"Manjine da budu lojalne državi, maticu da ne zaborave"

"Manjine da budu lojalne državi, maticu da ne zaborave"

B92 petak, 13. oktobar 2017.
B92: "Manjine da budu lojalne državi, maticu da ne zaborave"
Beograd -- Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio da odnosi između Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da u poslednjoj deceniji nikad nisu bili bolji.
Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi voleo da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu. "Isto mislim i za gradjane Srbije... »

Predsednik crnogorskog parlamenta: Voleo bih da Crnogorci u Srbiji budu lojalni zemlji u kojoj žive

Blic petak, 13. oktobar 2017.
Odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom linijom, kaže predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović i navodi da iskustvo iz prošlosti govori da treba biti oprezan sa donošenjem deklaracija.
Upitan da prokomentariše pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identita Srba u regionu i da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji... »

Ivan Brajović: Odlični odnosi dve države u poslednjoj deceniji

Beta petak, 13. oktobar 2017.
Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izjavio je danas da odnosi izmedju Srbije i Crne Gore idu uzlaznom putanjom i da u poslednjoj deceniji nikad nisu bili bolji. Brajović je govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske Crnoj Gori, za Radio televiziju Srbije rekao da bi voleo da... »

Brajović za RTS: Odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u poslednjih 10 godina

RTS petak, 13. oktobar 2017.
RTS: Brajović za RTS: Odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u poslednjih 10 godina
Od kada postoje nezavisna Crna Gora i Srbija odnosi dve zemlje idu uzlaznom putanjom i oni u poslednjoj deceniji nikad nisu bili bolji, rekao je u intervjuu za RTS predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.
Govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske u Crnoj Gori, on je rekao da bi voleo da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu. "Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem... »
©2018 Netmark d.o.o.