Beta

Osmani: Žalosno ako politika država EU koje ne priznaju Kosovo podleže politici Srbije i Rusije

Beta pre 4 dana
Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova, Vjosa Osmani, ocenila je danas kao "žalosnu" izjavu specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Kosovo i Srbije, Miroslava Lajčaka. Lajčak je u utorak u video-diskusiji sa nemačkom ambasadorkom u… »

Svetska banka pozajmljuje 246 miliona dolara Libanu za pomoć ugroženima

Beta pre 4 dana
Svetska banka je odobrila pozajmicu od 246 miliona dolara Libanu da obezbedi hitnu finansijsku pomoć za gotovo 800.000 Libanaca teško pogodjenih usled ekonomske i zdravstvene krize u zemlji. Banka je navela da će pozajmicom biti podržan i razvoj… »

Evro sutra 117,58 dinara

Beta pre 4 dana
Zvanični srednji kurs sutra će biti 117,5891 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Danas je zvanični srednji kurs 117,5795 dinara za evro. U odnosu na evro, dinar ima jednaku vrednost kao i na početku godine, isto vredi kao i pre… »

DS: Lekari umiru i zbog vrlo loše organizacije rada

Beta pre 4 dana
Resorni odbor za zdravstvo Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je organizacija rada zdravstvenih radnika vrlo loša, posebno kad je reč o čuvanju zdravlja i života lekara i celokupnog zdravstvenog osoblja. Prema podacima Sindikata lekara i… »

Otkazane skijaške trke u Kicbilu

Beta pre 4 dana
Trke skijaškog Svetskog kupa u austrijskom Kicbilu otkazane su danas zbog loše epidemiološke situacije. Kicbil je trebalo da za vikend bude domaćin i dva slaloma, koji je trebalo da se voze u Vengenu, ali su odloženi. Trke su otkazane zbog pojave… »

Đorđević: Petkovićeva izjava na granici krivičnog dela

Beta pre 4 dana
Predsednik Pokreta "Oslobodjenje" Mladjan Djordjević ocenio je danas da je izjava direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da je sa Prištinom potrebno kompromisno rešenje i "nalaženje na pola puta" na granici krivičnog… »

SAS preuzeo kompaniju Boemska sa centrom za istraživanje i razvoj u Srbiji

Beta pre 5 dana
SAS, globalni lider u analitici, saopštio je da je preuzeo kompaniju Boemska, specijalizovanu za razvoj low-code/no-code aplikacija i upravljanje analitičkim procesima na SAS platformi. Istaknuto je da će to preuzimanje dodatno unaprediti SAS platformu… »

Naslovne strane za sredu, 13. januar 2021. godine

Beta pre 5 dana
Beogradski listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 13. januar pišu o poplavama koje su pogodile jug i jugozapad Srbije, vakcinaciji protiv korona virusa i drugim temama. BLIC - "Da li ćemo i kada vakcinisati decu", o vakcinisanju dece protiv… »

Milojević neće igrati za plasman u glavni žreb AO

Beta pre 5 dana
Srpski teniser Nikola Milojević nije se danas plasirao u finale kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo Australije. Milojević je u drugom kolu kvalifikacija za prvi grend slem turnir u sezoni izgubio od Federika Fereire Silve sa 2:1 u setovima (2:6, 6:1… »

Lajčak: Nova runda dijaloga posle izbora na Kosovu

Beta pre 5 dana
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova, Miroslav Lajčak potvrdio je da neće organizovati novu rundu u okviru pregovora dok se ne završe izbori na Kosovu, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE). "Nije trenutak da… »

Beta, najnovije vesti »