Beta

Serija A odaje počast Maradoni ovog vikenda

Beta pre 2 dana
Italijanska Serija A saopštila je danas plan odavanja počasti za nedavno preminulog bivšeg igrača Napolija i argentinskog fudbalera Dijega Maradonu. Svi igrači će na teren izaći sa crnom trakom, a minut ćutanja biće ispoštovan pred svaku… »

Studenti: Smanjenje školarina žrtva ambicija rektorke i ministra

Beta pre 2 dana
Studentska inicijativa "Zaštitimo studente" i tim "Kreni - Promeni" saopštili su danas da su Univerzitet i obrazovanje u dubokoj krizi i da se čini da je jedino što se rešava pitanje ličnog položaja odredjenih univerzitetskih i fakultetskih… »

Organizatori OI u Tokiju planiraju 18 probnih događaja

Beta pre 2 dana
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju najavili su danas seriju od 18 probnih dogadjaja, koji će se održati od marta do maja. Olimpijske igre bi trebalo da počnu 23. jula, pošto su pre osam meseci bile odložene zbog pandemije korona virusa. Najava… »

Vodeni cvet proglašen insektom 2021. godine (VIDEO)

Beta pre 2 dana
Medjunarodna grupa entomologa izabrala je danas Vodeni cvet za insekta 2021. godine, ali on neće dugo uživati u svojih 15 minuta slave. Insekt, čije je naučno ime Efemeroptere, samo nekoliko dana da leti, pari se i polaže nova jaja. "Ono što čini… »

Đurić: Privodi se kraju asfaltiranje ulica na području opštine Čajetina (VIDEO)

Beta pre 2 dana
Asfaltiranje ulica na području Čajetine planirano u ovoj godini se privodi kraju, kao i drugi projekti uredjenja centra Zlatibora, rekao je danas predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Djurić.  U toku su radovi na ozelenjavanju površina… »

Suzbijanje sive ekonomije u Srbiji – od nagradne igre do elektronskog evidentiranja sezonskih radnika(VIDEO)

Beta pre 2 dana
Suzbijanje sive ekonomije spada u prioritete proklamovane državne politike. Kakve su projekcije, koji je put do do bolje naplate poreza  i jednostavnijeg  prijavljivanja radnika u prilogu Kineske medijske grupe(CMG).… »

Nova pobeda fudbalera Crvene zvezde u Ligi Evropa

Beta pre 3 dana
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras Gent sa 2:0, u četvrtom kolu Grupe L Lige Evropa. Zvezda je veoma blizu plasmana u drugu fazu takmičenja. Srpski šampion zauzima drugo mesto na tabeli sa devet bodova, dva kola pre kraja grupne faze, šest… »

Arno Gujon v.d. direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri MSP

Beta pre 3 dana
Vlada Srbije je danas imenovala osnivača francuske nevladine organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arnoa Gujona za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu pri Ministarstvu spoljnih poslova. Gujon, koji je osnovao i… »

Izveštaj GRECO: Srbija samo delimično sprovela većinu preporuka za sprečavanje korupcije

Beta pre 3 dana
Srbija je samo delimično sprovela većinu preporuka Grupe država protiv korupcije (GRECO) za sprečavanje korupcije medju poslanicima, sudijama i tužiocima, zbog čega je to telo Saveta Evrope (SE) situaciju ocenilo kao "globalno nezadovoljavajuću". U… »

RSE : Kosovo i Srbija prošle nedelje postigle sporazum o obustavi međusobnih poseta

Beta pre 3 dana
Kosovo i Srbija su prošle nedelje postigli "memorandum o razumevanju" za obustavu uzajamnih poseta, sve dok se nastavljaju iskopavanja sumnjive masovne grobnice, u kojoj se sumnja na Albanske civile ubijene tokom nedavnog rata na Kosovu, javlja radio… »

Beta, najnovije vesti »