Pjongjang

Otkazan maraton u Pjongjangu zbog korona virusa: Južna Koreja odustala od atraktivne manisfestacije

Kurir 06.03.2021
Severna Koreja otkazala je godišnji maraton u Pjongjangu zbog pandemije koronavirusa, prenosi južnokorejska agencija Jonhap. Agencija navodi da je ova sportska manifestacija trebalo da bude održana od 5. do 11. aprila, ali je „Koryo Tours“… »

SAD: Severna Koreja proizvodi više plutonijuma za atomsko oružje

RTV 04.03.2021
PJONGJANG - "Neki satelitski snimci ukazuju da Severna Koreja trenutno možda pokušava da proizvede više plutonijuma za atomsko oružje u svom glavnom nuklearnom postrojenju, nakon što je predsednik Kim Džong Un u januaru obećao da će povećati… »

Severna Koreja ponovo na udaru svetske javnosti: Oglasile se Ujedinjene nacije, stigli novi izveštaji

Srbija danas 03.03.2021
Šta Pjongjang kaže na sve to? Drastične mere koje je Severna Koreja preduzela za suzbijanje korona virusa pogoršale su poštovanje ljudskih prava i ekonomske poteškoće građana, uključujući izveštaje o postojanju gladi, izjavio je Tomas Ohea… »

Pjongjang objavio detaljnu biografiju vođe! (video)

Alo 02.03.2021
Severnokorejski režim objavio je "biografiju" lidera Kim Džong-una koja ima za cilj da polira okaljani oreol vođe nakon godinu dana katastrofe bez presedana za njegov represivni režim. Knjiga stavlja naglasak na njegov razvoj nuklearnog oružja… »

Potpuna kontrola: 16 stvari koje su u Severnoj Koreji zabranjene

Srbija danas 02.03.2021
Pjongjang vrši strogu kontrolu i nadzor nad stanovništvom. Svet se sve više zanima za ovu zatvorenu zemlju. Njen lider i vlada stalno pokušavaju da zaštite svoj narod od spoljnih uticaja – na primer, zabranom određenih frizura i odeće. Sve ovo… »

Ruske diplomate izašle iz S. Koreje vozeći kolica na šinama

Nova 26.02.2021
Ruske diplomate koji su već godinu dana zaglavljeni u Severnoj Koreji zbog pandemije koronavirusa krenuli su ove nedelje, zajedno sa svojim porodicama, u svojevrsnu odiseju da bi se vratili kući, putujući autobusom, vozom i na kraju - ručnim… »

Severna Koreja tera zatvorenike da kopaju ugalj za izvoz

Nova 24.02.2021
Severna Koreja primorava političke zatvorenike, uključujući decu, da rade u rudnicima uglja kako bi proizveli dovoljno robe za izvoz i prikupili novac za svoj program nuklearnog naoružanja, tvrdi južnokorejska grupa za ljudska prava. Građanska… »

Kim Džong UN je rekao "ne": Tramp je pre dve godine imao nepristojnu ponudu za lidera Severne Koreje

Srbija danas 22.02.2021
Donald Tramp je prvi u istoriji američkih predsednika koji je kročio na tlo Severne Koreje. Susreti bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom su događaji koji su privukli najviše pažnje tokom njegovog… »

Tramp je pre 2 godine imao neobičnu ponudu za lidera Severne Koreje: Kim Džong Un ju je odbio

Telegraf 22.02.2021
Do sada nepoznat detalj sa drugog samita dvojice lidera u Hanoju. Susreti bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom su događaji koji su privukli najviše pažnje tokom njegovog predsednikovanja, a sada su u javnost… »

BBC: Tramp 2019. ponudio Kim Džong Unu da se američkim predsedničkim avionom vrati u Pjongjang

Novi magazin 22.02.2021
Bivši predsednik SAD Donald Tramp predložio je severnokorejskom lideru Kim Džong Unu da se američkim predsedničkim avionom vrati u Pjongjang sa samita u Hanoju 2019. godine. U dokumentarnom filmu Bi-Bi-Sija (BBC) "Trump Takes on the World" navodi se… »

Vesti dana »