Povezane vesti
Doček studenata u Beogradu i Šapcu, Pazarci nastavili put ka Novom Sadu, biciklisti iz Niša u Smederevu
RTS pre 3 dana
Grupe studenata u blokadi iz Zapadne i Istočne Srbije, koji pešače ka Novom Sadu, dočekani su u Šapcu i Beogradu. Studenti DUNP-a, koji su pre 14 dana krenuli pešice iz Novog Pazara ka Novom Sadu, nastavili su put ka tom gradu. Tamo je krenulo i oko 150… »
"Putevi Srbije": Putni pravci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni
RTV pre 2 dana
BEOGRAD - Objave pojedinih medija da su se "Putevi Srbije" predomislili i obrisali saopštenje da će saobraćaj iz Beograda ka Novom Sadu biti zatvoren, pa izdali novo – da putni pravci ipak neće biti zatvoreni, nisu tačne i dezinformišu celokupnu javnost… »
Puno srce Novopazaraca: Studenti nastavili pešački marš ka Novom Sadu
Vreme pre 2 dana
Učenici Pete gimnazije i građani Beograda dočekali su studente koji danima pešače iz Novog Pazara. „Ovo što rade Novopazarci ne može se opisati rečima — hrabrost, integritet, ljubav“, kaže Nikolina Žikić, jedna od okupljenih ispred škole. Studenti nakon… »
Susret sa studentima koji pešače ka Novom Sadu 31. oktobra: “Dočekajmo Srbiju”
Luftika pre 2 dana
Doček studenata koji pešače iz različitih delova Srbije ka Novom Sadu biće organizovan u petak, 31. oktobra, na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta. Poziv na doček studenata i građana koji pešače podelili su studenti u blokadi, uz poruku… »
SAZNAJEMO Petoro studenata iz Novog Pazara ima teže povrede nogu, ali nastavljaju peške ka Novom Sadu
Nova pre 2 dana
Studenti DUNP-a koji su 16. oktobra krenuli put Novog Sada trenutno su u Beogradu, odakle će nastaviti pešačenje. Njih petoro, međutim, ima ozbiljne povrede nogu, a kako saznajemo, njima je od strane medicinskog tima savetovano da prekinu sa hodanjem… »
Rekli pa porekli: „Putevi Srbije“ najavili zatvaranje deonica do Novog Sada, pa povukli saopštenje
Danas pre 2 dana
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ povuklo je danas sa svog sajta saopštenje u kojem su najavili da će pojedine deonice do Novog Sada biti zatvorene zbog rehabilitacije puteva. Početkom nedelje, JP „Putevi Srbije“ obavestilo je javnost o radovima na… »
Biciklisti pristigli u Lapovo
Glas Šumadije pre 2 dana
Oko 12 časova grupa od tridesetak niških studenata biciklista pristigla je u Lapovo, gde joj je priređen doček i posluženje. Nakon kratkog odmora u Lapovu, studenti su nastavili ka Velikoj Plani i Smederevu gde će prenoćiti. Na točkovima se očekuje da… »
"Putevi Srbije" najavili zatvaranje deonica do Novog Sada, pa povukli saopštenje
N1 Info pre 2 dana
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ povuklo je danas sa svog sajta saopštenje u kojem su najavili da će pojedine deonice do Novog Sada biti zatvorene zbog rehabilitacije puteva. Početkom nedelje, JP „Putevi Srbije“ obavestilo je javnost o radovima na… »
Tišina ispred Pete beogradske gimnazije: Đaci, studenti i građani odali poštu žrtvama tragedije u Novom Sadu
Danas pre 2 dana
Đaci, građani i studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) počeli su danas u 11:52 sati odavanje pošte žrtvama tragedije pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu. Studenti DUNP, koji su pre 14 dana krenuli pešice iz Novog Pazara ka… »
Kragujevački maturanti i studenti kreću ka Beogradu i Novom Sadu
Glas Šumadije pre 2 dana
Studenti i maturanti koji planiraju da distancu između Beograda i Novog Sada prepešače, danas će okupiti na parkingu iznad stadiona ,,Čika Dača“ u Šumaricama. Ispraćaj pešaka počeće u 16:30 sati, nakon čega se očekuje njihov polazak ka prestonici… »
SAOPŠTENjE JP Putevi Srbije: Povodom objava pojedinih medija o radovima na putevima… JP "Putevi Srbije"
Volim Zrenjanin pre 2 dana
