… »

Родитељи Нена и Никола у шоку, алармирали полицију и директора школе

Ало пре 11 сати
Николина (12), која иде у школу у предграђу Париза, добила је снимак у којем јој Арон Касије, који иде с њом у разред, наводи да ће је заклати. * Девојчица Николина (12), која похађа „Цоллеге Мицхелет“, добила је… »

У амбасади Србије у Паризу обележено 180 година дипломатских односа

РТВ пре 1 дан
ПАРИЗ - У резиденцији српског амбасадора у Француској, у Паризу, обележена је 180. годишњица успостављања дипломатских односа Француске и Србије. Амбасадор Србије у Паризу Наташа Марић организовала је панел дискусију на… »

Временска прогноза »

Париз »
субота
Ведро
Ведро
10 ˚C
недеља
Сумаглица
Сумаглица
8˚ / 12˚
понедељак
Пљускови
Пљускови
9˚ / 12˚

Вести дана »