Emir Kusturica

Emir Kusturica skrhan zbog smrti Maradone: "Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške…

Blic 25.11.2020
Dijego Armando Maradona, jedan od najboljih fudbalera svih vremena, danas je umro. Proslavljeni režiser Emir Kusturica skrhan je bolom zbog odlaska velikog Dijega Armanda Maradone sa kojim je drugovao i o kojem je snimio dokumentarni film. “Nije se… »

Pogledajte: Dokumentarni film o Maradoni koji je snimio Emir Kusturica (video)

Večernje novosti 25.11.2020
EMIR Kusturica, proslavljeni režiser, snimio je dokumentarni film o Dijegu Armandu Maradoni koji je danas preminuo u 60. godini. Dokumentarac koji nosi naziv po preminulom fudbaleru govori o njegovom životu. Film je doživeo premijeru na Kanskom… »

Kusturica je bio fasciniran: Ovo je pesma života legendarnog Maradone koju peva lično on (VIDEO)

Vesti online 25.11.2020
Legendarni Dijego Armando Maradona preminuo je od srčanog udara, prenose španski i argentinski mediji, a brojni navijači širom sveta tuguju za igračem koji je obeležio jednu fudbalsku epohu. Maradonina slava bila je velika, ima mnogo prijatelja… »

Kusturica za Novosti o smrti Maradone: Biće bržih i boljih, ali teško ćemo nekog više voleti

Večernje novosti 25.11.2020
TO je bio čovek koji nije bio samo fudbaler. Štitio je sirotinju i borio se protiv nepravde. Jedan je od retkih među fudbalerima koji je imao čvrst politički stav i nije bio obična trkačka kokoš nego veliki sportista. To je za Novosti poručio… »

Kultna scena Mustafe Nadarevića iz filma "Otac na službenom putu" VIDEO

B92 23.11.2020
Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini. Nadarević je iza sebe ostavio desetine vrhunskih filmskihuloga, a jedna od najupečatljivijih je kada je tumačio Zijaha Zija Zulfikarpašića u filmu koji je režirao… »

"Kazna bez zločina" (2): Roman Emira Kusturice izlazi početkom sledeće godine, ovo su prve stranice

Blic 22.11.2020
Slavni jugoslovensko-srpski filmski reditelj Emir Kusturica, koji je svojim velikim stvaralaštvom osvojio svet, okitio se najvećim priznanjima i doneo neizmeran ugled našoj kulturi - piše novu knjigu. Kusturica je dosad objavio tri knjige. Treća… »

Prošao je kroz carska vrata: Ovim rečima se Kusturica oprostio od patrijarha Irineja

Večernje novosti 22.11.2020
Emir Kusturica se oprostio od preminulog patrijarha Irineja. - Smiren i uspravan naš patrijarh je prošao kroz carska vrata i kao jedan od rijetkih među nama, otišao nepovišena glasa, nije ostavio svađe, teške rasprave i muku koju naš mentalitet… »

Kusturica: Smiren i uspravan, naš patrijarh Irinej

Sputnik 22.11.2020
Slavni reditelj Emir Kusturica oprostio se od patrijarha Irineja emotivnom porukom pod naslovom „Smiren i uspravan, naš patrijarh Irinej“. Oproštaj Kusturice od patrijarha Irineja, objavljen na portalu „ Iskra“, prenosimo u celini. Smiren i… »

"Smiren i uspravan, naš patrijarh" Emir Kusturica se emotivno oprostio od Irineja

Srbija danas 22.11.2020
Patrijarh Irinej preminuo je 20. novembra u 07.07 ujutru u Vojnomedicinskoj ustanovi na Karaburmi. Slavni reditelj Emir Kusturica oprostio se od patrijarha Irineja emotivnom porukom pod naslovom "Smiren i uspravan, naš patrijarh Irinej". Oproštaj… »

Kusturica je naterao da slika

Kragujevačke 20.11.2020
LJubav je oduvek bila jedina prava inspiracija likovnosti Ane Petrović čiji su radovi (ne samo slikarski) zahvaljujući saradnji sa Emirom Kusturicom na Mećavniku danas prepoznatljivi širom sveta. Posle uspešne izložbe u Kragujevcu Ana planira… »

Vesti dana »