Emir Kusturica

Radmila, povikao Kusturica! ’oće li nam doteć krompira za zimu? Rada je nova Profina junakinja jer je njena sudbina za film…

Kurir 14.11.2020
Emir Kusturica snimio je kratki film "Junaci našeg vremena". I dok, po stihovima mnogih pesnika, svi tvrde da traže čoveka svećom, Emir Kusturica je u svom okruženju našao ljude i ne obasjava ih svećom, već reflektorima kako bi dokazao šta znači… »

Ja sam običan čovek, imam dar koji nisam izneverio! Na godišnjicu smrti glumca Petra Kralja ćerka se oglasila jednom…

Kurir 10.11.2020
Slavni glumac Petar Kralj preminuo je 10. novembra 2011. u Beogradu, a njegova ćerka, Milica Kralj, na godišnjicu smrti oca se oglasila na Tviteru i citirala njegove reči. “Ja sam običan čovek. Bog mi je samo dao mogućnost da uz pomoć dobrih… »

Bori: Materić, Mandić i Kusturica veoma su važni za moj rad

Nova 08.11.2020
Beograd je veoma važan za moju karijeru i svaki put kad dođem dogodi mi se nešto važno za moj rad, kaže francuski koreograf Orelijan Bori, čiji je komad “Pepeo”, nastao u saradnji sa indijskom igračicom Šantalom Šivalingapom, izveden… »

Kusturica: Amfilohije Hristo Radović gledao je dalje nego njegov narod

Sputnik 30.10.2020
Emir Kusturica oglasio se povodom vesti o upokojenju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića. Na portalu Iskra objavljeno je saopštenje, koje prenosimo u celosti. Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i sigurno počiva u miru. Otac i… »

Bio je poput munje nebeske, izabrao put žrtvovanja: Potresne reči Kusturice blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju

Pravda 30.10.2020
Režiser Emir Kusturica se danas oprostio od blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, rekavši da je on vratio nadu narodu koji je stajao na ivici ambisa. Reči Emira Kusturice prenosimo u celosti: Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i… »

"Vratio je nadu narodu koji je uklješten među svetovima i nedelima sunarodnika stajao na ivici ambisa"

Alo 30.10.2020
Režiser Emir Kusturica se danas oprostio od blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, rekavši da je on vratio nadu narodu koji je stajao na ivici ambisa. Reči Emira Kusturice prenosimo u celosti: Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i… »

"Delovao je poput munje nebeske" Kusturica se oprostio od upokojenog mitropolita Amfilohija rečima koje tope srce

Srbija danas 30.10.2020
Kusturica ističe da je mitropolit Amfilohije Radović vratio nadu narodu koji je stajao na ivici ambisa. Reči Emira Kusturice prenosimo u celosti: Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i sigurno počiva u miru. Otac i majka dali su mu ime Risto… »

Bio je poput munje nebeske, izabrao put žrtvovanja: Potresne reči Emira Kusturice blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju

Večernje novosti 30.10.2020
REŽISER Emir Kusturica se danas oprostio od blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija Radovića, rekavši da je on vratio nadu narodu koji je stajao na ivici ambisa. Reči Emira Kusturice prenosimo u celosti: Upokojio se mitropolit Amfilohije Radović i… »

Kad bih bio Maradona! Slavni Kusturica je bio toliko fasciniran zlatnim dečakom da je igraču veka posvetio jedinstveni Film…

Kurir 30.10.2020
Na današnji dan, 30. oktobra 1960. godine, rođen je po mnogima najbolji fudbaler svih vremena - legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona. Mnogi ga dižu u nebesa, drugi ne mogu da shvate njegove poroke i samouništavanje, ali svi se slažu u jednom… »

Ohrabrujuće video poruke za srpske zatvorenike

Politika 26.10.2020
Osuđenicima su podršku uputili košarkaški trener Dušan Vujošević, reditelj Emir Kusturica, glumci Svetozar Cvetković i Rade Šerbedžija, muzičar Rambo Amadeus, psihijatar i psihoterapeut dr Zoran Ilić. Poslednjih meseci većina nas osetila je… »

Vesti dana »