Džo Bajden

SAD neće tolerisati nasilnike

B92 pre 2 dana
Džefri Rouzen upozorio je danas "domaće teroriste koji nameravaju nove napade dok se Džo Bajden priprema da preuzme predsedničku funkciju" da to ne čine. Odgovor države će biti odgovarajući, odnosno, neće se tolerisati nikakvo nasilje dodao je… »

Zašto Trampa impičuju sedam dana pre isteka mandata

OK radio pre 3 dana
Demokrate u Predstavničkom domu su spremne za istorijsko glasanje o uklanjanju Trampa iz Bele kuće, osam dana uoči isteka njegovog mandata. Jedno od glavnih pitanja je - čemu opoziv ako Trampu mandat svakako ističe kroz svega sedam dana, 20. januara… »

Dvostruki standardi

Danas pre 3 dana
Nekoliko dana pred inauguraciju novog američkog predsednika Džo Bajdena, u SAD turbulentno. FBI upozorava na moguće nove, čak i oružane, proteste pristalica dosadašnjeg predsednika Donalda Trampa, demokrate se baš zainatile da ga smene, u čemu… »

Samanta Pauer dolazi na čelo USAID-a

RTV pre 3 dana
VAŠINGTON - Izabrani američki predsednik Džo Bajden izabrao je Samantu Pauer, bivšu ambasadorku pri Ujedinjenim nacijama za mesto direktorke Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID). "Pauer će okupiti međunarodnu zajednicu i sarađivati sa našim… »

Zašto Trampa impičuju sedam dana pre isteka mandata

Nova pre 3 dana
Demokrate u Predstavničkom domu su spremne za istorijsko glasanje o uklanjanju Trampa iz Bele kuće, osam dana uoči isteka njegovog mandata. Jedno od glavnih pitanja je - čemu opoziv ako Trampu mandat svakako ističe kroz svega sedam dana, 20. januara… »

Bajdena čeka virtuelna inauguracija? Džo se nada tradicionalnom polaganju zakletve, epidemiološka situacija ga sprečava

Večernje novosti pre 3 dana
INAUGURACIJA izabranog predsednika Džoa Bajdena biće 20. januara i iako se očekuje da će ona biti uglavnom virtuelna, Bajden se i dalje nada da će ona biti obavljena tradicionalno, na stepenicama Kapitola. Ne planira se održavanje veoma posećene… »

Zvaničnici EU nisu hteli da se sastanu sa Pompeom?

RTV pre 3 dana
BUDIMPEŠTA - Američki državni sekretar Majkl Pompeo otkazao je u poslednjem momentu put u Evropu, nakon što su ministar spoljnih poslova Luksemburga i visoki zvaničnici Evropske uniji odbili da se sastanu sa njim, navodi Rojters pozivajući se na… »

Skandal: Otkriven pravi razlog; Nisu hteli da ga prime; Stejt department nije rekao istinu

B92 pre 3 dana
Brisel -- Razlog otkazivanja posete američkog državnog sekretara Majkla Pompea Briselu je odbijanje EU zvaničnika da ga prime, piše Rojters. Pompeo je taj put otkazao u poslednjem momentu, a pravi razlog nije kako je ranije navedeno iz američke… »

Izvršena smrtna kazna nad ženom prvi put od 1953. Godine: Nije dočekala šansu da je Bajden pomiluje

Mondo pre 3 dana
Ona je osuđena zbog otmice i ubistva Bobi Džo Stinet, žene u osmom mesecu trudnoće čiju je bebu izvadila iz maternice. Ona je osuđena zbog otmice i ubistva Bobi Džo Stinet, žene u osmom mesecu trudnoće čiju je bebu izvadila iz maternice… »

Bajden se i dalje nada pravoj umesto virtuelne inauguracije

RTS pre 3 dana
Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden položiće zakletvu tokom, kako se očekuje zbog pandemije koronavirusa, uglavnom virtuelne inauguracije. Sa druge strane, Bajden i dalje planira da ceremonija bude održana na stepenicama Kapitola… »

Vesti dana »