Велики школски час

КРАГУЈЕВАЧКЕ ШУМАРИЦЕ Молебан и Велики школски час жртвама фашизма

Вечерње новости 21.10.2014
Антиратном манифестацијом и ове године свету се шаље порука да се никада и нигде не понови злочин из 1941. године, када су… »

Крагујевац: Председник Николић положио венце у Спомен парку Шумарице

иКрагујевац 21.10.2014
У спомен парку "Крагујевачки октобар" данас је код споменика ђацима и професорима стрељаним у Другом светском рату одржан молебан и Велики школски час. "Колико год година да прође, сваки пут кад је Велики школски час, као… »

Шумарице: Николић на Великом школском часу

Курир 20.10.2014
КРАГУЈЕВАЦ - Председник Србије Томислав Николић присуствоваће сутра молебану у Шумарицама, у Крагујевцу, код споменика стрељаним ђацима и професорима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике Након… »

Још један час опомене

е-Новине 21.10.2014
Крагујевац. Манифестацијом Велики школски час Крагујевац и Србија и ове године свету шаљу поруку да се никада и нигде не понови такав злочин из Другог светског рата, када су немачке окупационе снаге у том граду и његовој… »

Бдење у Музеју “21. октобар”

Ритам града Кг 21.10.2014
Мултимедијално културно-уметничка манифестација “Бдење” која се традиционално организује већ пету годину, ноћ уочи Великог школског часа, одржана је синоћ у Спомен-музеју “21. октобар”. Програм је отпочео… »

Из Шумарица за цео свет...

РТ Крагујевац 21.10.2014
Музичко сценски приказ, код Споменика стрељаним ђацима у Шумарицама, изведен је по сценарију књижевника Видосава Стевановића, а режију је потписала Ружица Цица Лукић, која је била и редитељ телевизијског преноса на… »

Сутра Велики школски час и молебан за жртве

Ритам града Кг 20.10.2014
У Спомен парку “Крагујевачки октобар” сутра ће код споменика ђацима и професорима стрељаним 1941. године бити одржан молебан и Велики школски час. Молебан ће у 10.30 бити одржан крај хумке ђака и професора, а Велики… »

КГ: И председник Србије на ''Великом школском часу''

иКрагујевац 20.10.2014
Председник Србије Томислав Николић присуствоваће сутра молебану у Шумарицама, у Крагујевцу, код споменика стрељаним ђацима и професорима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике. Након тога, крај… »

Николић сутра у Шумарицама

Шумадија пресс 20.10.2014
Након тога, крај споменика “В3″ биће одржана традиционална антиратна манифестација Велики школски час, у знак сећања на више хиљада недужних људи, које су фашистичке снаге стрељале у Другом светском рату… »

Велики школски час

Актер 16.10.2014
Помоћница градоначелника за заштиту културне баштине Славица Ђорђевић рекла је да Велики школски час са истим концептом траје од 1971.године. На овогодишњем Великом школском часу, мировној манифестацији, посвећеној… »

Вести дана »