Beta » Vesti dana

http://www.beta.rs

Beta

Mehanizam u Hagu nadležan za Jojića i Radetu, ali će razmotriti da li da predmet ustupi Srbiji

Beta pre 1 dan
Sudski mehanizam u Hagu, pravni naslednik Haškog tribunala, oglasio se danas nadležnim za proces protiv dvoje zvaničnika Srpske radikalne stranke, optuženih za nepoštovanje suda, ali će razmotriti da li da taj predmet ustupi Srbiji. To proizlazi iz odluke sudije Aminate Luiz Runeni Engum... »

Evro sutra 118,4991 dinara

Beta pre 1 dan
Dinar će u petak oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na danas i zvanični srednji kurs biće 118,4991 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro danas košta 118,4356 dinara. Dinar će sutra u odnosu na evro biti za 4,6 odsto jači nego pre godinu dana, za 0,3 odsto... »

HRW: Provladini mediji protiv nezavisnih novinara vode kampanje blaćenja (VIDEO)

Beta pre 1 dan
U Srbiji je tokom 2017. godine ostvaren "ograničen napredak" u smanjivanju disproporcije izmedju obaveza Srbije na planu ljudskih prava i njene prakse na tom području, ocenila je medjunarodna organizacija Hjuman rajts voč (Human rights watch – HRW) u najnovijem gpdišnjem izveštaju koji je... »

Predsednik Evropske federacije novinara zabrinut za medije u Srbiji, ali optimističan

Beta pre 1 dan
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bjeregord izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog stanja u medijima i napada na novinare u Srbiji, ali i da nakon prvih razgovora sa nadležnima ima razloga za optimizam da će se situacija u budućnosti popraviti. Evropska federacija novinara... »

Veselji: Specijalnog suda će biti

Beta pre 23 sata
Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je danas da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU. On je za KTV kazao da se svi, nezavisno od toga što je taj sud... »

Venger: Sančes najverovatnije odlazi u Mančester junajted

Beta pre 1 dan
Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je danas da će Aleksis Sančes najverovatnije napustiti klub i preći u Mančester junajted i dodao da je moguće i da je Pjer-Emerik Obamejang blizu dolaska u londonsku ekipu. "Situacija oko Sančesa vam je svima veoma dobro poznata iz medija. Tako da... »

Ksenija Božović: Ne nadamo se da će ubice olivera Ivanovića biti otkrivene

Beta pre 22 sata
Potpredsednica Gradjanske incijative SDP Ksenija Božović izjavila je večeras da se ne nada da će ubice Olivera Ivanovića biti otkrivene i da je šokirana što je gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić prisustvovao njegovoj sahrani u Beogradu. "Voleli bismo da bude pronadjen počinilac,... »

Italija pokrenula istragu protiv Samsunga i Epla

Beta pre 23 sata
Italijanska uprava za zaštitu konkurencije je danas objavila da je otvorila istragu protiv elektronskih giganata Samsunga i Epla zbog navoda o programiranom zastarevanju uredjaja koje proizvode, da bi prodavali nove. Sumnja se da su te dve kompanije ustanovile opštu komercijalnu politiku čiji... »

Sagovornici Danasa: Milan Radojičić je prava vlast u Kosovskoj Mitrovici

Beta pre 20 sati
Bivša poslanica u Skupštini Kosova Rada Trajković izjavila je da je javna tajna da vlast u Kosovskoj Mitrovici ima Milan Radojičić, vlasnik kafane "Grej" u kojoj se "odlučuje o svemu" i u kojoj se sastaju srpski političari. "Javna je tajana da suštinsku vlast na severu Kosova i Metohiji... »

Evropski zvaničnik: Završava se pružanje pomoći Grčkoj, zahtevi ispunjeni

Beta pre 22 sata
Grčka je blizu da "položi" sledeću revizije sprovodjenja paketa medjunarodne finansijske pomoći, te je na vidiku okončanje osmogodišnjeg programa koji ju je spasao bankrota, mada uz bolne mere štednje radi smanjenja duga, rekao je jedan visoki evropski zvaničnik.  Zvaničnik je rekao da su... »

©2018 Netmark d.o.o.