Srbija, 29. oktobar 2025. Povodom objava pojedinih medija “….. da su “Putevi Srbije” objavili spisak zatvorenih i alternativnih saobraćajnica do 10.11.25.g. i da je većina puteva ka Novom Sadu zatvorena…“ : Saobraćaj iz pravca Beograda ka Novom Sadu… »
Putevi ka Novom Sadu ipak neće biti zatvoreni, navode iz JP „Putevi Srbije“
Mašina pre 2 dana
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ objavilo je novu informaciju na svom sajtu o tome da će se saobraćaj u pravcu Beograd - Novi Sad odvijati, u kako navode „normalnom režimu“, kao i to da putni pravaci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni. Nakon jučerašnjeg… »
Crveni tepih, vatromet i suze: Studenti iz Novog Pazara dočekani u Beogradu nakon 13 dana pešačenja
Mašina pre 2 dana
Studentkinje i studenti iz Novog Pazara dočekani su u Beogradu nakon trinaest dana pešačenja. Sinoć su dočekivani na dve lokacije – kod Ade Ciganlije i na Studentskom trgu, uz baklje, vatromet, muziku i crveni tepih. Stotine Beograđanki i Beograđana… »
Radnici JKP Šumadije uklanjaju postere studenata i maturanata na Đačkom trgu? (VIDEO)
Glas Šumadije pre 2 dana
Građani su nam poslali snimak na kom se vidi da radnici JKP Šumadije uklanjaju postere studenata i maturanata na Đačkom trgu, koji su sinoć zalepljeni. Podsetimo da su sinoć maturanti Prve kragujevačke gimnazije pozvali u protestnu šetnju koju su… »
Kragujevački studenti i maturanti kreću za Beograd i Novi Sad od stadiona „Čika Dača” u Šumaricama
Danas pre 2 dana
Studenti i maturanti koji planiraju da put od Beograda do Novog Sada pređe peške, danas popodne kreću iz Kragujevca. Ispraćaj pešaka je u 16:30 sati na parkingu iznad stadiona „Čika Dača” u Šumaricama. Kragujevački zborovi građana pozvali su putem viber… »
Novosađani dočekuju studente koji pešače na veliki skup na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta
Danas pre 2 dana
Doček studenata koji pešače iz različitih delova Srbije ka Novom Sadu biće organizovan u petak, 31. oktobra, na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Narodnog fronta od 18.30 časova. Poziv na doček studenata i građana koji pešače podelili su studenti u… »
Novapazarski studenti će, pre nastavka pešačenja, posetiti mlađe kolege iz Pete gimnazije
Mašina pre 2 dana
Ispred Pete beogradske gimnazije, s početkom u 11 časova, organizuje se doček novopazarskih studenata koji će odatle nastaviti pešačenje do Novog Sada u sklopu akcije „16 dana za 16 žrtava“. Novopazarski studenti, koji pešače do Novog Sada povodom… »
Pogledajte veličanstvene prizore sa dočeka studenata iz Novog Pazara: Suze radosnice, zagrljaji i pesma ispred Rektorata VIDEO…
Nova pre 2 dana
Kolona studenata koji su pre dve nedelje krenuli iz Novog Pazara ka Novom Sadu, sinoć je stigla u Beograd, a kao i u drugim gradovima usput, za njih je priređen spektakularan doček u centru Beograda, Kolona studenata Državnog univerziteta u Novom Pazaru… »
Ujedinjeni u bolu i otporu: Svi putevi vode u Novi Sad
Vreme pre 2 dana
Studenti iz svih krajeva Srbije su krenuli ili kreću ka Novom Sadu na komemorativni skup 1. novembra. Na putu nailaze na ovacije i zagrljaje. Ipak, režim Aleksandra Vučića se potrudio da ne ide sve baš tako glatko. Na veliki komemorativni skup 1… »
Oglasili se Putevi Srbije: Putni pravci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni
Mondo pre 2 dana
" Putevi Srbije" obaveštavaju javnost da saobraćaj iz pravca Beograda ka Novom Sadu i dalje protiče u normalnom režimu i da putni pravci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni. U zoni radova na rehabilitaciji petlje Beograd obezbeđene su po dve saobraćajne… »
Kolona studenata i građana krenula peške iz Subotice za Novi Sad
N1 Info pre 2 dana
Oko 130 subotičkih studenata u blokadi i građana krenulo je jutros u 7.20 peške put Novog Sada, gde će u subotu, 1. novembra, biti održan komemorativni skup povodom obeležavanja tačno godinu dana od pada nadstrešnice na rekonstruisanoj Železničkoj… »
