Emir Kusturica

Maradona Nije mrtav: Samo je otišao da igra u gostima

Večernje novosti 26.11.2020
Inspirisao je mase na planeti, raznih profesija, socijalnih staleža, brojne slavne reditelje i italijanski list "Il Mesađero" na tron stavlja Paola Sorentina i uz njega Emira Kusturicu, prve na listi imena reditelja koji u snimili filmove o mitu… »

Maradona je u Kusturičinom filmu prvi put čuo "La Vida Tombola": Tada su on i Čao postali prijatelji

Telegraf 26.11.2020
Ova scena iz filma "Maradona by Kusturica" je nezaboravna. Negde u Buenos Airesu muzičar Manu Čao svirao je svoju novu pesmu "La Vida Tombola", opušteno naslonjen na zid. U rukama bu je bila akustična gitara. Nosio je bele kratke pantalone i sivu… »

Ovako je govorio Maradona: "Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću"

Prva 26.11.2020
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posledica srčanog udara. Jedan od najboljih prikaza slavnog fudbalera uradio je Emir Kusturica u svom dokumentarnom filmu, posvećenom upravo njemu. U Kusturičinom… »

Ovako je govorio Maradona: "Nisam hteo sve ovo, samo da majci kupim kuću" VIDEO

B92 25.11.2020
Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u 60. godini od posledica srčanog udara. Jedan od najboljih prikaza slavnog fudbalera uradio je Emir Kusturica u svom dokumentarnom filmu, posvećenom upravo njemu. U Kusturičinom… »

"Svi su pevali - Božja ruka je rođena" VIDEO

B92 25.11.2020
O životu jednog od najvećih fudbalera u istoriji sporta Dijega Armanda Maradone mogla bi da se napiše knjiga. Umesto toga, Emir Kusturica je snimio film, a sam Maradona je odlučio da u njemu pretoči svoj život u pesmu. "Rodio sam se u faveli, bila… »

Kusturica skrhan zbog smrti Maradone: "Za takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno"

Telegraf 25.11.2020
- Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode - rekao je Kusturica. Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona, preminuo je danas, 25. novembra, nakon srčanog udara, a proslavljeni režiser Emir Kusturica… »

Kusturica o Maradoni: Utehe nema, za takav život bila su potrebna dva srca

Radio 021 25.11.2020
Režiser Emir Kusturica, koji je snimio film "Dijego Maradona", izrazio je tugu zbog smrti svog argentinskog prijatelja i jednog od najvećih fudbalera svih vremena, koji je danas umro od srčanog udara. "Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena… »

Kusturica o Maradoni: Za takav život malo je jedno srce

RTS 25.11.2020
Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti, izjavio je povodom smrti Dijega Armanda Maradone filmski režiser Emir Kusturica, Maradonin dugogodišnji prijatelj koji je snimio i dokumentarni… »

Kusturica skrhan zbog smrti Maradone: „Za takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno“ (FOTO)

Vesti online 25.11.2020
Režiser Emir Kusturica, koji je snimio film „Dijego Maradona“, izrazio je tugu zbog smrti svog argentinskog prijatelja i jednog od najvećih fudbalera svih vremena, koji je u sredu umro od srčanog udara. – Nije se najbolje snalazio izvan… »

“Neobuzdan, neukrotiv, jedini je on bio gori od mene”

Nova 25.11.2020
Reditelja Emir Kusturica družio se sa Dijegom Armandom Maradonom i o njemu je 2008. snimio dokumentarni film "Maradona". Našem Milojku Božoviću govorio je prijatelju kojeg je izgubio. “Ja ga pamtim po nečemu što sam pretpostavljao ranije da su to… »

Vesti dana »