Brisel

Varhelji: Brisel nastavlja snažnu podršku Srbiji

RTS pre 11 sati
Osudivši rusku agresiju na Ukrajinu u UN i Savetu za ljudska prava, Srbija je pokazala svoju privrženost vrednostima EU i Brisel namerava da nastavi snažnu političku i finansijsku podršku evrointegracijama Srbije, saopštio je evropski komesar za… »

Varhelji: Brisel nastavlja snažnu podršku Srbiji

Telegraf pre 11 sati
Brisel namerava da nastavi snažnu političku i finansijsku podršku evrointegracijama Srbije. Osudivši rusku agresiju na Ukrajinu u UN i Savetu za ljudska prava, Srbija je pokazala svoju privrženost vrednostima EU i Brisel namerava da nastavi snažnu… »

Iz EU fondova još 288 miliona evra za srpsku poljoprivredu

Danas pre 14 sati
Najviše sredstava iz fondova Evropske unije za poljoprivredu, od svih zemalja Zapadnog Balkana, dobiće Srbija, iz IPARD III to je direktnih 288 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede. „Na osnovu svega što smo dogovorili u Briselu… »

Evropski plan o zabrani ruske nafte na staklenim nogama: Još pet dana do sastanka lidera: Oči uprte u Mađarsku, da li je na…

Blic pre 15 sati
Zemlje EU očajnički traže način da spasu svoj plan za zabranu uvoza ruske nafte, dok nade u napredak blede uoči ključnog samita evropskih lidera sledeće nedelje. Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je prva predložila sankcije… »

Vulin: Hrvati koriste članstvo u EU nadajući se da će Srbija kleknuti

N1 Info pre 16 sati
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, komentarišući izjave hrvatskih zvaničnika povodom podizanja optužnice protiv generala koji su naredili bombardovanje izbegličke kolone Srba na Petrovačkoj cesti devedesetih, da bi EU trebalo… »

Kosačov: Raste svest o tome da se Rusija ne može poništiti, toga je svestan i Kisindžer

Sputnik pre 16 sati
Zamenik predsednika Saveta federacije Rusije Konstantin Kosačov izjavio je da na Zapadu raste kritična masa koja je svesna nove stvarnosti da se Rusija ne može ignorisati, a kamoli „poništiti“. To zna i Henri Kisinindžer, iskusni političar čije… »

Aleksić: Zatražiću raspravu o Ukrajini u Skupštini Srbije, nisam čuo argumente za sankcije Rusiji

Radio sto plus pre 16 sati
„Narodna stranka smatra da gradjani i političari u Srbiji nemaju dovoljno informacija da bi mogli da donesu pravilan zaključak. Mi sada konkretno ne znamo šta je na stolu. Ne znamo šta je konkretna pretnja Zapada. Treba da znamo ko nam preti i na… »

Rama šalje vojsku da očisti plaže i poručuje građanima: "Patriotizam je da ne zagađujemo naš dom"

Radio 021 pre 18 sati
Premijer Albanije Edi Rama poslao je vojsku da očisti obalu uoči predstojeće, kako se očekuje, bogate turističke sezone, piše briselski portal Euraktiv. Portal dodaje da u Albaniji i dalje ima problema sa odlaganjem otpada jer je prikupljanje na… »

Hrvatski pucanj u prazno: Zagreb nema kapacitet da nam blokira put u EU zbog optužnica iz "Oluje", ali to ne znači da smo…

Blic pre 1 dan
Razlog za brigu ili pucanj u prazno? Iz Hrvatske se ovih dana nižu pretnje da bi mogla da se nađe na putu Srbije ka Evropskoj Uniji i blokira pregovore, a poslednje je stiglo upozorenje predsednika Zorana Milanovića: "Braćo Srbi, koštaće vas!" Slabe… »

Džaferović: Niko neće sprečiti put BiH ka EU i NATO

Danas pre 1 dan
Presedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Briselu da je Bosna i Hercegovina odlučna nameri da postane članica NATO saveza. „Ovde sam došao da kažem da su važne institucije BiH, ali i da postoje politike koje to… »

Vesti dana »