Emir Kusturica

Kusturica: “Handkeu i Andriću je zajedničko srpsko pitanje kojim se nisu bavili zbog nacionalizma, već zbog osećanja…

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Igor Pavićević Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je u intervjuu za Večernje novosti da je nobelovcima Peteru Handkeu i Ivi Andriću zajedničko srpsko pitanje, kojim se nisu bavili zbog nacionalizma, već zbog osećanja ravnoteže… »

Emir Kusturica otišao u Stokholm da podrži svog velikog prijatelja: Reditelj za "Novosti" otkriva šta je to što spaja…

Večernje novosti pre 1 dan
Razgovor o dobitniku prestižne nagrade za književnost, o politici, umetnosti, lažima Zapada, dvojici nobelovaca... Stokholm - Od specijalnog izveštača PETERU Handkeu je Nobelovom nagradom priznata nevinost, a njegov životni put je dostigao vrhunac i… »

"Andrić i Handke su dobili Nobelovu nagradu zbog iste stvari koja ima veze sa Srbima"

Srbija danas pre 1 dan
On je podsetio da su u vreme kada je Andrić trebalo da dobije Nobelovu nagradu jugoslovenske ambasade dobijale instrukcije da lobiraju u korist Miroslava Krleže. Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica ističe da je nobelovcima Peteru Handkeu i Ivi… »

Kusturica: Handkeu i Andriću zajednički osećaj za pravdu prema Srbima

Blic pre 1 dan
Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica ističe da je nobelovcima Peteru Handkeu i Ivi Andriću zajedničko srpsko pitanje, kojim se nisu bavili zbog nacionalizma, već zbog osećanja ravnoteže i nedostatka pravdoljublja. - Vrlo je indikativno da se… »

Više od 120 srpskih intelektualaca pisalo Nobelovom komitetu zbog Handkea

Sputnik pre 7 dana
Više od 120 srpskih univerzitetskih profesora, naučnika i književnika uputilo je pismo Švedskoj kraljevskoj akademiji i Nobelovom komitetu reagujući na napade na dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea, u kojima se ovaj austrijski… »

Jahorina u novoj sezoni sa stazom "Novak Đoković" i gondolom "Emir Kusturica"

RTS pre 8 dana
U ovu zimsku sezonu Jahorina ulazi sa novom žičarom kojom može da se preveze 2.700 skijaša na sat. Ona povezuje skijališta i omogućava prevoz i kada, zbog vremenskih neprilika, druge instalacije nisu u funkciji. Otvoreno je i novih pet kilometara… »

Bećković, Ković, Kecmanović i Kaporova o „Narodu na izdavanje“ Milana Ružića, u sredu u SKC-u

Sputnik pre 7 dana
Promocija knjige „Narod na izdavanje“ pisca Milana Ružića biće održana u Studentskom kulturnom centru u Beogradu, u sredu, 4. decembra, sa početkom u 19 časova. O novoj knjizi mladog pisca govoriće akademik Matija Bećković, istoričar Miloš… »

Bećković, Ković, Kecmanović i Kapor u razgovoru o knjizi "Narod za izdavanje" Milana Ružića u SKC-u

Telegraf pre 8 dana
"Jedan od mladih pisaca koji vjeruje u apostolsko hrišćanstvo, daroviti Milan Ružić ostaje jedan od onih koji pišu i ne misle samo razumom, nego i srcem", kaže Emir Kusturica. Razgovor o knjizi "Narod za izdavanje" Milana Ružića biće održan 4… »

Jahorina dobila ski stazu "Novak Đoković" i gondolu "Emir Kusturica"

Radio 021 pre 8 dana
Jahorina u novu zimsku sezonu ulazi bogatija za kabinsku gondolu, kapaciteta 2.700 skijaša na sat, koja povezuje skijališta i omogućava prevoz i kada, zbog vremenskih neprilika, druge instalacije nisu u funkciji. Više od 120 skijaških dana godišnje… »

Jahorina: Gondola „Emir Kusturica“ za dva dana prevezla 5.000 ljudi

Vesti online pre 8 dana
Novootvorena kabinska gondola „Emir Kusturica“ na Jahorini, za dva dana funkcionisanja prevezla je oko 5.000 posetilaca, a menadžment Olimpijskog centra saopštio je da je interesovanje veliko. Portparol SC „Jahorina“ Sanja Ćeremidžić rekla je… »

Vesti dana »