Beta » Vesti dana

http://www.beta.rs

Beta

Vlada Srbije: Ispunjena sva merila za otvaranje pregovaračkog Poglavlja 11

Beta pre 1 dan
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovodjenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora sa EU, čime su, kako se navodi, ispunjena sva merila za otvaranje pregovora u... »

Ambasadori: Nemačka i SAD podržavaju pridruživanje Balkana EU

Beta pre 1 dan
Ambasadori SAD i Nemačke Kajl Skot i Tomas Šib rekli su da SAD i evropske zemlje imaju zajednički pristup prema zemljama Balkana i da čvrsto podržavaju njihov proces pridruživanja Evropskoj uniji koji doprinosi stabilnosti i prosperitetu regiona. Govoreći večeras na sesiji u okviru... »

Van der Belen: Zemlje kandidati da počnu sa promenama i pre ulaska u Evropsku uniju

Beta pre 2 dana
Predsednik Austrije Aleksander van der Belen ocenio je danas da se uprkos problemima unutar Evropske unije i višegodišnjeg zamora od proširenja od kraja prošle godine ponovo vidi entuzijazam u tom smislu, ali da je potrebno da se i Srbija i Zapadni Balkan uključe u promene koje se dogadjaju u... »

Starbaks prodaje prodavnice u Evropi

Beta pre 1 dan
Lanac kafića Starbaks (Starbucks) restrukturiraće svoje poslovanje u Evropi posle nekoliko godina slabije prodaje. Kompanija sa sedištem u Sijetlu prodaće 83 prodavnice koje ima u Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Luksemburgu svom dugogodišnjem partneru Alsei. Alsea će takodje preuzeti... »

Poslanici i predsednik DS osudili izjavu Srđana Noga iz Dveri

Beta pre 2 dana
Poslanici i predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac osudili su danas pretnje koje je poslanik Dveri Srdjan Nogo uputio premijerki i predsedniku Srbije i pozvali na hitan prekid verbalnog nasilja u javnoj sferi.  "Kao što smo osudili užasnu izjavu (lidera sindikata Sloga) Željka... »

Zukorlić: Oblanda manjinskih zakona

Beta pre 2 dana
Nosilac liste "Za pravdu, pomirenje i bošnjačko jedinstvo" na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) Muamer Zukorlić ocenio je danas da je službena upotreba bosanskog jezika trenutno "samo obavijena zakonima, a da unutra nema ničeg". On je Sto plus radiju izjavio da je... »

Insajder: Vojin Lazarević direktor Al Dahre Irig koja je kupila imovinu PKB-a

Beta pre 1 dan
Biznismen Vojin Lazarević postavljen je za novog direktora firme Al Dahre registrovane u Irigu koja je kupila Poljoprivrednu korporaciju "Beograd" (PKB), preneo je danas portal Insajder. Al Dahra iz Iriga, čija je matična kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao jedini ponudjač na... »

Savez za Srbiju pita Vesića: Zašto privatni prevoznici koštaju Beograd mnogo više od GSP-a

Beta pre 2 dana
Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda upitala je danas zamenika gradonačelnika Gorana Vesića gde se i kako odliva novac iz budžeta namenjen gradskom prevozu i kako je moguće da privatni prevoznici koštaju grad "mnogo više od GSP-a", iako kako je navedeno, prevoze manje... »

Izvori: NATO i SAD nisu oduševljeni pokušajem Prištine da napravi vojsku

Beta pre 1 dan
NATO smatra da svaka promena mandata Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) mora biti izvedena uz konsultacija sa svim zajednicama na Kosovu, dok diplomatski izvori u Briselu ocenjuju da bi pokušaj Prištine da stvori vojsku Kosova mogao ugroziti dijalog s Beogradom. Zvaničnik u sedištu Atlantskog... »

Norveški ambasador: Izjava Skota nije agresivna, reč je o drugačijoj perspektivi (VIDEO)

Beta pre 1 dan
Ambasador Norveške u Srbiji Arne Bjornstad ocenio je danas u Beogradu da izjavu američkog ambasadora Kajla Skota da vlada Kosova "nije takozvana jer je reč o nezavisnoj državi" ne treba tumačiti kao agresivnu, već prihvatiti postojanje različitih perspektiva prema tom pitanju. "Važno je da... »

UŽIVO: Srbija - Italija (0:1) 16:11

RTV  pre 3 minuta  još 9 povezanih

Saudijska Arabija priznala da je Kašogi umro u konzulatu

Glas Amerike  pre 11 sati  još 32 povezane

Sobranje glasalo za izmenu Ustava

Dojče vele  pre 3 sata  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.