Pjongjang

Projektili iznad Japana! Vlasti izdale upozorenje - Severna Koreja lansirala rakete drugi put za četiri dana

Srbija danas pre 23 dana
Posumnjali su na to nakon što je Pjongjang tokom vikenda ispalio dve rakete kratkog dometa. Sumnja se da je balistička raketa koja je lansirana iz Severne Koreje pala u Japansko more, obavestilo je japansko ministarstvo odbrane. - Severna Koreja je… »

Bajden se kandiduje i 2024. Godine: Predsednik SAD na prvoj samostalnoj konferenciji za štampu potkačio Peking i Pjongjang…

Kurir pre 22 dana
Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas u Vašingtonu da je Severna Koreja "glavno spoljnopolitičko pitanje". Bajden je na prvoj konferenciji za novinare od stupanja na dužnost, rekao da je Severna Koreja prekršila rezoluciju UN… »

Gutereš zabrinut

B92 pre 22 dana
Generalni sekretar UN Antonio Gutereš izrazio je danas zabrinutost zbog toga što je Severna Koreja lansirala dve rakete. Gutereš je pozvao Pjongjang da obnovi diplomatski angažman sa zainteresovanim stranama i da radi na miru i stabilnosti na… »

Pjongjang testirao rakete, prvi sjevernokorejski izazov za Bidena

Slobodna Evropa pre 24 dana
Severna Koreja ispalila je dvije rakete 21. marta, ubrzo nakon posjete Seulu dvojice američkih ministara i to su prva testiranja Pjongjanga od dolaska Joea Bidena u Bijelu kuću, izjavio je 23. marta neimenovani američki zvaničnika. "Obaviješteni smo… »

Potpuni prekid odnosa: 33 severnokorejskih diplomata napustilo Kuala Lumpur, Malezija učinila neoprostivo

Srbija danas pre 26 dana
Pjongjang doneo jasnu odluku o njihovom vraćanju kući. Severnokorejske diplomate napustile su svoju ambasadu u Maleziji. To su učinili nekoliko dana nakon najave Pjongjanga da će prekinuti diplomatske odnose zbog odluke vlasti Malezije da izruče… »

"Neprijateljski potez": Pjongjang i Kuala Lumpur u klinču: Malezija ima odgovor na odluku Severne Koreje

Blic pre 28 dana
Ministarstvo spoljnih poslova Malezije saopštilo je danas da će zatvoriti ambasadu u Pjongjangu kao odgovor na odluku Severne Koreje da prekine diplomatske odnose s tom zemljom. Svim diplomatama u severnokorejskoj ambasadi u Kuala Lumpuru MSP Malezije… »

Pjongjang: Prekidamo sve odnose

B92 pre 29 dana
Pjongjang -- Severna Koreja najavila da će prekinuti diplomatske odnose s Malezijom nakon što je tamošnji sud presudio da njen državljanin može biti izručen u SAD. Taj državljanin Severne Koreje je optužen za pranje novca, prenosi Rojters na… »

Severna Koreja prekinula diplomatske odnose sa Malezijom

Politika pre 29 dana
SEUL - Pjongjang je objavio da prekida diplomatske odnose sa Malezijom zato što je ta zemlja izručila jednog Severnokorejca u SAD, navodi se u saopštenju severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova koje je objavila zvanična novinska agencija KCNA a… »

Pjongjang: Pokušaj SAD-a da uspostavi kontakt je jeftin trik

Al Jazeera pre 30 dana
Sjeverna Koreja je poručila da neće razgovarati sa SAD-om sve dok Washington vodi neprijateljsku politiku sankcija i vojnih manevara. Prva zamjenica ministra vanjskih poslova Sjevrene Koreje Choe Son-hui potvrdila je da su Sjedinjene Američke Države… »

Konačno se oglasio i Pjongjang: "Pokušaj SAD da uspostave kontakt je jeftin trik"

Blic pre 30 dana
Prva zamenica ministra spoljnih poslova Sevrene Koreje Čoe Son Hui potvrdila je da su SAD nedavno pokušale da uspostave kontakt sa Pjongjangom i ocenila da je taj pokušaj "jeftin trik" na koji Severna Koreja nikada neće odgovoriti sve dok SAD ne… »

Vesti dana »