Vučić: Izetbegovićeva izjava će imati dalekosežne posledice

Vučić: Izetbegovićeva izjava će imati dalekosežne posledice

Politika utorak, 14. novembar 2017.
Odgovor Beograda uslediće za nekoliko dana, najavio je predsednik Srbije
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je predsednik Aleksandar Vučić reagujući na reči Bakira Izetbegovića da je što se njega tiče BiH trebalo do sada... »

Dodik: BiH nemoguća država, opstaje zahvaljujući strancima

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.
BEOGRAD: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je BiH nemoguća država, ali da opstaje zbog velike intervencije međunarodne zajednice.
Gostujući u emisiji Upitnik na RTS, Dodik je rekao da ta intervencija gubi na snazi i da nije ista kao pre pet ili deset godina. Srbi su, kaže, prihvatili Dejton i nametnuta rešenja, ali nikad nisu želeli da budu u toj državi.... »

Novo zahlađenje odnosa BiH i Srbije, razlog - Kosovo

Glas Amerike utorak, 14. novembar 2017.
Odnosi toplo-hladno između Srbije i Bosne i Hercegovine, nakon mirnog perioda, poslednjih dana ponovo su ušli u fazu zategnutosti. Opozicija u Srbiji ocenjuje - prenaglašeno i bez stvane potrebe. Nakon što je bošnjački član tročlanog Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, rekao da se nada da će BiH... »

Ljajić: Srpsko-bošnjački odnosi ključ stabilnosti u regionu

Politika utorak, 14. novembar 2017.
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je agenciji Beta da jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu, „bez obzira na to da li je preneta verodostojno ili nije”, ne bi trebalo da bude razlog za zamrzavanje odnosa Srbije i BiH, ili čak za njihovo vraćanje nekoliko koraka unazad, jer bi se... »

Vučić o provokaciji Izetbegovića: Neće nam Srbiju parčati uz šoljicu kafe i ratluk

Večernje novosti utorak, 14. novembar 2017.
Izjava Izetbegovića uzdrmala veze Beograda i Sarajeva, a Vučić poručuje: Neki hoće da Srbija bude ponižena
DA sam ja, ne daj bože, rekao da Republika Srpska treba da bude nezavisna, oterali bi me u Hag. Da sam kazao bilo šta slično Izetbegovićevoj izjavi, ceo svet bi nam pao na glavu. Ali na račun Srbije svi mogu da izgovore šta žele.... »

Kancelarija ambasade SAD: Nema paralele između RS i Kosova

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.
SARAJEVO: Ne postoje paralele između Republike Srpske i Kosova, a SAD su u potpunosti posvećene suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, poručuju u Kancelariji za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu na molbu Tanjuga da prokomentarišu izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu i eventualne posledice po region.
Upitani kako vide Izetbegovićevu izjavu da je BiH trebalo davno da prizna Kosovo, čime se osporava teritorijani integritet Srbije, garanta Dejtonskog sporazuma - odnosno ustavnog popretka i teritorijalnog integriteta BiH, i da li... »

Dodik: BiH neće priznati Kosovo, za to nema konsenzusa

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da Bosna i Hercegovina neće priznati Kosovo jer za to nema konsenzusa kog "mora biti za međunarodne političke mere".
"To zavisi od RS a nema političara u RS i iz RS koji bi to uradio", rekao je Dodik u intervjuu koji je danas emitovala Prva televizija. Prema njegovim rečima, bošnjački član predsedništva BiH Bakir Izetbegović bi "davno priznao... »

Ljajić: Srpsko-bošnjački odnosi su ključ za stabilnost

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je da izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu, "bez obzira na to da li je preneta verodostojno ili nije", ne bi trebalo da bude razlog za zamrzavanje odnosa Srbije i BiH, ili čak za njihovo vraćanje nekoliko koraka unazad, jer bi se na taj način izgubilo dragoceno vreme u rešavanju otvorenih pitanja.
Posebno zbog toga, istakao je Ljajić, što ta izjava ne može proizvesti nikakvo praktično pravno dejstvo, čak i kad bi to neko želeo. "Zbog ustavne konstrukcije i unutrašnjih odnosa u Bosni i Hercegovini tema priznavanja Kosova ne... »

