Beta » Vesti dana

http://www.beta.rs

Beta

Skočio teretni i putnički promet u lukama Srbije

Beta pre 23 sata
Agencija Srbije za upravljanje lukama predvidja da će se do kraja godine u lukama pretovariti rekordnih 12 miliona tona tereta, i da će Srbiju u ovogodišnjoj nautičkoj sezoni posetiti više od 1.100 stranih brodova za krstarenje. Agencija je danas saopštila da je za devet meseci ove godine... »

Savez za Srbiju organizovao u Nišu tribinu i protestnu šetnju

Beta pre 16 sati
Nekoliko stotina Nišlija okupilo se na tribini koju je Savez za Srbiju (SzS) organizovao danas na platou ispred Tržnog centra "Kalča" u Nišu. Tribina je prvobitno bila zakazana u sali niškog Simfonijskog orkestra, ali pošto ta ustanova nije odobrila termin za održavanje skupa, čelnici SzS... »

United Grupa: RTS jedini u regionu onemogućio reklamiranje EON smart boksa

Beta pre 16 sati
Komapnija United Grupa i distributer kablovke i satelitske televizije SBB saopštili su da su "razočarani" odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, EON smart boks. Te kompanije su odluku ocenenile kao "iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj... »

Građanski blok 381 nastavio prikupljanje potpisa za smenu predsednika Vučića

Beta pre 17 sati
Pristalice Gradjanskog bloka 381 okupile su se danas u Pionirskom parku ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, gde su postavili 30-tak tablica sa pitanjima gradjana predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Skup ispred Predsedništva je protekao bez incidenata, a obezbedjivala ga je policija.... »

Vlada Kosova izdvojila 1,2 miliona evra za lobiranje za Interpol

Beta pre 23 sata
Vlada Kosova usvojila je danas zahtev za izdvajanje 1,2 miliona evra Koordinacionom telu za lobiranje za članstvo Kosova u Interpolu. Istovremeno, Vlada je donela odluka o usvajanju Predloga zakona o porezu na dodatu vrednost. Taj predlog reguliše poreski sistem na dodatu vrednost (PDV) i obuhvata... »

Vojvođanska banka: Promocija programa Odgovorno u zajednici u Nišu

Beta pre 24 sata
Vojvodjanska banka saopštila je danas da je u okviru programa "Odgovorno u zajednici" u StartUp centru Niš, na Elektronskom fakultetu, održan inspiracijski dogadjaj, čiji je cilj da uputi i ohrabri kandidate da konkurišu za dobijanje podrške u razvoju projekata koju im nudi ta banka.... »

Čavušoglu traži zatvaranje svih škola organizacije Feto na Kosovu

Beta pre 16 sati
Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu zatražio je večeras od Vlade Kosova da zatvori sve škole organizacije "Feto" Fetulaha Gulena, koju turske vlasti smatraju odgovornom za pokušaj državnog udara pre dve godine. Čavušoglu je na konferenciji za novinare zatražio da Kosovo preda... »

LSV predložio mere protiv spaljivanja oranica

Beta pre 17 sati
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) predložila je danas nadležnim institucijama da probleme koje prouzrokuje spaljivanje strnjike na oranicama rešavaju sistemski, povećanjem subvencija i smanjenjem cene goriva za poljoprivrednike. "Na taj način bi se moglo uticati da se više njih odluči za... »

Brnabić: Vlada Srbije pokušava da bude primer otvorenosti prema medijima

Beta pre 22 sata
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da veruje da u Srbiji postoji sloboda izražavanja i da njena vlada pokušava da "postavi primer" po otvorenosti prema medijima. Prema njenim rečima, sloboda izražavanja i slobodni mediji su osnovni principi demokratije. Ona je priznala da u domenu... »

Fijuljanin: Zaštititi i afirmisati kulturnu baštinu Bošnjaka

Beta pre 24 sata
Kandidat za većnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) sa liste "Samoopredjeljenje" Muhedin Fijuljanin rekao je da će se ta lista zalagati za afirmaciju i zaštitu kulturne baštine Bošnjaka, kao i poštovanje specifičnosti tog naroda. On je u izjavi za Radio "Sto plus" kazao da je aktuelni... »

Sobranje potvrdilo: Makedonija menja ime

Vesti online  pre 11 sati  još 17 povezanih

Kako je za samo osam dana 80.000 boraca oslobodilo Beograd?

B92  pre 49 minuta  još 16 povezanih

Palmer: Obe strane da preduzmu krupne i teške stvari

RTV  pre 2 sata  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.