Beta » Vesti dana

http://www.beta.rs

Beta

Brnabić: Duvaska industrija preko poreza puni 11 odsto republičkog budžeta

Beta pre 3 dana
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Vranju da je duvanska industrija medju najuspešnijim privrednim granama u Srbiji i da čak 11 odsto od ukupnih poreskih prihoda u republički budžet uplaćuju kompanije Britiš Ameriken Tobako (BAT), koja je privatizovala Duvansku... »

Vučić: Želeo sam da se utvrdi granica između Srba i Albanaca, nisam uspeo

Beta pre 4 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je i dalje spreman da razgovara sa predstavnicima kosovskih Albanaca o rešavanju kosovskog problema ali da mu se čini je šansa za pozitivan ishod manja nego ranije. Na pitanje novinare šta je konkretno mislio kada je prelagao... »

Ljajić sa turskim tekstilcima o poslovima u Srbiji

Beta pre 3 dana
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Rasim Ljajić sastao se danas u Istanbulu s vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvodjača tekstila Turske, zainteresovanim za pokretanje proizvodnje u Srbiji. Kako je saopštilo njegovo ministarstvo, Ljajić je tom prilikom predstavio pogodnosti... »

GI SDP: Devet meseci od ubistva Olivera Ivanovića nastavljaju se spekulacije i spinovanja

Beta pre 4 dana
Gradjanska inicijativa SDP upozorila je danas da ni devet meseci nakon ubistva lidera stranke Olivera Ivanovića, nema informacija o toku istrage niti da li postoji bilo kakav relevantan podatak ko je naručio, organizovao i izvršio taj zločin. Inicijativa je u saopštenju navela da "i dalje... »

Veselji će u Bonu tražiti podršku Nemačke za formiranje Vojske Kosova

Beta pre 3 dana
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je danas otputovao za Nemačku gde će sa visokim nemačkim zvaničnicima razgovarati o procesu transformacije Bezbednosnih snaga Kosova u Vojsku, saopštila je danas Skupština Kosova. Kako je najavljeno, Veselji će se sastati sa predsednikom nemačkog... »

Đorđević: Cilj Vlade Srbije je da iskoreni rad na crno

Beta pre 3 dana
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević izjavio je danas da je jedan od prioriteta Vlade Srbije borba protiv rada na crno i naglasio da je cilj da siva ekonomija bude u potpunosti iskorenjena. "Niko ne sme da gradjanima uskraćuje pravo na zdravstveno i... »

Agrosmart: Vrednost poljoprivredne proizvodnje u 2018. procenjena na 5,7 milijardi dolara

Beta pre 4 dana
Ukupna bruto vrednost poljoprivredne proizvodnje u Srbiji u 2018. godini procenjena je na 5,7 milijardi dolara, što je za 21,9 odsto više nego 2017, objavio je danas poljoprivredni portal Agrosmart iz Novog Sada. Kako se navodi u objavljenoj analizi agrarnog analitičara Vojislava Stankovića na... »

MIP Kosova: Lesoto nije povuklo priznanje, to je nastavak lažnih vesti

Beta pre 3 dana
Ministarstvo inostranih poslova Kosova (MIP) je ocenilo večeras da je informacija o povlačenju priznanja od strane Kraljevine Lesoto "deo destruktivnog ponašanja Srbije" sa ciljem stvaranja lažnih vesti i širenja propagande. "Sada je potvrdjeno da su izjave Srbije u vezi sa navodnim... »

Direktor Ferarija: Ne odustajemo od borbe

Beta pre 3 dana
Direktor Ferarija Mauricio Arivabene rekao je danas da njegova ekipa ne odustaje od borbe za šampionsku titulu u Formuli 1. Vodeći u generalnom plasmanu vozača je Luis Hamilton iz Mercedesa, koji ima 67 bodova više od Sebastijana Fetela iz Ferarija. Britanac u nedelju u trci u Ostinu može da... »

FK Valeta ponudio dvogodišnji ugovor Juseinu Boltu

Beta pre 4 dana
Malteški fudbalski klub Valeta ponudio je dvogodišnji ugovor svetskom atletskom rekorderu Juseinu Boltu, preneli su danas britanski mediji. Kako se navodi, Valeta je poslala ponudu samo nekoliko sati posle glasina da bi Bolt mogao da predje u Milan. Bolt je prošle godine završio atletsku... »

©2018 Netmark d.o.o.