Ljajić: Srpsko-bošnjački odnosi ključ stabilnosti u regionu

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je agenciji Beta da jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu, "bez obzira na to da li je preneta verodostojno ili nije", ne bi trebalo da bude razlog za zamrzavanje odnosa Srbije i BiH, ili čak za njihovo vraćanje nekoliko koraka unazad, jer bi se na taj način izgubilo dragoceno vreme u rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Sarajeva.
Posebno zbog toga, istakao je Ljajić, što ta izjava ne može proizvesti nikakvo praktično pravno dejstvo, čak i kad bi to neko želeo. "Zbog ustavne konstrukcije i unutrašnjih odnosa u Bosni i Hercegovini tema priznavanja Kosova ne... »

Ljajić: Srpsko-bošnjački odnosi ključ stabilnosti u regionu

Beta utorak, 14. novembar 2017.
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je agenciji Beta da jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića o Kosovu, "bez obzira na to da li je preneta verodostojno ili nije", ne bi trebalo da bude razlog za zamrzavanje odnosa Srbije i BiH, ili čak za njihovo vraćanje nekoliko koraka... »

Tanjug: Ne pripisujte nama zasluge za vaš politički faul

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: Tanjug: Ne pripisujte nama zasluge za vaš politički faul
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ne odriče se "nade" da će Bosna i Hercegovina priznati "Republiku Kosovo", piše Tanjug.
Kako se navodi u odgovoru Tanjuga na saopštenje iz Izetbegovićevog kabineta, sudeći prema današnjem saopštenju Kabineta, on se ne odriče niti stava da je "BiH dosad trebalo to da uradi", niti svoje uloge "generatora", koji to,... »

Izetbegovićev Kabinet tvrdi: Vest je lažna; Tanjug: Ne pripisujte nama "zasluge" za vaš politički faul

Večernje novosti utorak, 14. novembar 2017.
Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH objavio je saopštenje u kom su ocenili da je ova agencija iskrivila suštinu izjave o priznanju Kosova
Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovna priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", Kabinet bošnjačkog člana... »

Izetbegović o "lažnoj vijesti" Tanjuga, ni reči o priznanju Kosova

RTV utorak, 14. novembar 2017.
RTV: Izetbegović o "lažnoj vijesti" Tanjuga, ni reči o priznanju Kosova
SARAJEVO - Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovina priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH objavio je saopštenje koje u celini glasi:
Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave. Tako... »

Tanjug odgovara Izetbegoviću

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Tanjug odgovara Izetbegoviću
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, sudeći prema današnjem saopštenju svog Kabineta, ne odriče se "nade" da će Bosna i Hercegovina priznati "Republiku Kosovo", niti stava da je "BiH dosad trebalo to da uradi", niti svoje uloge "generatora", koji to, kako je naveo za "Dojče vele" - "gura", naveo je "Tanjug".
Agencija Tanjug navodi da Izetbegović, naime, ne demantuje današnjim saopštenjem ništa od onog što je rekao, a Tanjug preneo, pa ni svoj politički stav o nezavisnosti Kosova, već pokušava da negativan odjek svoje političke poruke... »

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, kaže predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije. Ocenjuje da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.
"Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Aleksandar Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio je opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske,... »

Predsjedništvo BiH: Dijelovi Izetbegovićevog intervjua netačno prenijeti

Al Jazeera utorak, 14. novembar 2017.
U međuvremenu, SDA kaže da neće nasjesti na harange koje su im dobro poznate još iz 90-ih.
Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutsche Welleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave,... »

Dodik uzvraća udarac: BiH ne može da prizna Kosovo, neka Bakir bude persona non grata u Srbiji

Pravda utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da BiH neće priznati nezavisnost samoproglašenog Kosova, jer za takvu odluku ne postoji konsenzus zbog toga što Srpska na to nikada neće pristati.
''Za preduzimanje neke međunarodne političke mere, u skladu sa Ustavom potreban je konsenzus svih u BiH. Dakle, odluka o priznavanju samoproglašenog Kosova zavisi od Republike Srpske, a u njoj gotovo da nema nijednog političara,... »

I danas reagovanja na Izetbegovićevu izjavu

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: I danas reagovanja na Izetbegovićevu izjavu
Zvaničnici Srbije i predstavnici političkih partija i danas reaguju povodom izjave bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada priznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije. O Izetbegovićevoj izjavi govorilo se i u Skupštini.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je ocenila da izjava Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, izgleda ima veze sa novim odnosima Beograda i Ankare i njegovim osećajem ugroženosti zbog načina na... »

