Studio B

Vučić: Ni Srbiji ni Crnoj Gori ne treba sukob

Studio B 23.01.2020
Predsednik Srbije rekao da se u razgovoru sa predsednikom Crne Gore nisu usaglasili oko ključnih pitanja, ali da su obojica razumeli da ni jednoj, ni drugoj državi nije potreban sukob. foto TV Pink/Prt Scr Predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Crne… »

Vučić: Nije isto takse i povlačenje priznanja nezavisnosti

Studio B 23.01.2020
Ne prihvatam znak jednakosti između nelegalnog uvođenja taksi na srpsku robu i kampanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, poručio predsednik Vučić posle razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom. foto Tanjug… »

EIB pomaže izgradnju kanalizacije i fabrike za preradu otpadnih voda

Studio B 23.01.2020
Evropska investiciona banka odobrila bespovratnu pomoć od 1,5 miliona evra za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Kaluđerici i fabrike za preradu otpadnih voda u Ostružnici, izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić… »

Radojičić: Svratište tokom čitave godine otvoreno za decu sa ulice

Studio B 23.01.2020
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je Svratište koje se nalazi u okviru Prihvatilišta za decu i mlade, kako bi se uverio da usluga zadovoljava potrebe korisnika i tokom zimskih meseci. On je podsetio da je od prošle godine… »

Ana Brnabić se u Davosu susrela sa Angelom Merkel

Studio B 23.01.2020
„Uvek je čast i zadovoljstvo susresti se sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel“, navela je premijerka na zvaničnom instagram nalogu. FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr Premijerka Srbije Ana Brnabić susrela se u Davosu sa… »

Vulin:Vojska se obučava i za teške zimske uslove

Studio B 23.01.2020
Vojska Srbije obučava se svakoga dana, nikada ne gubi vreme i uvek je tu da sačuva naš način života i našu Srbiju, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska pripadnika Specijalne brigade, koji izvode obuku u zimskim uslovima na… »

Veća prosečna plata vozača u GSP „Beograd“

Studio B 23.01.2020
U GSP „Beograd“ trenutno radi oko 3.000 vozača čija će prosečna plata biti povećana i iznosiće više od 70.000 dinara, kažu u tom preduzeću. „Njihova prosečna plata je do januara bila 62.000 dinara, ali od ovog meseca uvedeni su bonusi i… »

Postupak protiv pripadnika Žandarmerije, udaljen iz službe

Studio B 23.01.2020
MUP je pokrenuo disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv tridesetsedmogodišnjeg pripadnika Žandarmerije u Kraljevu, koji je napao medicinsko osoblje u Domu zdravlja, a on će do kraja okončanja postupka biti udaljen iz… »

Počinje isplata stipendija za nadarene učenike i studente

Studio B 23.01.2020
Isplata prve, druge i treće mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima, za školsku 2019/2020. godinu počinje u petak, 24. januara 2020. godine. Istog dana, počinje i isplata prve mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim studentima, za… »

U 2019. ubijeno 28 žena, bez majke ostalo 40 dece

Studio B 23.01.2020
U Srbiji, prošle godine, 28 žena bile su žrtve partnerskog nasilja, dve manje nego 2018. godine, a koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević ukazuje na činjenicu da broj žrtava ostaje isti, iz godinu u godinu, uprkos brojnim merama u cilju… »