Brisel

Sud ćuti: Da li bi otvaranje arhiva uticalo na suđenje bivšim čelnicima tzv. OVK?

Telegraf pre 15 sati
U Specijalizovanom sudu u Hagu pred kojim se terete komandatni tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, ne žele da raspravljaju o uticaju otvaranja arhiva na njihova suđenja. Specijalni sud nije komentarisao otvaranje arhive tzv. Oslobodilačke vojske Kosova… »

Selaković stigao u dvodnevnu posetu Belgiji i Luksemburgu

RTV pre 16 sati
BRISEL - Minisitar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković, na početku svoje dvodnevne posete Belgiji i Luksemburgu, sastao se sa predsednicom Predstavničkog doma federalnog Parlamenta Belgije, Elijan Tiliju. Dvoje zvanicnika razgovarali su o… »

Petković: Priština želi da se sve vrati 10 godina unazad

Blic pre 16 sati
Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da najavama za reciprocitetom i oduzimanjem registarskih tablica, Priština želi da "sahrani" dijalog i vrati se deset godina unazad. On je naglasio da se time krši sprorazum o posetama… »

Izveštaj EP: Pooštriti politiku prema Rusiji, ne priznati izbore za Dumu ako bude kršenja procedura

Sputnik pre 16 sati
Evropski parlament usvojio je na plenarnoj sednici u Strazburu izveštaj litvanskog poslanika Andrjusa Kubiljusa u kojem se vlasti EU pozivaju da revidiraju odnose sa Rusijom, pooštravajući politiku prema toj zemlji. Za izveštaj su glasala 494… »

Bugarski predsjednik imenovao privremenu vladu uoči izbora

Al Jazeera pre 16 sati
Nova privremena vlada morat će iznijeti Briselu nacionalni plan o tome kako planira iskoristiti više od šest milijardi eura iz EU fonda za oporavak od korona virusa i zaštititi državu od naleta epidemije i mogućeg dolaska migranata iz Afganistana… »

Petković: Priština želi da se sve vrati 10 godina unazad, pre Briselskog sporazuma

RTV pre 17 sati
BEOGRAD - Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da najavama za reciprocitetom i oduzimanjem registarskih tablica, Priština želi da "sahrani" dijalog i vrati se deset godina unazad. On je naglasio da se time krši sporazum o… »

Petković: Priština želi da se vrati deset godina unazad i da sahrani dijalog

RTS pre 17 sati
Direktor kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je za RTS da najavama nekakvog reciprociteta i oduzimanja registarskih tablica Priština želi da sahrani dijalog. Petar Petković je podsetio da neće moći da ide na KiM tokom kampanje za lokalne izbore… »

Lion je poslednji u nizu gradova koji ograničava brzinu na 30 km/h

Nova pre 17 sati
Mnoge evropske prestonice uvele su ograničenje brzine od 30 km/h u gradskim zonama, ali sada se taj trend širi i na ostale gradove. Poslednji u nizu je Lion u Francuskoj, a kako se čini ovo je izgleda neminovna budućnost za celu Evropu. Već smo… »

Petković o dijalogu Beograda i Prištine: Važna je ova poseta Lajčaka

Kurir pre 17 sati
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da Beograd "apsolutno želi" da učestvuje u nastavku dijaloga sa Prištinom. Petković je za RTS rekao da je poseta Beogradu specijalnog izaslanika EU za dijalog sa Prištinom… »

Petković: Najavom reciprociteta i oduzimanja registarskih tablica Priština "sahranjuje" dijalog

Telegraf pre 17 sati
Beograd želi da učestvuje u nastavku dijaloga, otvoreni smo za sve teme - o slobodi kretanja, ZSO, energetici, pravosuđu, pitanju nestalih - ali, Priština beži od svih tema, ne želi da ispuni obećano - izjavio je direktor Kancelarije za KiM… »

Vesti dana »