Opozicija: Preuveličana reakcija zvaničnika na Izetbegovića

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Pojedini poslanici u Skupštini Srbije ocenili su da je reakcija zvaničnika u Srbiji na navode člana predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o Kosovu i Metohiji predimenzionirana i čudna.
Za šeficu poslaničke grupe Pokret za spas Srbije-Nova Srbija Sandu Rašković Ivić predimenzionirana je ozbiljnost koja se pridaje izjavi Bakira Izetbegovića jer se zna da bez srpskog entiteta ne može da se donese nijedna... »

Dodik: Proglasio bih Izetbegovića personom non grata u Srbiji

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer Srpska na to nikad neće pristati.
Dodaje da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nakon jučerašnje izjave trebalo da postane persona non grata u Srbiji. - Ovo je ozbiljan udarac Srbiji kao državi i politici Srbije, bez obzira da li je vlast ili... »

Dodik: Proglasio bih Izetbegovića personom non grata u Srbiji

Kurir utorak, 14. novembar 2017.
"Ovo je ozbiljan udarac Srbiji kao državi i politici Srbije, bez obzira da li je vlast ili opozicija. Bakir je rekao da ne pirznaje ništa što je Srbija i neki odnos prema takvim izvajama mora postojati. Ako bih se ja pitao, ne želim da napravim nikome nijedan problem, ali Bakir najmanje posle ovoga... »

Proglasio bih Izetbegovića personom non grata u Srbiji - Dodik o jučerašnjoj skandaloznoj izjavi

Srbija danas utorak, 14. novembar 2017.
BiH neće priznati nezavisnost Kosova
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je danas da BiH neće priznati nezavisnost Kosova, jer RS na to nikad neće pristati i dodao da je njegovo mišljenje da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović nakon jučerašnje izjave trebalo da postane... »

Izetbegović: Tanjug je preneo lažnu vest!

Kurir utorak, 14. novembar 2017.
"Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsedništva BiH upozoreno da informacija koju su preneli ne odgovara istini, u šta se lako uveriti pregledavanjem videointervjua koji je dostupan celokupnoj javnosti.... »

Izetbegovićev Kabinet tvrdi: Tanjugova vest "lažna vijest"

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Izetbegovićev Kabinet tvrdi: Tanjugova vest "lažna vijest"
Dan nakon što je Bakir Izetbegović za "Dojče vele" izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovina priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH objavio je saopštenje.
Tanjug saopštenje prenosi u celini: "Saopćenje za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom... »

"Tanjugova vest lažna, iza svega stoji nečija namera"

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: "Tanjugova vest lažna, iza svega stoji nečija namera"
Sarajevo -- Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će BiH priznati nezavisno Kosovo, oglasio se Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH.
Tanjug je preneo saopštenje u celosti. "Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno,... »

Vučić: Dalekosežne posledice Izetbegovićeve izjave

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način.
"Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posledicama. Mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku to može da sagleda. Sagledaćemo je iz svih uglova i... »

Izetbegovićev Kabinet tvrdi: Tanjugova vest "lažna vijest"

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.
SARAJEVO: Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovna priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", Kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH objavio je saopštenje koje u celini glasi:
"Saopćenje za javnost Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Deutshe Welleu novinska agencija... »

Đurić: Bakirova izjava skandalozna, odgovorićemo na pravi način!

Press utorak, 14. novembar 2017.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da je izjava člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića o priznanju nezavisnosti Kosova ''skandalozna i šokantna'' i da, kako je rekao, iz korena menja ''stvari i odnose''.
Foto: Nebojša Mandić ''Sasvim sigurno da ovo neće ostati bez odgovora. To znači da BiH napušta princip poštovanja teritorijalnog identiteta i suvereniteta ne samo u slučaju Srbije, posto ne možete u slučaju Srbije primenjivati... »

Izetbegovićev kabinet: Tanjug netačno i tendenciozno preneo delove intervjua

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Kabinet člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića saopštio je danas da je novinska agencija Tanjug netačno, izvan konteksta i tendenciozno prenela delove Izetbegovićevog intervjua za Dojče vele i time iskrivila samu suštinu izjave.
"Tako preneta informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsedništva BiH upozoreno da informacija koju su preneli ne odgovara istini, u šta se lako uveriti... »

Bakirove reči "zapalile" region: A šta je zaista rekao?

