Emir Kusturica

„Šta tražiš ovdje“: Kusturica o Maradoninoj reakciji kad se Klintonov brat obreo u Buenos Ajresu

Sputnik 28.11.2020
Reditelj Emir Kusturica objavio je autorski tekst u kom opisuje trenutke koje je proveo sa Dijegom Maradonom i otkriva šta je legendarni argentinski fudbaler poručio bratu Bila Klintona koji se jednom prilikom obreo u Buenos Ajresu. Tekst Emira… »

Emir kusturica: Maradona - to je najveća životna predstava koja se odvijala pred celim svetom

Večernje novosti 28.11.2020
DA je duže živeo, šta bi još moglo da bude kada je već sve bilo. Izgubljenu slobodu širom planete, budio je u našem pamćenju svojim volejima, od sve većih poniženja u ovom nevremenu štitilo nas je sećanje na njegove driblinge, golove koje je… »

Sećanje Olje Bećković na krstarenje s Maradonom (FOTO)

Nova 27.11.2020
Kada je svojevremeno legendarni fudbaler Dijego Maradona posetio Beograd, bilo je to zbog projekta Emira Kusturice, koji je želeo da ga ovekoveči na filmu. Tom prilikom, kako je Kusturica nedavno i rekao za Nova.rs, njih dvojica su krstali brodom po… »

Maradona, Dule Savić i Kusturica pevaju „Marširala kralja Petra garda“ i „Vidovdan“: Ovako je Dijego uživao u…

Vesti online 27.11.2020
Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona, i te kako je, umeo da uživa u životu, a pored brojnih svetskih destinacija, u dva navrata je posetio i Beograd. Tako je Dijego prvi put posetio prestonicu Srbije 1982. godine, kada je postigao jedan od… »

Maradona je ovim gestom kupio Srbe za sva vremena: Pogledajte snimak na kome Dijego peva epsku srpsku pesmu (video)

Srbija danas 27.11.2020
Da se naježiš. Tokom rada na dokumentarnom filmu pod nazivom "Maradona", čuveni reditelj Emir Kusturica imao je priliku da pre tačno 15 godina ugosti upokojenog Dijega Armanda Maradonu. Te 2005. Kusta i Dijego su snimali sekvencu o legendarnom golu… »

Isplivao retko viđeni snimak: Maradona zapevao Marširala Kralja Petra garda (video)

Večernje novosti 26.11.2020
NA internetu se pojavio video snimak koji na najbolji način oslikava ljubav Dijega Armanda Maradone prema srpskom narodu. Radeći na dokumentarnom filmu o legendi fudbala „Maradona“, Emir Kusturica je svog glavnog junaka ugostio u Beogradu 2005… »

Obituary in Cyrillic published for Maradona: Your people from Niksic and Podgorica...

Telegraf 26.11.2020
Many in Serbia and Montenegro are also mourning the loss of the legend of world football. The whole world is weeping for Diego Armando Maradona, who passed away a few days after his 60th birthday. Maradona respected Serbia very much, he spoke respectfully… »

Maradona Nije mrtav: Samo je otišao da igra u gostima

Večernje novosti 26.11.2020
Inspirisao je mase na planeti, raznih profesija, socijalnih staleža, brojne slavne reditelje i italijanski list "Il Mesađero" na tron stavlja Paola Sorentina i uz njega Emira Kusturicu, prve na listi imena reditelja koji u snimili filmove o mitu… »

Maradona je u Kusturičinom filmu prvi put čuo "La Vida Tombola": Tada su on i Čao postali prijatelji

Telegraf 26.11.2020
Ova scena iz filma "Maradona by Kusturica" je nezaboravna. Negde u Buenos Airesu muzičar Manu Čao svirao je svoju novu pesmu "La Vida Tombola", opušteno naslonjen na zid. U rukama bu je bila akustična gitara. Nosio je bele kratke pantalone i sivu… »

Ovako je govorio Maradona: "Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću"

Prva 26.11.2020
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posledica srčanog udara. Jedan od najboljih prikaza slavnog fudbalera uradio je Emir Kusturica u svom dokumentarnom filmu, posvećenom upravo njemu. U Kusturičinom… »

Vesti dana »