JP Putevi Srbije: Putni pravci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni
Ist media pre 2 dana
Za 1. novembar u Novom Sadu zakazano je okupljanje povodom godišnjice tragedije u kojoj je, nakon urušavanja nadstrešnice na Železničkoj stanici, stradalo 16 osoba, dok je jedna osoba teško povređena, ali, dok se građani spremaju da odaju počast žrtvama… »
Studenti iz Subotice krenuli peške za Novi Sad, u koloni i građani
Nedeljnik pre 2 dana
Oko 130 subotičkih studenata u blokadi i građana krenulo je jutros u 7.20 peške put Novog Sada, gde će u subotu, 1. novembra, biti održan komemorativni skup povodom obeležavanja tačno godinu dana od pada nadstrešnice na rekonstruisanoj Železničkoj… »
Predomislili se: Putevi Srbije obrisali saopštenje da će saobraćaj iz Beograda ka Novom Sadu biti zatvoren, pa izdali novo –…
Nova pre 2 dana
Javno preduzeće "Putevi Srbije" objavilo je juče na svom sajtu da će od danas pa do 10. oktobra doći do promene režima saobraćaja. Prema tim najavama, putevi ka Novom Sadu, gde će 1.11. biti održan veliki komemorativni skup povodom godišnjice pada… »
Putevi Srbije: Putni pravci ka Novom Sadu neće biti zatvoreni
Ekapija pre 2 dana
(Foto: Nagy Szabi/Unsplash) Povodom objava pojedinih medija da su Putevi Srbije objavili spisak zatvorenih i alternativnih saobraćajnica do 10. novembra i da je većina puteva ka Novom Sadu zatvorena, ovo javno preduzeće saopštilo je da će se saobraćaj iz… »
Nova pre 2 dana
Gimnazijalci pozvali sugrađane da dođu ispred škole, studenti dočekuju pešake iz Vršca
Zrenjaninski pre 2 dana
Učenici Zrenjaninske gimnazije najavili su da će narednih dana odati poštu nastradalima u padu nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu. Učenici Zrenjaninske gimnazije su na Instagramu objavili da će u petak, 31. oktobra, i u ponedeljak, 3… »
Danas pre 2 dana
Putevi Srbije: Saobraćaj ka Novom Sadu se odvija normalno, putni pravci ka tom gradu neće biti zatvoreni
Naissus info pre 2 dana
Javno preduzeće „Putevi Srbije“ demantovalo je, kako su saopštili, navode medija da su objavljeni spiskovi zatvorenih i alternativnih saobraćajnica do 10. novembra 2025. godine i da je većina puteva ka Novom Sadu zatvorena. Kako je navedeno u saopštenju… »
VIDEO: Kolona studenata i građana krenula peške iz Subotice na komemorativni skup u Novom Sadu
Radio 021 pre 2 dana
Oko 130 subotičkih studenata u blokadi i građana krenulo je jutros u 7.20 peške u Novi Sad, gde će u subotu, 1. novembra biti komemorativni skup. Njih su ispred Ekonomskog fakulteta ispratili roditelji i kolege. "Zahtevi i ciljevi ostali su isti iako mi… »
Uz policijsku pratnju 130 ljudi ide ka Bačkoj Topoli i Novom Sadu
Serbian News Media pre 2 dana
Predomislili se: Putevi Srbije obrisali saopštenje
Pravda pre 2 dana
Javno preduzeće "Putevi Srbije" objavilo je juče na svom sajtu da će od danas pa do 10. oktobra doći do promene režima saobraćaja. Prema tim najavama, putevi ka Novom Sadu, gde će 1.11. biti održan veliki komemorativni skup povodom godišnjice pada… »
Doček niških biciklista u Lapovu
Glas Šumadije pre 2 dana
Doček niških studenata biciklista, planiran je danas u 12 časova u Lapovu. Doček če biti organizovan u Azilu za konje ,,Staro brdo“, na Carigradskom drumu. Nakon druženja sa građanima, biciklisti će nastaviti vožnju ka Novom Sadu, kako bi se, 1… »
Studenti odgovaraju režimu na najave nasilja 1. novembra: Samo to im je ostalo u rukavu, ne poštuju žrtve, ali šta god da bude…
Nova pre 2 dana
Ko o čemu vlast o nasilju. Studenti u blokadi najavili su novi veliki protestni skup za 1. novembar povodom godišnjice pada nadstrešnice železičke stanice u Novom Sadu, a režim svakodnevnim najavama nasilja za taj dana podiže tenzije u društvu. Počev od… »
Skup na koji su pozvali maturanti završen uz 16 minuta tišine kod Velikog parka
Ritam grada Kg pre 2 dana