Vesti online utorak, 14. novembar 2017.
Dan nakon što je Bakir Izetbegović za Dojče vele izjavio da se nada da će Bosna i Hercegovna priznati nezavisno Kosovo, da je dosad trebalo da to uradi i da je on "taj generator" koji to "gura", oglasio se i kabinet bošnjačkog člana Predsedništva BiH.
Naime, oni su objavili saopštenje koje u celini glasi: "Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkoj kuči Dojče vele novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta... »

Vulin: Interes Srbije je mir u regionu

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom stava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o priznanju nezavisnosti Kosova, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna i pod kontrolom i da svi građani mogu da budu sigurni i mirni.
"To što je rekao Izetbegović, nažalost, je čak i očekivano. Kada imate čoveka koji, evo posle dve godine od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića nije našao za shodno da nađe krivce, ili bar da se potrudi da nađe krivce, onda možete... »

Vulin: Bezbednosna situacija stabilna

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Vulin: Bezbednosna situacija stabilna
Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića, ali i aktuelnu bezbednosnu situaciju, ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da je bezbednosna situacija u Republici Srbiji stabilna, ona je pod kontrolom i svi građani ove zemlje mogu da budu sigurni i mirni da sve nadležne službe i sva nadležna ministarstva rade svoj posao na najbolji mogući način.
"To što je rekao Izetbegović, nažalost, je čak i očekivano. Kada imate čoveka koji, evo posle dve godine od pokušaja ubistva Aleksandra Vučića nije našao za shodno da nađe krivce, ili bar da se potrudi da nađe krivce, onda možete... »

Vučić reagovao na Izetbegovićeve provokacije: Da sam ja tražio nezavisnu Srpsku, završio bih u Hagu!

Kurir utorak, 14. novembar 2017.
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice. "Taj... »

Kabinet Izetbegovića: Kriva interpretacija intervjua

Slobodna Evropa utorak, 14. novembar 2017.
Nakon brojnih reakcija na intervju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovina Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle, stiglo je saopćenje iz Izetbegovićevog kabineta u kojem se navodi da je srbijanska novinska agencija Tanjug plasirala lažnu vijest o tome da je Izetbegović poručio da će BiH priznati... »

Mihajlović: Izetbegović namerno provocira

Danas utorak, 14. novembar 2017.
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je izjava člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji namerno provocira nove sukobe sa Srbijom, najnoviji pokušaj da posvađa Srbiju i BiH i da još više ima veze sa nedavnom posetom turskog predsednika, zbog koje se oseća... »

Vulin: Bezbednosna situacija u Republici Srbiji stabilna

Beta video utorak, 14. novembar 2017.
BEOGRAD - Komentarišući izjavu Bakira Izetbegovića, ali i aktuelnu bezbednosnu situaciju, ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da je bezbednosna situacija u Republici Srbiji stabilna, ona je pod kontrolom i svi građani ove zemlje mogu da budu sigurni i mirni da sve nadležne službe i sva... »

Izetbegović: Lažna vest, Tanjug izvrće činjenice

Mondo utorak, 14. novembar 2017.
Delove intervjua kojeg je Bakir Izetbegović dao Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopštenju iz Kabineta člana Predsedništva BiH.
Foto: Samir Jordamović/Anadolija "Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija. Uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsedništva BiH upozoreno da informacija koju su preneli ne... »

Izetbegović: Tanjug plasirao lažnu vest i izvrće činjenice

Danas utorak, 14. novembar 2017.
Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopštenju iz Kabineta člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.... »

Reakcije ministara na izjavu Izetbegovića o Kosovu: Rekao je pravu nameru, želi da posvađa Srbiju i BiH

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, ocenio je danas da je izjava Bakira Izetbegovića da je BiH do sada trebalo da prizna Kosovo i da se nada da će se to i dogoditi, ima veliku težinu i da je bošnjački član Predsedništva BiH pokazao šta želi, oseća i misli. Pored njega, reagovali su i ministri Zorana Mihajlović i Nenad Popović.
Selaković je za RTS poručio da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljniji i na liniji odgovorne politike koju naša zemlja vodi, kao i da bi o ovoj izjavi Izetbegovića trebalo razmisliti. Na ovo bi, smatra, trebalo da reaguje... »

