Žarko Laušević

Uručenje "dobričinog prstena" Petru božoviću: Svečanost u Narodnom pozorištu u subotu

Večernje novosti 25.02.2021
NAGRADA Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo „Dobričin prsten“ u 2020. godini, biće dodeljena laureatu Petru Božović u subotu, 27.februara, na svečanosti u foajeu Scene „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta. Petar Božović je… »

"Državni službenik" Večeras prve dve epizode srpske krimi serije

Kurir 18.02.2021
Državni službenik je srpska kriminalistička televizijska serija čiji su tvorci Predrag Gaga Antonijević i Dimitrije Vojnov. Glavne uloge tumače Milan Marić, Nebojša Dugalić i Žarko Laušević. “Državni službenik” je savremena i uzbudljiva… »

Kako čestitati dan zaljubljenih na originalan način

BizLife 13.02.2021
“Ljubav se sastoji od jedne duše koje nastanjuje dva tela.” Herman Hese “I ako uopšte znam šta je ljubav, onda to znam zbog tebe.” Miroslav Mika Antić “Gospođo, ja sam u vas neizlečivo zaljubljen.” Ivo Andrić “Ljubavnicima je vreme… »

Tri godine bez nebojše glogovca: Umeo je da crta, imao je i radni sto za kojim nikada nije sedeo, ali su tu bile beleške...

Blic 09.02.2021
O velikom srpskom glumcu u knjizi “Glogi” (“Vukotić media”), autora Aleksandra Đuričića, iz koje prenosimo delove, pripovedaju Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Vida… »

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac

B92 02.02.2021
Knjiga "Glogi" o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu autora Aleksandra Djurišića izašla je u izdanju kuće "Vukotić medija" iz Beograda. O najvoljenijem srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko… »

Zdravko Šotra dao prvu ulogu holivudskog glumcu! Danas ga obožavao ceo svet, a prvi kadar snimio je sa njim!

Kurir 01.02.2021
Naš čuveni reditelj Zdravko Šotra i u 87. godini s nestrpljenjem čeka premijeru svog novog filma "Kralj" o Aleksandru Karađorđeviću. Odlaskom velike Mire Furlan, reditelj je u medijima govorio o njihovoj saradnji u filmu "Braća po materi" iz 1988… »

“Mira je doživela sudbinu svog lika iz filma Braća po materi. Vranka je sto tako doživela pogrom i od strane Hrvata i od…

Nedeljnik 26.01.2021
Printscreen/YouTube/Joseph Reddy Reditelj Zdravko Šotra je rekao da je Miru Furlan, koja je tumačila ulugu Vranke u filmu “Braća po materi” iz 1988. godine, stigla sudbina tog lika tri godine kasnije. “Mira je igrala ženu koja je prvo bila udata… »

Scene zbog kojih žene decenijama “seku vene” na Lauševića

Nova 19.01.2021
Na današnji dan pre tačno 61 godinu rođen je jedan od najtalentovanijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije. Žarko Laušević se osim svojim talentom istakao i posebnim šarmom i tajanstvenošću svojstvenom melanholicima, što ga već decenijama… »

Uloga Šilje u “Sivom domu” je nešto najbolje što je Žarko Laušević odigrao

Luftika 14.01.2021
Kultna serija “Sivi dom” iz 1980-ih scenariste Gordana Mihića govori o sudbinama dece iz popravnog doma, a cela ekipa serije je, prema rečima reditelja Darka Bajića, pokušala da kroz nju da dušu vremena u kome se živelo. – Ova serija nastala… »

Žene su ludele za njim, a muškarci brijali obrve! Igrao je najteži lik Šilje u Sivom domu, a posle te uloge sve se…

Kurir 13.01.2021
Žarko Laušević je zahvaljujući ulozi Šilje u kuItnoj seriji "Sivi dom" postao glumačka zvezda i idol mladima! Ova drama reditelja Darka Bajića snimana je tokom 1984. i 1985. godine i govori o sudbinama dece iz popravnog doma. Serija se premijerno… »

Vesti dana »