Dubrovnik

Talasi od 5,5 metara: Olujno nevreme pogodilo Dubrovnik

Blic 15.10.2020
Olujno nevreme zahvatilo je danas područje Jadrana, piše portal Indeks. Prema informacijama Hrvatskog hidrografskog instituta, na dubrovačkom području zabeleženi su talasi visoki i do 5,5 metara. Prema prognozi za četvrtak, jugo bi trebalo da oslabi… »

Stihovi za pomirenje

XXZ magazin 14.10.2020
Na spomen Milanu Milišiću. (na spomen Milanu Milišiću, objavljeno u podgoričkoj Pobjedi, rujna 2003.) Petog oktobra 1991. ubijen je u svojoj kući pjesnik Milan Milišić. Topovski hitac bio je ispaljen s mora i nasumce. U blizini pjesnikove kuće… »

Susret sa istorijom - luj Bartu sam sebi potpisao smrtnu presudu: Osamdeset i šest godina od atentata na kralja Aleksandra u…

Večernje novosti 11.10.2020
I DOK je jugoslovenski kraljevski razarač "Dubrovnik", oko podneva 9. oktobra 1934. godine, već uveliko sekao talase francuskih teritorijalnih voda, u kabinetu marseljskog prefekta, samo četiri sata pre nego što će Aleksandar Karađorđević… »

Pun pogodak! Poruka na prodavnici hit na Fejsbuku - ovo treba izlepiti po celoj zemlji! (foto)

Srbija danas 11.10.2020
Da malo odmorimo? Fotografija je navodno nastala u Dubrovniku i postala je hit na Fejsbuku. "Molimo vas da u ovoj trgovini ne razgovarate o kovidu-19. Hvala na razumevanju", piše na poruci nalepljenoj na vratima. Fotografija je u manje od 12 sati dobila… »

Legende o Sopotnici i Davidovici

Al Jazeera 10.10.2020
Teško je zaključiti da li se istorija uklapa u narodno predanje ili narodno predanje u istoriju. Ovog tek završenog leta, zbog neizvesnosti koja prati svaki novi dan u doba korone, odlučili smo se za kratke – vikend odmore. Jedan od njih smo proveli… »

Nikolas Kejdž snima film u Dubrovniku

Vesti online 05.10.2020
Dubrovnik je opet postao filmska kulisa, a u grad je stigao slavni oskarovac Nikolas Kejdž. Da 56-godišnja holivudska zvijezda snima svoj novi film „The Unbearable Weight of Massive Talent“ nije tajna, čak se i sam gradonačelnik grada Dubrovnika… »

Srpski džudisti pokorili dubrovnik: Zlatne medalje za Kukolja i Ćuluma

Srbija danas 05.10.2020
Veliki uspeh. Vojni sportisti Žarko Ćulum i Aleksandar Kukolj osvojili su zlatne medalje na Evropskom džudo kupu u Dubrovniku, saopšteno je u nedelju uveče iz Ministarstva odbrane Srbije. Kukolj je do prvog mesta došao sa četiri pobede u četiri… »

Nikolas Kejdž uslikan u Dubrovniku: Snima napete scene

Nova 05.10.2020
Leto je već iza nas, a Dubrovnik je i dalje jedna od poplarnijih destinacija svetskih zvezda, ovog puta holivudskih zvezda Nikolasa Kejdža i Pedra Paskala, koji u ovom gradu snimaju novi film "The Unbearable Weight of Massive Talent". Snimanje je… »

Pompeo: SAD će se još više uključiti na Balkanu

B92 02.10.2020
Dubrovnik -- Američki državni sekretar Majk Pomepo izjavio je danas da će Sjedinjene Države biti više diplomatski uključene na Balkanu. On je u tom kontekstu pomenuo ono što je urađeno kada su u pitanju Beograd i Priština. "Ima još mnogo da se… »

Nikolas Kejdž stigao u Dubrovnik

Nova 02.10.2020
Glumac Nikolas Kejdž u novom filmu glumi fiktivnu verziju sebe i, kako piše u scenariju, pokušava da dobije ulogu i filmu "Quentina Tarantina". Njemu su scenaristi objasnili da je cilj odavanje počasti njegovim ulogama Oskarovac već nekoliko dana… »

Vesti dana »