Brisel

"Totalno: S**nje" Evropljani besni, države polako okreću leđa Uniji: Brisel nema dovoljno vakcina i sada se svako snalazi…

Blic pre 7 sati
EU nema dovoljno vakcina protiv korona virusa, a Evropska komisija se u utorak suočila sa pritužbama članica koje su počele da traže cepiva na drugom mestu. Samo u poslednjih nekoliko dana, Danska, Austrija, Poljska, Slovačka i Češka pridružile… »

Sam svoj svedok

Danas pre 11 sati
(AUTO)BIOGRAFIJA Novu knjigu Tomislava Krsmanovića – Briselski dvojnik objavila je nedavno IK Teovid. Reč je o vrsti dnevničkih zapisa (1965-1974) u kojoj autor opisuje svoje neprilike sa albanskim političkim podzemljem u Belgiji, uključujući i… »

Lečić: Dačić vodi rat protiv Brisela, umesto da prizna da je demokratija u krizi

Danas pre 17 sati
Lider Demokrata Srbije Branislav Lečić ocenio je danas da izjava predsednika parlamenta Ivice Dačića da mu posrednici iz Evropskog parlamentra (EP) neće određivati koga će zvati na dijalog o unapređenju izbornih uslova, predstavlja „kočoperenje… »

Srbija je u teškoj situaciji Vučić: Albanci su hteli da naprave razdor! Doneli smo određene mere

Večernje novosti pre 1 dan
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da se Srbija nalazi u teškoj poziciji kada je u pitanju KiM i onoga što se očekuje od nas. - Govorili smo o poziciji našeg naroda na KiM i kako da pomognemo… »

Vučić: Potpuno sprovođenje Briselskog sporazuma i stvaranje ZSO

Dnevnik pre 2 dana
U Palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javio je RTS. - Imali smo dugu sednicu Saveta jer smo razmatrali sve goruće probleme sa kojima se Srbija suočava a koji… »

Vučić: Insistiraćemo glasnije i jasnije nego do sada na sprovodjenju Briselskog sporazuma

Beta video pre 1 dan
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će srpska strana insistirati ``glasnije i jasnije`` nego do sada na sprovodjenju Briselskog sporazuma u potpunosti i na formiranju Zajednice srpskih opština. Beta/MOD… »

EU nam se ruši pred očima: Britanci kritikovali nesposobnost Brisela zbog vakcinacije

Sputnik pre 1 dan
Čitaoci britanskog lista „Dejli mejl“ kritikovali su politiku vakcinacije u Evropskoj uniji i konstatovali da bi to moglo dovesti do raspada EU. U članku koji je izazvao buru komentara, novinar Tim Stikings skreće pažnju na to da je Nemačka… »

Evropski parlament apeluje: Iskoristite „Severni tok 2“ protiv Moskve

Sputnik pre 1 dan
Predsednik frakcije „Evropska narodna stranka“, najveće u Evropskom parlamentu, Manfred Veber predložio je Evropskoj uniji da u slučaju potrebe iskoristi „Severni tok 2“ kao politički instrument protiv Moskve, piše „Špigel“. Veber je… »

Iskoristite "Severni tok 2" protiv Moskve: Poslanik u Evroskom parlamentu insistira na akcijama protiv Rusije

Večernje novosti pre 1 dan
PREDSEDNIK frakcije "Evropska narodna stranka", najveće u Evropskom parlamentu, Manfred Veber predložio je Evropskoj uniji da u slučaju potrebe iskoristi "Severni tok 2" kao politički instrument protiv Moskve, piše "Špigel". Veber je izjavio da taj… »

Sanremo i suvo meso

Danas pre 1 dan
Davno sam čuo priču o nekom seoskom momku iz okoline Užičke Požege (u to vreme SFRJ da bi se razlikovale ona druga Požega zvala se Slavonska), koji je pisma iz JNA upućena rodbini počinjao sa ‘pišem vam sporo jer znam da ne umete da čitate… »

Vesti dana »