Maturanti Prve kragujevačke gimnazije pozvali su u protestnu šetnju, koja je počela na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Šetnja je organizovana u znak podrške studentima i njihovim zahtevima, ali i kao priprema za veliki skup 1. novembra u… »
Biciklisti iz Niša stigli u Paraćin, završili prvi dan vožnje ka Novom Sadu
Jug press pre 2 dana
NIŠ Grupa niških biciklista koja je jutros krenula na četvorodnevnu biciklističku turu do Novog Sada, gde će 1. novembra biti održan komemorativni skup u znak sećanja na 16 nastradalih u padu nadstrešnice železničke stanice, stigla je u Paraćin i time… »
Moj dnevnik protesta: Koliko se Srbija promenila za godinu dana
BBC News pre 2 dana
Godinu posle pada nadstrešnice obeležili su neki od najvećih protesta u istoriji Srbije, predvođeni studentima. Bio sam na većini, rekao bih i evo kako je to sve izgledalo. Ne znam zašto me je razgovor sa tom ženom tako pogodio. Primetio sam je na ulazu… »
Kragujevački studenti danas kreću put Novog Sada
Pressek pre 2 dana
Grupa kragujevačkih studenata, koja planira da put od Beograda do Novog Sada pređe peške, danas popodne kreće iz Kragujevca. Na put kreću u 16.30 sati sa parkinga iznad stadiona „Čika Dača“. Inače, brojni studenti-pešaci krenuli su ovih dana put Novog… »
Danas pre 2 dana
Ne znam zašto me je razgovor sa tom ženom tako pogodio. Primetio sam je na ulazu u Novu Pazovu, selu nedaleko od Beograda, dok je na jedan od stolova uz saobraćajnicu ređala kutije sa slatkišima. Tog hladnjikavog 31. januara, studenti su krenuli na… »
NIN pre 2 dana
Ne znam zašto me je razgovor sa tom ženom tako pogodio. Primetio sam je na ulazu u Novu Pazovu, selu nedaleko od Beograda, dok je na jedan od stolova uz saobraćajnicu ređala kutije sa slatkišima. Tog hladnjikavog 31. januara, studenti su krenuli na… »
Radio 021 pre 2 dana
Godinu posle pada nadstrešnice obeležili su neki od najvećih protesta u istoriji Srbije, predvođeni studentima. Bio sam na većini, rekao bih i evo kako je to sve izgledalo. BBC/Jakov Ponjavić Ne znam zašto me je razgovor sa tom ženom tako pogodio… »
Južne vesti pre 2 dana
BBC/Jakov Ponjavić Ne znam zašto me je razgovor sa tom ženom tako pogodio. Primetio sam je na ulazu u Novu Pazovu, selu nedaleko od Beograda, dok je na jedan od stolova uz saobraćajnicu ređala kutije sa slatkišima. Tog hladnjikavog 31. januara, studenti… »
Naša borba se nastavlja: Kragujevački maturanti u susret protestu u Novom Sadu (VIDEO, FOTO)
Danas pre 3 dana
Na poziv kragujevačkih maturanata večeras u 20 sati počeo je protest u znak podrške skupu koji će biti održan u Novom Sadu 1. novembra, na godišnjicu pada nadstrešnice. Maturanti Prve kragujevačke gimnazije 28. oktobra 2025. godine u 20 časova organizuju… »
Biciklisti iz Niša stigli u Paraćin, završili prvi dan vožnje ka Novom Sadu
Danas pre 3 dana
Grupa niških biciklista koja je jutros krenula na četvorodnevnu biciklističku turu do Novog Sada, gde će 1. novembra biti održan komemorativni skup u znak sećanja na 16 nastradalih u padu nadstrešnice železničke stanice, stigla je u Paraćin i time… »
Vučić: Država je uvek bila trpeljiva i mirna, biće takva i 1. novembra i svakog drugog dana
Danas pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je država „uvek bila mirna, strpljiva i odgovorna“ i dodao da će se nadležni organi tako ponašati i 1. novembra kada će na poziv studenata u blokadi, u Novom Sadu biti organizovan komemorativni… »
Vesti dana »
Studentska pešačenja do Novog Sada: Interaktivna mapa i fotografije
BBC News pre 4 satijoš 19 povezanih
(Mape) najniža 0, najviša 25 u istom danu! Nastavlja se šok niz, a od ovog dana zahlađenje, idemo i u minus
Blic pre 21 minutajoš 4 povezane
Poslanik Uglješa Mrdić stupio u štrajk glađu: Odluku saopštio ispred Skupštine Srbije
Blic pre 8 satijoš 1 povezana
"Našoj dragoj Ljalji": Ivica Dačić se oprostio od Slobodanke Gruden: Poslednji pozdrav mojoj dragoj drugarici
Blic pre 8 satijoš 3 povezane