Dubrovnik

Na listi najlepših televizijskih lokacija našla se i jedna država sa Balkana

Telegraf 21.11.2020
U ovoj zemlju se snimaju dve svetski poznate serije. Časopis posvećen putovanjima "Conde Nast Traveler" svrstao je Hrvatsku među najljepše televizijske lokacije na svetu, a to nije ni čudno, budući da se u ovoj državi snimaju dve HBO serije - Igra… »

Dubrovnik – na strašnom mestu

Dojče vele 21.11.2020
Sa prozora se Dubrovnik pruža kao uramljena slika, a lađa kreće u pravcu Lokruma ostavljajući belu brazdu za sobom. Opet sam tu, „na strašnom mjestu, gdje se svjetlost miješa s morem“, kako je zapisao dubrovački pesnik. Mogla je to biti 1985… »

Centar za kulturu Kladovo dobio sredstva za digitalizaciju bioskopa

Danas 19.11.2020
Bezmalo je prošao čitav vek od prve bioskopske predstave u Kladovu, budući da je 1928. godine u gradskoj kafani „Dubrovnik“, zahvaljujući angažovanju lokalnog viđenog trgovca Jakova Lazarevića, prikazan film o Čarli Čaplinu. Današnji… »

Ovi gradovi su u strahu od otapanja usled globalnog zagrevanja: Među njima London, Atina, Dubrovnik

Telegraf 16.11.2020
Promene na Grenlandu utiču na celu planetu, jer milijarde tona otopljenog leda podižu nivo mora u Australiji, Aziji, Evropi i SAD. Novo Nasino istraživanje pokazalo je koji evropski gradovi bi prvi bili potopljeni zbog globalnog otopljavanja. Grenland… »

Tajanstveno ostrvo

XXZ magazin 15.11.2020
Lastovo, poslednja luka. Dogodilo se da sam jednog leta proveo šest dugih nedelja u Veloj Luci na Korčuli. Za razliku od samog grada Korčule, koji ima negovanu i nemalo uobraženu otmenost kakvu ima i Dubrovnik, i uživa u svojoj lepoti kao i Dubrovnik… »

Utvrđeno koji evropski gradovi će biti prvi potopljeni zbog globalnog zagrevanja

Sputnik 11.11.2020
O globalnom zagrevanju i topljenju lednika više se govori nego što se nešto čini da se zaustavi. Koliko je problem ozbiljan može vrlo dobro da se vidi pomoću alata koji je smislila NASA a koji predviđa koji će gradovi biti potopljeni upravo zbog… »

Priča o usponu i padu Dubrovačke Republike: Šta se desilo sa najrazvijenijom pomorskom silom sveta?

Srbija danas 09.11.2020
Kako je Dubrovačka republika postala tako moćna te uspela vekovima očuvati nezavisnost? Dubrovačka Republika bila je aristokratska pomorska republika, važna pomorska sila na Mediteranu koja je uspela zadržati svoju nezavisnost čak od 1358. do 1808… »

Milica Pavlović raskinula vezu sa Nikolasom Saveljićem

Vesti online 04.11.2020
Milica Pavlović raskinula je sa vaterpolistom Nikolasom Saveljićem! Pevačica se sa sinom proslavljenog fudbalera Niše Saveljića zabavljala četiri meseca, ali su sada odlučili da na svoju ljubav stave tačku. Kako Informer saznaje, oni nisu mogli da… »

Đilasovom simpatizeru, Biberu, smeta aerodrom u srpskom Trebinju! (foto)

Alo 27.10.2020
Biber se oglasio na Tviteru. "Da li neko može da mi objasni zbog čega je Trebinju potreban aerodrom, kada im je Dubrovnik na 45 minuta udaljenosti, a Mostar i Tivat na 100?", napisao je Biber na Tviteru.… »

Novinar Ivan Radovanović za kurir o novom romanu isak Deus: U knjizi nema dnevne politike jer ona samo kvari književnost!

Kurir 19.10.2020
Novinar Ivan Radovanović za Sajam knjiga u Beogradu, kojeg neće biti u oktobru, objavio je roman "A sada, nešto sasvim drugačije: Isak Deus i njegovi izveštaji iz prašine". Nakon veoma uspešnih knjiga "Dubrovnik" i "Peti oktobar", sada se trudio da… »

Vesti dana »