Pjongjang

Hoće li Kim raketom čestitati Bajdenu ulazak u Belu kuću?

Alo 06.12.2020
Inauguraciju poslednja dva američka lidera, Baraka Obame i Donalda Trampa, Kim Džon Un je „pozdravio“ raketnim testiranjima. Džoa Bajdena očekuje nešto slično, smatra agencija „Blumberg". U roku od nekoliko nedelja od inauguracije, Severna… »

Titova poseta Severnoj Koreji je bila pod budnim okom svetskih sila (video)

Alo 05.12.2020
U organizaciji dočeka bilo je angažovano oko milion ljudi. Josip Broz Tito često se sastajao sa mnogim svetskim vođama i na svojim putovanjima je nailazio na najsvečaniji doček, a način na koji ga je pred kraj života ugostila Severna Koreja… »

Izolacija od sveta postaje striktnija: U Severnoj Koreji nema više stranaca, sve je u blokadi

Srbija danas 03.12.2020
Stigli ih veliki problemi. Poslednje preostalo strano osoblje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta napustilo je Severnu Koreju, u masovnom egzodusu stranaca usred strogih blokada uvedenih zbog korona virusa. Međunarodno osoblje Crvenog krsta napustilo je… »

CNN: Izgladneće sopstveni narod; Zašto ćuti? Nešto se ipak dogodilo

B92 01.12.2020
Pjongjang -- Lider Severne Koreje je u sklopu plana prevencije pandemije koronavirusa dodatno osigurao već gotovo neprobojne granice zemlje, presekavši svu trgovinu s Kinom. Navodno je naredio i pogubljenje carinskog službenika koji je neprikladno… »

Kim besan zbog pandemije: Zabranio ribolov, zatvorio Pjongjang - i naredio egzekucije

Blic 29.11.2020
Severnokorejski lider Kim Džong Un besan je zbog pandemije i pada ekonomije, tvrde južnokorejski obaveštajci. Kako je preneo AP, Kim je takođe naredio “iracionalne mere” kako bi se sprečilo širenje korona virusa, uključujući egzekuciju… »

Korona "zatvara vrata" Severna Koreja zabranila ulazak u Pjongjang

Srbija danas 28.11.2020
Južnokorejska obaveštajna agencija informisala je u petak parlament o trenutnoj situaciji na severu. Severna Koreja zabranila je ulazak u glavni grad Pjongjang u sklopu mera za sprečavanje širenja korona virusa, uz zaključavanja drugih gradova… »

Nove mere protiv korone: Severna Koreja zabranila ulazak u Pjongjang

Blic 28.11.2020
Severna Koreja zabranila je ulazak u glavni grad Pjongjang u sklopu mera za sprečavanje širenja korona virusa, uz zaključavanja drugih gradova, uključujući i Hiesan na granici s Kinom, saopštili su južnokorejski zakonodavci. Takve mere su preduzete… »

Kim ubio dvojicu, zabranio ribarenje i zatvorio Pjongjang?

B92 27.11.2020
Seul -- Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un naredio egzekuciju najmanje dve osobe, a zabranio je i ribarenje na moru i stavio u karantin Pjongjang. To je pred južnokorejskim parlamentom saopštio predstavnik južnokorejske obaveštajne službe… »

Kim DžONG Un povukao nove poteze: Naredio nove egzekucije i uveo karantin, posebno uputstvo diplomatama zbog Bajdena

Pravda 27.11.2020
Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un naredio je egzekuciju najmanje dve osobe, a zabranio je i ribarenje na moru i stavio u karantin prestonicu Pjongjang u sklopu fanatičnih napora da zemlju sačuva od pandemije i njenih štetnih uticaja na ekonomiju… »

Kim ubio dvojicu, zabranio ribarenje i zatvorio Pjongjang?

Vesti online 27.11.2020
Predsednik Severne Koreje Kim Džong Un naredio je egzekuciju najmanje dve osobe, a zabranio je i ribarenje na moru i stavio u karantin prestonicu Pjongjang u sklopu franatičnih napora da zemlju sačuva od pandemije i njenih štetnih uticaja na… »

Vesti dana »