Izetbegović: Tanjug plasirao lažnu vest i izvrće činjenice

N1 Info utorak, 14. novembar 2017.
Delove intervjua kojeg je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao nemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave, navodi se u saopštenju iz Kabineta člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića.
Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimerenih i predimenzioniranih reakcija, navodi se u saopštenju i dodaje da je uredništvo Tanjuga iz Kabineta člana Predsedništva BiH upozoreno da informacija koju su preneli "ne... »

Vučić: Izetbegovićeva izjava ima dalekosežne političke i pravne posledice

Beta utorak, 14. novembar 2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama i da je treba sagledati na veoma ozbiljan način. "Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim... »

Mihajlovićeva uzvraća na bakirove provokacije: Izetbegović se oseća ugroženim zbog dobrih odnosa Srbije i Turske

Kurir utorak, 14. novembar 2017.
Izjava Bakira Izetbegovića da se nada da će BiH priznati nezavisnost Kosova, izgleda ima veze sa novim odnosima Beograda i Ankare i njegovim osećajem ugroženosti zbog načina na koji je turski predsednik bio primljen u Srbiji, ocenila je danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović. "Iako i sam zna... »

Vučić o izjavi Izetbegovića: Da sam ja rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio bih u Hagu (video)

Blic utorak, 14. novembar 2017.
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.
- Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu - rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.... »

Vučić: Izetbegovićeva izjava ima dalekosežne političke i pravne posledice

SEEbiz utorak, 14. novembar 2017.
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način.
"Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posledicama, mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda. Mi ćemo to da sagledamo iz svih... »

I Nenad Popović osudio Izetbegovićevu izjavu: Ne mogu se oteti utisku da je Bakir samo delić plana da slome suverenu politiku Srbije

Telegraf utorak, 14. novembar 2017.
On je ukazao da Srbija, zarad mira u regionu, vodi politiku saradnje i međusobnog poštovanja i uvažavanja svih balkanskih država i naroda
Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, danas je najoštrije osudio izjavu člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će Sarajevo priznati nezavisnost Kosova. Vučić zagrmeo o Izetbegoviću: Neki misle da... »

Vučić: Izetbegovićev stav o Kosovu će imati dalekosežne posljedice

Al Jazeera utorak, 14. novembar 2017.
Predsjednik Srbije kaže da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost bh. entiteta RS, završio u Hagu.
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, izjavio je u utorak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom stava člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira... »

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena

RTV utorak, 14. novembar 2017.
RTV: Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena
BEOGRAD - Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.
"Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.... »

Vučić: Izjave Izetbegovića sa dalekosežnim posledicama

Danas utorak, 14. novembar 2017.
Predsdnik Srbije Alerksanasdr Vučić ocenio je danas povodom intervjua bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se radi o ozbiljnim izjavama sa dalekosežnim političkim i pravnim posledicama nego što iko u Srbiji to može da sagleda. Vučić je novinarima posle posete Spomen sobi... »

Vučić zagrmeo o Izetbegoviću: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena

Telegraf utorak, 14. novembar 2017.
Smatra da se "mnogo toga promenilo tim intervjuom" i najavljuje da će "srpski odgovor uslediti za nekoliko dana"
- Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija - rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakir Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i... »

"Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena"

Vesti online utorak, 14. novembar 2017.
"Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija", rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
On je to rekao povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice. - Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu - rekao je Vučić novinarima,... »

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno ponižena

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.
BEOGRAD: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Alije Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice.
"Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Vučić novinarima, a na relativizovanje težine Izetbegovićeve izjave uzvratio opaskom da bi on, da je rekao da treba priznati nezavisnost Republike Srpske, završio u Hagu.... »

Vučić: Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena

Pravda utorak, 14. novembar 2017.
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je predsednik Aleksandar Vučić povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju nezavisnosti Kosova i Metohije.
Aleksandar Vučić je ocenio da će izjava Bakira Izetbegovića imati dalekosežne političke i pravne posledice. "Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Vučić novinarima. Na relativizovanje težine Izetbegovićeve... »

Ozbiljna situacija! Sve se komplikuje...

