Brisel

Uvođenje Euro 7 norme će proizvođače koštati i 10 puta više od procene Brisela

Auto blog pre 2 dana
Budući propisi Euro 7 za automobile i kombije, te Euro VII za teška vozila kao što su kamioni i autobusi, imaće prilično sumnjiv odnos troškova i koristi. Prema kalkulacijama Evropske komisije, benzinski putnički automobili koji zadovoljavaju Euro… »

Da li se EU sprema za nove članice

RTS pre 2 dana
EU je pokrenula internu debatu o tome koliko će proširenje na Zapadni Balkan i Ukrajinu koštati evropski budžet i kako će uticati na rad evropskih institucija, saznaje RTS u diplomatskim izvorima u Briselu. Nakon već održane rasprave na nivou… »

Vremeplov - Kuntić: Najlepše u Subotici, najznačajniji gol za Ferencvaroš

Sportski žurnal pre 2 dana
Zoran Kuntić, nekadašnji napadač Spartaka, Vojvodine i više inostranih klubova. Zoran Kuntić afirmisao se u Spartaku i Vojvodini, kvalitet je posebno potvrdio u Ferencvarošu koji je golom protiv Anderlehta u Briselu odveo u Kup evropskih šampiona… »

Učešće Vulina na konferenciji u Moskvi za EU 'ne doprinosi kredibilitetu'

Slobodna Evropa pre 2 dana
Učešće direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi, ne doprinosi kredibilitetu i spremnosti da Evropska unija ima posla sa nekim poput njega, izjavio je za Radio… »

Predsedavajući OEBS Bujar Osmani: Važno je smanjiti tenzije na terenu na severu Kosova

Danas pre 2 dana
Predsedavajući Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Bujar Osmani ukazao je danas u Prištini na neophodnost smanjenja tenzija na severu Kosova kako bi briselski dijalog mogao da bude nastavljen. Na zajedničkoj konferenciji za medije… »

Dva pravnika procenjuju ljudska prava na tzv. Kosovu: Izbor izvestioca u junu

Večernje novosti pre 2 dana
Na predlog predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope izabrana su dva pravnika koja treba da sačine izveštaj o stanju ljudskih prava na Kosovu i Metohiji, a u okviru aplikacije lažne države za članstvo u najvećoj evropskoj organizaciji… »

Beč ponovo proglašen za najbolji kongresni grad

Biznis.rs pre 2 dana
Čak 162 kongresa u glavnom gradu Austrije tokom 2022. godine. Međunarodna kongresna asocijacija (ICCA) je objavila listu najboljih kongresnih gradova za 2022. godinu. Beč je opet zauzeo prvo mesto, ispred Lisabona i Pariza, zahvaljujući broju… »

EU zamrzla više od 200 milijardi evra ruske centralne banke

B92 pre 2 dana
Zemlje EU su zamrzle imovinu Centralne banke Ruske Federacije (CBRF) u iznosu od preko 200 milijardi evra, saopšteno je juče u Briselu. Predstavnik Evropske komisije (EK) Kristijan Vigand je na konferenciji za medije govorio o obavezama država članica… »

Milatović: Idem prvo u Brisel, a zatim u Beograd

RTV pre 3 dana
PODGORICA - Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović potvrdio je da će se 30. maja sastati sa visokim zvaničnicima u Briselu, u svojoj prvoj zvaničnoj poseti od stupanja na dužnost, kao i da će veoma brzo nakon toga posetiti Beograd. On je… »

Milatović najavio dolazak u Beograd: Srbija je najveći ekonomski partner Crne Gore

Blic pre 3 dana
Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović potvrdio je da će se 30. maja sastati sa visokim zvaničnicima u Briselu, u svojoj prvoj zvaničnoj poseti od stupanja na dužnost, kao i da će veoma brzo nakon toga posetiti Beograd. On je naglasio da… »

Vesti dana »