Beta » Vesti dana

http://www.beta.rs

Beta

Fijuljanin: Zaštititi i afirmisati kulturnu baštinu Bošnjaka

Beta pre 1 dan
Kandidat za većnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sa liste "Samoopredjeljenje" Muhedin Fijuljanin rekao je da će se ta lista zalagati za afirmaciju i zaštitu kulturne baštine Bošnjaka, kao i poštovanje specifičnosti tog naroda. On je u izjavi za Radio "Sto plus" kazao da je aktuelni... »

Čadež: Kompanije iz Srbije usmerene na jačanje ekonomske saradnje sa nordijskim zemljama

Beta pre 22 sata
Kompanije iz Srbije su zainteresovane za partnerstvo i jačanje saradnje s nordijskim, za izvoz na nordijsko tržište i za prenos znanja i iskustva tih zemalja, rekao je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. On je na Investicionom forumu o mogućnostima poslovanja Zapadnog... »

Srđan Nogo: Tužilaštvo neka reaguje ako sam prekršio zakon

Beta pre 1 dan
Poslanik Dveri Srdjan Nogo pozvao je danas sa skupštinske govornice tužilaštvo da reaguje ako je prekršio zakon i naveo da mora biti pozvan na odgovornost ukoliko je, "kako mu se amputira" uputio pretnju najvišim državnim funkcionerima. Nogo je na sednici parlamenta, pošto se povela polemika... »

Zvezda podnela tužbu u Parizu

Beta pre 1 dan
Fudbalski klub Crvena zvezda podneo je danas tužbu u Parizu zbog klevete i narušavanja ugleda kluba, usled optužbi o navodnom nameštanju utakmice Lige šampiona protiv Pari sen Žermena. Zvezda navodi da je cilj tužbe da se identifikuju i kazne odgovorni za lažne optužbe. "Zbog toga je klub... »

Vučić: Zapadnom Balkanu neophodno snažnije prisustvo EU

Beta pre 2 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je na prostoru Zapadnog Balkana neophodno snažnije prisustvo Evropske unije, kako bi se očuvali mir i stabilnost u regionu. Vučić je na Bezbednosnom forumu u Beogradu kazao da je snažnije prisustvo EU neophodno posebno posle neuspeha... »

Srpska lista napustila sednicu Skupštine nakon što je počela diskusija o zakonima o BSK

Beta pre 2 dana
Poslanici Srpske liste napustili su danas sednicu kosovskog parlamenta nakon što je počela rasprava o zakonskim predlozima koji se tiču formiranja Bezbednosnih snaga Kosova (BSK). Poslanik Srpske liste Igor Simić izjavio je da se njegove kolege odlučno protive usvajanju zakona koji se odnose na... »

Tadić saslušan u postupku za ubistvo gardista u Topčideru

Beta pre 2 dana
Bivši predsednik Srbije Boris Tadić saslušan je kao gradjanin pred tužiocem u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala u pretkrivičnom postupku za ubistvo gardista u Topčideru. Gardisti Dražen Jakovljević i Dragan Milovanović ubijeni su u kasarni u Topčideru 5. oktobra 2004. godine.... »

Đilas: Poziv na vešanje premijerke i predsednika nije politika SzS, izvinjavam se građanima

Beta pre 1 dan
Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Djilas osudio je danas izjavu poslanika Dveri Srdjana Noga u kojoj je pozvao na vešanje premijerke i predsednika, naveo da to ne predstavlja politiku Saveza za Srbiju i izvinio se gradjanima.  "Osudjujem izjavu Srdjana Noga kojom je uticao da neko... »

Vulin: Stvaraju vojsku Kosova da bi pretili Srbima i Srbiji

Beta pre 1 dan
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je Skupština Kosova usvojila tri zakona o transfromaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku da bi pretila Srbima i Srbiji. On je kazao da dok je Rezolucija saveta bezbednosti UN 1244 na snazi, na Kosovu i Metohiji ne može biti nikakve... »

Irinej: Crkva ne menja stav o Kosovu, ne prihvata nikakvu podelu

Beta pre 1 dan
Patrijarh srpski Irinej izjavio je danas da crkva ne menja svoj stav o Kosovu i Metohiji i da ne prihvata nikakvu podelu. "Nikakva podela. Ja ne mogu da shvatim da Prizren, gde sam ja bio preko 15 godina, bude u nekoj drugoj državi. Pećka Patrijaršija, Dečani, Gračanica... To u moju glavu ne... »

Uživo: Srbija je u životu, vodi u 2. setu!

B92  pre 3 minuta  još 9 povezanih

Saudijska Arabija: Kašogi umro nakon tuče u Konzulatu

Insajder  pre 1 sat  još 32 povezane

Kako je za samo osam dana 80.000 boraca oslobodilo Beograd?

Prva  pre 21 minut  još 20 povezanih

Sobranje potvrdilo: Makedonija menja ime

Vesti online  pre 12 sati  još 17 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.