Džo Bajden

Razjedinjene Američke Države

Politika pre 1 dan
Ujedinjena Amerika, moto je govora koji će Džo Bajden održati u sredu kad bude polagao zakletvu kao novi šef Bele kuće. Njegova implicitna poruka je tačna – zemlja čije kormilo preuzima politički je raspolućena. Drugo je pitanje da li novi… »

Amerikanci povukli sve vojnike iz Somalije

Politika pre 1 dan
MOGADIŠ - Čelnici američke vojske saopštili su danas da su potpuno povukli vojsku iz Somalije, u jednoj od poslednjih akcija tokom četvorogodišnjeg mandata predsednika SAD Donalda Trampa, koji ističe 20. januara kada će ga na čelu države… »

Zaharova: Bavite se svojim problemima

B92 pre 1 dan
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova oglasila se nakon poruka političara da se hitno iz pritvora pusti opozicionar Aleksej Navaljni. Zaharova je stranim političarima koji kritikuju hapšenje Navaljnog, koji je uhapšen na… »

Bajden ukazima ruši Trampove odluke: Novi predsednik kreće u promene od prvog dana mandata, najavljeno vraćanje Pariskom…

Večernje novosti pre 1 dan
NOVOIZABRANI američki predsednik Džo Bajden planira da prvog dana stupanja na dužnost potpiše desetine ukaza i naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili "pogurati" politike koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine… »

Zaharova kritičarima hapšenja Navaljnog: Bavite se svojim problemima

Dnevnik pre 14 sati
MOSKVA: Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poručila je večeras stranim političarima, koji kritikuju hapšenje ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, da poštuju međunarodno pravo i ruski zakon, i da se bave svojim… »

SAD: Povukli smo sve vojnike iz Somalije

B92 pre 15 sati
Čelnici američke vojske saopštili su danas da su potpuno povukli vojsku iz Somalije. To je jedna od poslednjih akcija tokom četvorogodišnjeg mandata predsednika SAD Donalda Trampa, koji ističe 20. januara kada će ga na čelu države zameniti Džo… »

Zaharova kritičarima hapšenja Navaljnog: Bavite se svojim problemima!

Sputnik pre 15 sati
Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova posavetovala je inostranim političarima koji su kritikovali hapšenje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog da poštuju međunarodno pravo i ruski zakon. „Što se tiče… »

Tonu li SAD u haos? Bezbednosne službe upozoravaju na pojačane mere oko Kongresa nekih saveznih država

Srbija danas pre 17 sati
Zbog pretnji nasilnim protestima ekstremističkih grupa u danima pred inauguraciju novog američkog predsednika Džo Bajdena, guverneri nekih saveznih država su odlučili da uvedu snažne bezbednosne mere. FBI je upozorio na moguće proteste naoružanih… »

SAD: povukle sve vojnike iz Somalije

Blic pre 18 sati
Čelnici američke vojske saopštili su danas da su potpuno povukli vojsku iz Somalije, u jednoj od poslednjih akcija tokom četvorogodišnjeg mandata predsednika SAD Donalda Trampa, koji ističe 20. januara kada će ga na čelu države zameniti Džo… »

Čije će odelo Bajden nositi na inauguraciji i zašto

RTS pre 21 sat
Modni časopisi izveštavaju da novoizbrani predsednik SAD Džo Bajden, planira da na inauguraciji 20. januara, nosi odelo brenda „Ralf Loren". Bajdenov izbor modela sa potpisom Ralfa Lorena nije veliko iznenađenje. Reč je o brendu koji je klasičan… »

Vesti dana »