Mondo utorak, 14. novembar 2017.
"Reč je o ozbiljnijoj izjavi nego što bilo ko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda", poručuje predsednik Vučić povodom stava koji je izneo Bakir Izetbegović.
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je danas predsednik povodom izjave B akira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava... »

Vučić o Izetbegoviću: To će imati dalekosežne posledice

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: Vučić o Izetbegoviću: To će imati dalekosežne posledice
Neki misle da Srbija nije dovoljno pregažena i ponižena i da je samo pregažena i ponižena Srbija dobra Srbija, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.
On je to rekao povodom stava Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova i Metohije i ocenio da će ta izjava imati dalekosežne političke i pravne posledice. "Taj intervju komplikuje mnogo toga u regionu", rekao je Vučić novinarima,... »

Stefanović: Izetbegović nije svestan ozbiljnosti svoje izjave o nezavisnosti KiM

Press utorak, 14. novembar 2017.
Svako ko kaže da hoće da prizna tzv. nezavisnost Kosova vrlo direktno poziva na nepoštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nisam siguran da li je Izetbegović svestan ozbiljnosti svoje izjave, rekao je večeras ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Foto Marina Lopičić Stefanović je za TV Prva rekao da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se nada da će njegova zemlja priznati nezavisnost Kosova, nedobronameran i štetan potez, te da se u tome... »

Selaković: Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije

Beta utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da izjava člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića pokazuje da on ne poštuje teritorijalni integritet Srbije. "Nije suština u tome da li on to može, nego u tome da posle višegodišnjeg ulaganja u donose sa BiH čujemo legalnog... »

"Izjavom o Kosovu pokazao šta želi, oseća i misli"

B92 utorak, 14. novembar 2017.
B92: "Izjavom o Kosovu pokazao šta želi, oseća i misli"
Beograd -- Izjava Bakira Izetbegovića da je BiH do sada trebalo da prizna Kosovo i da se nada da će se to i dogoditi ima veliku težinu.
To je ocenio generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković i dodao da je bošnjački član Predsedništva BiH pokazao šta želi, oseća i misli. Selaković je za RTS poručio da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljniji i... »

Selaković: Odgovor Srbije biće ozbiljan i odgovoran

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.
BEOGRAD:Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković izjavio je danas da intervju Bakira Izetbegovića, u kojem je rekao da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ima veliku težinu i da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljan i na liniji odgovorne politike.
Selaković je gostujući u Dnevniku RTS rekao da je Bakir Izetbegović pokazao šta želi, oseća i misli, da s jedne strane ne priznaje teritorijaljni integritet Srbije, a s druge strabe poteže sva sredstva za očuvanje teritorijalnog... »

Selaković: Opasne izjave Izetbegovića

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Selaković: Opasne izjave Izetbegovića
Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković rekao je za RTS da intervju Bakira Izetbegovića, u kojem je rekao da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ima veliku težinu. Ističe da je predsednik Vučić mnogo uložio u odnose sa Bošnjacima i da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljan i na liniji odgovorne politike.
Nikola Selaković je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je Bakir Izetbegović pokazao šta želi, oseća i misli. Naveo je da Izetbegović s jedne strane ne priznaje teritorijalni integritet Srbije a s druge strane poteže sva sredstva... »

Selaković: Opasne izjave Izetbegovića

Danas utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković izjavio je danas da intervju Bakira Izetbegovića, u kojem je rekao da se nada da će BiH priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ima veliku težinu i da je uveren da će odgovor Srbije biti ozbiljan i na liniji odgovorne politike.... »

Selaković o zapaljivoj retorici člana predsedništva BiH: Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije!

Kurir utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da izjava člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića pokazuje da on ne poštuje teritorijalni integritet Srbije. "Nije suština u tome da li on to može, nego u tome da posle višegodišnjeg ulaganja u donose sa BiH čujemo legalnog... »

Selaković: Izetbegović ne poštuje teritorijalni integritet Srbije

Novi magazin utorak, 14. novembar 2017.
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković ocenio je danas da izjava člana predsedništva BiH Bakira Izetbegovića pokazuje da on ne poštuje teritorijalni integritet Srbije.
"Nije suština u tome da li on to može, nego u tome da posle višegodišnjeg ulaganja u donose sa BiH čujemo legalnog i legitimnog predstavnika BiH koji bi priznao nezavisnost Kosova da od njega zavisi", kazao je Selaković za RTS.... »

Komentari na drugim sajtovima

©2018 Netmark d.o.o.